/.../Jakie ramy biore pod uwage? Przedewszystki nowe:Genesis TDF….wiecej ladnych I zarazem wartych uwagi nie znalazlem./.../
Pytanie brzmi jak polaczyc szosowe manetki z korba i przerzutka MTB (podobno niewspolgraja)Kolejna sprawa to czy to koniecznie musza byc tarcze.
Przy 36/11 nie wykrecisz wiecej niz 46-48kph. Mam 38/11 i brakuje czasem na dlugich ladnych zjazdach....
A ty jak szybko krecisz ze zostaje ci jeszcze przelozen?
Przełożenia to indywidualna sprawa. W moim rowerze będzie korba 22/36 i kaseta 11-32T. Nie jestem do końca pewien czy nie przesadziłem z rozmiarem blatu, bo 34T (przy głównie terenowej jeździe) w zasadzie by wystarczyło..
Przy 36/11 nie wykrecisz wiecej niz 46-48kph. Mam 38/11 i brakuje czasem na dlugich ladnych zjazdach.... Jakbym mial dwojke z przodu pod bagaze, wzialbym raczej cos w stylu 42/32, z tylu 11-34.
Cytat: wiewiur w 16 Cze 2016, 20:00Pytanie brzmi jak polaczyc szosowe manetki z korba i przerzutka MTB (podobno niewspolgraja)Kolejna sprawa to czy to koniecznie musza byc tarcze. Manetki szosowe + przerzutka szosowa obsłużą bez problemu napęd MTB x2/3. Oczywiście shimano, bo Sram robi zdaje się tylko x2.Muszą być tarcze, bo canti są upierdliwe, a mini V też szałem nie jest, oba wykluczają ileś tam ram które piwotów nie mają. Poza tym oszczędzasz obręcze.
a jakie przelozenia i manetki masz u siebie??
ja bym powiedzial ze tarcze sa upierdliwe gdzie krzysiek sobiecki wspomnial o ciaglych mikroregulacjach od wyprawy do wyprawy