Ten drugi Jamis waży 10,4kg
A na jaką korbę byś zmienił? Jakieś konkretne propozycje ? Przymiezam sie do kupna/zlozenia roweru i nie wiem czy iść w 2 czy 3 rzędy ale o tym dam
osobnego temata co do główki ramy to przykrotkawa i nie wiem czy mostek by załatwil sprawę, zależy od użytkownika i jego preferencji. W moim caadx-ie mam 145 i wolałbym by było wyzej ale w tej kwestii myślę że mostek załatwil by sprawe
Cytat: wiewiur w 16 Cze 2016, 10:16A na jaką korbę byś zmienił? Jakieś konkretne propozycje ? Przymiezam sie do kupna/zlozenia roweru i nie wiem czy iść w 2 czy 3 rzędy ale o tym dam Dla mnie 50t to zdecydowanie za twardo i nie bardzo widzę zastosowanie. Preferuję wysoką kadencję. 46t byłoby w sam raz, a 30t w zestawieniu z kasetą 34t od biedy by wystarczyło na podjazdy z s sakwami. 2 blaty przy napędzie 10 rz. są ok. Korba 3rz pozwala na mniejsze majtanie przerzutką. Blat 42t jak dla mnie jest idealny ciągłej do jazdy po płaskim. Tyle, że każdy ma inny styl jazdy i warto takie kalkulacje zrobić pod siebie.Cytat: wiewiur w 16 Cze 2016, 10:16osobnego temata co do główki ramy to przykrotkawa i nie wiem czy mostek by załatwil sprawę, zależy od użytkownika i jego preferencji. W moim caadx-ie mam 145 i wolałbym by było wyzej ale w tej kwestii myślę że mostek załatwil by spraweSą nawet mostki idące prawie pionowo.Polecam funkcje trygonometryczne Mostek o wznosie 25 stopni wznosi się o prawie 42-43 stopnie (z uwzględnieniem kąta rury strowej). Jeśli mostek ma 15 cm, to zysk wysokości wyniesie 10 cm, a efektywna długość 11 cm. Pozostaje wyłącznie kwestia estetyki.
Pisałem, że drugi waży 10,4kg
2,5kg na ciężkim podjeździe o deniwelacji 550m i nachyleniu średnim 7% robi ledwie 35 sekund różnicy