w uk nie planuje kupic tej ramy bo kosztuje 700 funa wiec bodajze o 1000zl wiecej przeliczajac na dzisiejszy kurs funta i na to co znalazlem 2600zl w pl acha i rurki reynoldsa robia roznice... ale zaraz zaraz to jest tylko logo?? a jak jest w rzeczywistosci w zlozonym rowerze??
Nie wiem skąd worek bierze te wymiary ram AWOLa ale siedząc w sklepie na rowerze w rozmiarze M widziałem oficjalną tabelę Speca w której Mka była pod wzrost 168-178 cm
No i na podobny wzrost ogólnie robi się Mki Przecież nie biorą tych rozmiarówek zupełnie z kosmosu, nie da się zrewolucjonizować bikefittingu bo w końcu jesteśmy takim gatunkiem a nie innym - a chodzi o to żeby klient wszedł do sklepu i od razu wiedział co ma przymierzać
ogolem mam wrazenie ze jestem jakis taki krotki nogi 77cm rece tez wiec sami osadzcie
Polecałbym przeprowadzenie domowego bikefittingu przez stronę competitivecyclist dla roweru szosowego - da to dobry materiał porównawczy.
Cytat: wiewiur w 20 Cze 2016, 23:13ogolem mam wrazenie ze jestem jakis taki krotki nogi 77cm rece tez wiec sami osadzcie Ja mam 180 wzrostu i 88-89 nogi Musisz mieć raczej długi tułów, więc mimo mniejszej wzrostu może Ci pasować większa rama. Jedynie przekrok może stanowić problem.Polecałbym przeprowadzenie domowego bikefittingu przez stronę competitivecyclist dla roweru szosowego - da to dobry materiał porównawczy. Sam wzrost bywa mylący, bo na przykład mam kolegę, który jest ode mnie wyższy, ale tylko przez szyję (ramiona na tej samej wysokości), a ta nie wpływa na rozmiar ramy.Też aktualnie składam rower, geometria mniej więcej jak w Awolu, tylko kierownica to Salsa Woodchipper, która ma ~51 cm szerokości w miejscu chwytu (dolny). Wybrałem ramę 29er z podsiodłówką 17"/43 cm i efektywną długością górnej rury 58 cm. Mostek 80 mm.Pytałeś o kierownicę. Moim zdaniem najbardziej uniwersalna będzie taka w stylu Salsa Cowbell - z lekko rozgiętym dolnym chwytem - wygodna i daje wyraźnie więcej kontroli. Szerokość 42 lub 44 cm, najlepiej wymierzyć sobie barki.
widze ze mozna kombinowac na wszelakie sposoby, przy twoim wzroscie rama 51cm... ale za to gorna jest dluga....
wyliczylem tak na szybko ze jak bym sie zdecydowal na genesisa tdf flat bar to na osprzecie slx-a ktory juz mam wyszlo by mnie okolo 5000zl ( w tym kola za 850zl nie wiem jakie, wstepne oszacowanie)jak bym budowal awola na 2x10 speed, ospzrzet tiagra i 105, kola ten sam budzet to wyszlo by 6300zlwarto??