Autor Wątek: Bikepackingowe duże torby podsiodłowe  (Przeczytany 148092 razy)

Offline Mężczyzna Alek

• Miasto: Dublin
  • Na forum od: 28.02.2013
    • aleknowak.net
Jedna z zalet systemu a'la kabura + worek (blackburn, revelate):

Offline Mężczyzna Romal

• Miasto: Szczecin
  • Na forum od: 05.06.2006

Jedna z zalet systemu a'la kabura + worek (blackburn, revelate):

A gdzie tu zaleta? Bo przypiąłeś pudełko do podsiodłówki? Jakbyś użył sakw, to mógłbyś włożyć do nich dwa pudełka i jeszcze trzecie przewieźć na bagażniku. ;-)

Offline Mężczyzna Alek

• aleknowak.net
No przecież nie w sensie że w porównaniu do sakw, tylko klasycznych podsiodłówek. Jesteśmy w tym a nie innym wątku, nie?

Offline Mężczyzna anarchy

• Na forum od: 09.09.2015
https://www.domenasportowa.pl/product-pol-183501-Sakwa-pod-siodlo-wodoszczelna-Sport-Arsenal-W2B-BikePacking-Art-612.html
dwa dni promocji, cena przystępna a wygląda dobrze
Siebie cytuje żeby odszczekać.;)
Zrobiłem z nią jakieś 200 km- przetarła się w miejscu styku ze sztycą i na zgrzewach (sztyca czysta, torba zapakowana dobrze). Paski puszczają i trzeba je podciągać, materiał upierdliwie sztywny (na początku wydaje się to zaletą - przeciwdziała bujaniu).
Rhinowalk to ten sam wypust,wg mnie nie ma sensu.

A czy ja mój Drogi Krzychu Cię nie ostrzegałem "nie idź tą drogą" ? :(

Offline Wilk

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 09.07.2006
    • Wyprawy Rowerowe
Zrobiłem z nią jakieś 200 km- przetarła się w miejscu styku ze sztycą i na zgrzewach (sztyca czysta, torba zapakowana dobrze). Paski puszczają i trzeba je podciągać, materiał upierdliwie sztywny (na początku wydaje się to zaletą - przeciwdziała bujaniu).

No własnie, jakość poszczególnych elementów to też jest to co różni drogie torby od tanich. Czyli wygodne paski, wysokiej jakości, wytrzymałe klamry, nie prujące się łatwo szwy. Dopiero jak to dłużej używamy i z obciążeniem i wyładowaniem bliskim maksymalnemu te różnice wychodzą.

Offline Mężczyzna robertrobert1

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 19.04.2009
A gdzie tu zaleta? Bo przypiąłeś pudełko do podsiodłówki? Jakbyś użył sakw, to mógłbyś włożyć do nich dwa pudełka i jeszcze trzecie przewieźć na bagażniku. ;-)

Dokładnie!

Offline Mężczyzna anarchy

• Na forum od: 09.09.2015
Jeśli Koledzy nie dostrzegają to może trzeba napisać wyraźniej
Zaleta UPRZĘŻY podsiodłowej względem TORBY podsiodłowej a nie bikepackingu VS sakwy.
Nie ma się co już nakręcać :D

Offline Mężczyzna Alek

• aleknowak.net
Fajnie, szykuje sie wojna domowa sakwiarzy z podsiodlowkarzami :D  :icon_twisted:

Dorzuce kamyczka: powodzenia chlopaki z wykrecaniem podobnej sredniej z sakwami po bokach ;) Do tego w duzym miescie i godzinach szczytu. https://www.strava.com/activities/1529163456

Offline Mężczyzna worek_foliowy

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 11.02.2012
Co jest nie tak z grubym materiałem? Przeszkadza w rolowaniu?
Janus: "Generalnie nie ogarniam 3D i notorycznie wpadam na ściany, chodzę w kółko [...]"

Offline Mężczyzna sinuche

• Miasto: Beskid
  • Na forum od: 17.04.2009
A kto mówi o zakładaniu bocznych sakw. ;)
Można lekki bagażnik zamontować (taki 400g), a na platformie zmieści się znacznie więcej niż w podsiodłówce.
Wszystko można przytroczyć, nie buja się zanadto, opory pow. też wiele nie wzrosną.
Np. taka 13 litrowa torba:
http://allegro.pl/torba-na-bagaznik-ramie-rower-sakwa-rowerowa-black-i6832933462.html?bi_s=ads&bi_m=listing%3Adesktop%3Aquery&bi_c=Y2FtcGFpZ24ANzQwNTcxMAAxMjU2MTIA&bi_t=ape&referrer=proxy&emission_unit_id=5ee2bd03-633d-41d8-b13b-9dd7f2ae4ae0

Domyślam się skąd ta niechęć do bagażników - nie pasuje do szosówki, psuje look ;D
« Ostatnia zmiana: 27 Kwi 2018, 17:30 sinuche »

Offline Mężczyzna Romal

Fajnie, szykuje sie wojna domowa sakwiarzy z podsiodlowkarzami :D  :icon_twisted:
Jaka wojna? Mam jedno i drugie. Korzystam zamiennie. Na dłuższych wyprawach podsiodłówka mi się nie sprawdza. Przy przewożeniu pudełek też się nie sprawdza. To wszystko.

Jeśli idzie o podsiodłówkę, to mam tego Rhinowalka, którego linkowałem wyżej. Wygląda solidnie. Nic się nie pruje, trochę buja podczas jazdy. Ma jednak jeszcze za mały przebieg, żebym tak zdecydowanie mógł mówić o jego trwałości.

Offline Mężczyzna RS

• Miasto: Częstochowa
  • Na forum od: 17.11.2016
...
Domyślam się skąd ta niechęć do bagażników - nie pasuje do szosówki, psuje look ;D
No, szosówce trochę psuje, ale terenówki mogą wyglądać całkiem przyzwoicie.

Offline Mężczyzna Romal

To Twój rower? Gdzie można kupić takie bagażniki?

Offline Mężczyzna RS

• Miasto: Częstochowa
  • Na forum od: 17.11.2016
Nie mój. Nie mam takiego budżetu na rower - fotka z internetu. To Trek 1120. Bagażniki (chyba w kilku wersjach) mogą być w komplecie.

Offline Mężczyzna sinuche

• Miasto: Beskid
  • Na forum od: 17.04.2009
Fajne ;)
Ten bagażnik, moim zdaniem ma nośność 10-15kg (podparty w dwóch miejscach, nie to co sztycowy).
To już jest dużo, jak na wyjazdy ultralight.

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum