Autor Wątek: Częstochowa - Kraków (lub Łódź) - Częstochowa (18.06.2016)  (Przeczytany 935 razy)

Offline Mężczyzna Tysek

• Najważniejsza jest podróż...
  • Miasto: Kraków
  • Na forum od: 16.05.2016
Planuję ruszyć w sobotę o 5 rano

Kurczę, w tę sobotę jestem uziemiony niestety :(, chętnie bym porobił za przewodnika.
« Ostatnia zmiana: 16 Cze 2016, 11:49 Hipek »

Offline Mężczyzna Góral nizinny

• Miasto: Częstochowa
  • Na forum od: 02.10.2013
Na trasie do Krakowa wyjdzie raczej 280km.Tam szybka opcja przez Zawiercie,droga 791(Bohaterów Katynia,Słowik,Korwinów,Zawodzie). Droga ruchliwa,ale ja lubię szczególnie ten odcinek Ogrodzieniec przez Świniuszkę.W Olkuszu do Krakowa oczywiście nie krajówką tylko skręcamy na 773 i na Skałę,Doliną Prądnika,Ojców,Zielonka.
Powrót przez Ojców i przy Pochylcu odbicie na Skałę,Wolbrom i Pilicę.Wyjeżdżając z Pilicy na górce w prawo na Giebło,Żerkowice,Skarżyce,Morsko i później przez Rzędkowice,lub Włodowice.
W Kotowicach na Mirów i ścieżką rowerową do Żarek,Przybynów....itd.lub ciut dalej na Łutowiec i Moczydło Trzebniów ścieżką rowerową do Ostrężnika.Tu Złoty Potok,Zrębice itd.lub Suliszowice,Przybynów może być też Suliszowice Siedlec Zrębice.Ta trasa nie wymaga nawigacji,15 min z mapą wystarczy.asfalty trochę gorsze tylko na odcinku Skarżyce Włodowice.
Kierunek na Łódź jest beznadziejny,podobnie na Śląsk.Ja tam jechałem przez Kamieńsk,Bełchatów,Pabianice.I to była bardzo dobra opcja.
Za Dzikiej Róży zapachem idź na zawsze upojony wśród dróg -będzie clę wiódł...   K.I.Gałczyński

[img width=201 height=50]http://st66.static.bikestats.pl/u18136y2014v3.g

Offline Mężczyzna SzalonyKon

• Na forum od: 13.06.2016
Na trasie do Krakowa wyjdzie raczej 280km.Tam szybka opcja przez Zawiercie,droga 791(Bohaterów Katynia,Słowik,Korwinów,Zawodzie). Droga ruchliwa,ale ja lubię szczególnie ten odcinek Ogrodzieniec przez Świniuszkę.W Olkuszu do Krakowa oczywiście nie krajówką tylko skręcamy na 773 i na Skałę,Doliną Prądnika,Ojców,Zielonka.
Powrót przez Ojców i przy Pochylcu odbicie na Skałę,Wolbrom i Pilicę.Wyjeżdżając z Pilicy na górce w prawo na Giebło,Żerkowice,Skarżyce,Morsko i później przez Rzędkowice,lub Włodowice.
W Kotowicach na Mirów i ścieżką rowerową do Żarek,Przybynów....itd.lub ciut dalej na Łutowiec i Moczydło Trzebniów ścieżką rowerową do Ostrężnika.Tu Złoty Potok,Zrębice itd.lub Suliszowice,Przybynów może być też Suliszowice Siedlec Zrębice.Ta trasa nie wymaga nawigacji,15 min z mapą wystarczy.asfalty trochę gorsze tylko na odcinku Skarżyce Włodowice.
Kierunek na Łódź jest beznadziejny,podobnie na Śląsk.Ja tam jechałem przez Kamieńsk,Bełchatów,Pabianice.I to była bardzo dobra opcja.

Dziękuję serdecznie ;) A może pojedziesz ze mną? Fajnie by było poznać częstochowskiego mistrza.

Offline Mężczyzna Góral nizinny

• Na forum od: 02.10.2013
Ja pewnie pojadę nad morze,a może do Pragi.
Pojedziesz ze mną  ;D
Za Dzikiej Róży zapachem idź na zawsze upojony wśród dróg -będzie clę wiódł...   K.I.Gałczyński

[img width=201 height=50]http://st66.static.bikestats.pl/u18136y2014v3.g

Ja pewnie pojadę nad morze,a może do Pragi.
Pojedziesz ze mną  ;D

Pewnie nad morze tempem 400 dziennie - odpadam. Mam w planach większą wyprawę, ale będę oszczędnie "wydawał" kilometry. Napiszę o niej niebawem na forum, bo mam nadzieję pojeździć z ludźmi trochę.

Tak zaplanowałem trasę na Kraków:

http://tiny.pl/grvph

Offline Mężczyzna Hipek

• Użytkownik forum
  • Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 18.08.2011
    • Hipcia i Hipek
Planuj w czymś rozsądniejszym, typu GPSies albo RideWithGPS - lepiej się to wtedy czyta.
martwawiewiórka [14:51]: sól kolarstwa, co to takiego?
Elizium [14:52]: spacer z rowerem po górach

Mijah: (...)przy okazji dowiedziałem się czegoś co zmieni moje życie. Oznaczenie podjazdu HC to nie hardcore, tylko hors catégorie.

Offline Mężczyzna Tysek

• Najważniejsza jest podróż...
  • Miasto: Kraków
  • Na forum od: 16.05.2016
Może, trochę jest kręcenia do okoła komina, ale ładne widoki. Zmodyfikowałem do szosy, żeby nie było po kamieniach.
http://www.mapmyride.com/routes/view/1116618397

można olać, drogę wzdłuż wisły i od razu uderzyć do Doliny Będkowskiej

Offline Mężczyzna Borafu

• Moderator Globalny
  • Miasto: Łódź
  • Na forum od: 02.04.2010
Tak zaplanowałem trasę na Kraków:

http://tiny.pl/grvph
Aż taka fajna ta DW795, że chcesz nią jechać w obie strony od-do Skały?

Offline Mężczyzna MichałD

• Miasto: Jura Krakowsko-Częstochowska
  • Na forum od: 27.11.2013
    • Między Wartą, Pilicą i Nidą
To trasa na szosówkę?
Jeżeli tak to trochę sobie rower między Olsztynem a Zrębicami ponosisz - na N od Sokolich nie ma asfaltu, za to piachu nie brakuje  ;D
Postęp - Myszków - Mrzygłód też może być ciekawie, jazda z Mrzygłodu przez Zawiercie do Ogrodzieńca nie jest sympatyczna. Za to Żarki - Pradła - Skała jak jest mały ruch to czysta przyjemność, jak ruch duży szkoda pisać...

p.s.
Wiśliczka - Olkusz też bez asfaltu.
« Ostatnia zmiana: 17 Cze 2016, 12:36 MichałD »
Kajakiem, pieszo, rowerem między Wartą, Nidą i Pilicą - blog wycieczkowy.

To trasa na szosówkę?
Jeżeli tak to trochę sobie rower między Olsztynem a Zrębicami ponosisz - na N od Sokolich nie ma asfaltu, za to piachu nie brakuje  ;D
Postęp - Myszków - Mrzygłód też może być ciekawie, jazda z Mrzygłodu przez Zawiercie do Ogrodzieńca nie jest sympatyczna. Za to Żarki - Pradła - Skała jak jest mały ruch to czysta przyjemność, jak ruch duży szkoda pisać...

p.s.
Wiśliczka - Olkusz też bez asfaltu.

Nie traktuj tej trasy tak dosłownie. Po prostu limit modyfikacji mnie złapał i nie wszędzie tę kreskę już mogłem poprawić ;)

Offline Mężczyzna Borafu

• Moderator Globalny
  • Miasto: Łódź
  • Na forum od: 02.04.2010
To posłuchaj Hipka i zrób to gdzieś gdzie można to zrobić z sensem.
Po co pokazywać ludziom swoją trasę z uwagą że prawdziwa będzie inna?

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum