Autor Wątek: Ramy pod rowery wyprawowe z barankiem  (Przeczytany 7481 razy)

Online Wilk

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 09.07.2006
    • Wyprawy Rowerowe
Wiadomość usunięta.

Offline andrzej.brandt

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 17.06.2010
Tak, mam dokładnie ten model kierownicy w mtb.

I jak wrażenia? Z początku wyglądało mi to na mega dziwactwo, ale sporo ludu  szeroką paletę dostępnych chwytów, co dla pleców/barków/nadgarstków w długiej jeździe ma spoooore znaczenie.

Offline Mężczyzna __

• Miasto:
  • Na forum od: 08.12.2013
hmm jeszcze nie widziałem na żywo takiego patentu, będzie trzeba przetestować.

Offline Mężczyzna worek_foliowy

• Na forum od: 11.02.2012

Daje szerszy chwyt, co jest zaletą w terenie, lepiej się panuje nad rowerem. Daje też więcej miejsca, jeśli montujemy torbę na kierownicy
Muszę się chyba nie zgodzić. Zmieniłem kierownicę 42 na 40 rozszerzając się do 41 (albo 41,5). Mimo, że nie jest szersza, a raczej wręcz minimalnie węższa, to miałem wrażenie dużo lepszej sterowności.

Janus: "Generalnie nie ogarniam 3D i notorycznie wpadam na ściany, chodzę w kółko [...]"

I jak wrażenia? Z początku wyglądało mi to na mega dziwactwo, ale sporo ludu  szeroką paletę dostępnych chwytów, co dla pleców/barków/nadgarstków w długiej jeździe ma spoooore znaczenie.
Bardzo pozytywne. Wcześniej miałem On-One Midge, ale mi nie spasowała. Jest zbyt rozgięta, a chwyty zbyt krótkie. W Woodchipper również obawiałem się tego rozgięcia, ale jest ono mniejsze - bliżej jej do szosowego baranka.

Trochę nietypowo ją ustawiłem, dolny chwyt jest dosyć blisko poziomowu. Z tego powodu nie da się raczej używać chwytu na klamkach - i tak za nim nie przepadam.

Aha. Złożyłem rower wzorując się na geometrii Fargo. Na mój wzrostu wg tabeli rozmiar M powinien być idealny. Taka pozycja zupełnie mi nie pasuje, rower jest wyraźnie za krótki, a ja czuję się przykurczony i zbyt wyprostowany. Szczęśliwie mam dłuższą ramę i wymiana mostka na 10 cm powinna dać optymalną długość. Myślę, że to wina moich dosyć długich rąk, które w przypadku normalnej szosy można łatwo skompensować niższym ustawieniem kierownicy. Przy wyprostowanej pozycji długość rąk "idzie do przodu".
Janus: "Generalnie nie ogarniam 3D i notorycznie wpadam na ściany, chodzę w kółko [...]"

Offline Mężczyzna Leszek57pyrka

• Na forum od: 14.09.2015
Orientuje się ktoś czy da się w Polsce kupić takiego "rozgiętego na boki" baranka?

Nie da się. Najtańsza opcja to w tym momencie ponoć Satori z Niemiec - kolegę kosztowała około 240 zł.

Ja mogę zaoferować używaną On-One Midge.

Offline Mężczyzna globalbus

• Na forum od: 03.05.2011
    • blog podróżniczy
Nie da się. Najtańsza opcja to w tym momencie ponoć Satori z Niemiec - kolegę kosztowała około 240 zł.
Wot? Rozgiętą kierę z Kony Rove dorwałem za ok 60zł, o ile dobrze pamiętam. Patrzeć na allegro, znajdzie się.

My home is where my bike is.

Używane bywają, sam kupiłem Midge przez OLX, ale trzeba mieć sporo cierpliwości i szczęścia.

Offline Mężczyzna przemo3642

• Miasto: Wrocław
  • Na forum od: 12.12.2012
Nowego "rozgiętego" barana można bez problemu kupić w Polsce za ok 140 zł. Nazywa się Accent Execute Road - http://accent-bikes.com/en/products/parts/handlebars/execute-road.

Offline Mężczyzna Młody

• Miasto: Gabryelin
  • Na forum od: 23.12.2014
Ktoś może wie czy rama od treka 920 jest do kupienia solo? Szeroka opona wchodzi, mocowania na bagażniki są; czego chcieć więcej?  ;)

Offline Mężczyzna Viracocha

• Miasto: Piemont
  • Na forum od: 11.04.2007
Ktoś może wie czy rama od treka 920 jest do kupienia solo? Szeroka opona wchodzi, mocowania na bagażniki są; czego chcieć więcej?  ;)
W zeszłym roku pytałem. Się nie dało.

Offline Mężczyzna Alek

• Miasto: Dublin
  • Na forum od: 28.02.2013
    • aleknowak.net
czego chcieć więcej?

Prostej górnej rury.

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami: