Cytat: miki150 w 28 Cze 2018, 21:17Potrzebny byłby jeszcze jakiś fajny system mocowania worka, żeby można było w nim wygodnie grzebać bez odpinania ekspanderów czy troków. http://s.aliexpress.com/mYv6B3yyNamawiam worka na zrobienie modyfikacji pod większe worki (plecak) ...
Potrzebny byłby jeszcze jakiś fajny system mocowania worka, żeby można było w nim wygodnie grzebać bez odpinania ekspanderów czy troków.
Nie da się ukryć. Najlżejszy, tytanowy bagażnik Tubusa waży 300g i kosztuje 130 euro. Potrzebny byłby jeszcze jakiś fajny system mocowania worka, żeby można było w nim wygodnie grzebać bez odpinania ekspanderów czy troków.
Ja mam specyficzną potrzebę, nie bikepackingową. Potrzebuje zamontować plecak na bagażniku, 40L.
Uprząż pod worek na górę bagażnika, to chyba mało sensowne rozwiązanie.
Gdy chcę usztywnić worek w tym miejscu, to wkładam do niego kawałek karimaty, która służy na biwaku za fotel.
To nawet w tekście opłaconym przez producenta wygląda, jak by się kto na to zesrał
Byłbym w stanie uszyć coś w tym stylu
w bagażniku jest największy potencjał do oszczędności wagi.
Ale czy na pewno waga, w większości zastosowań, jest aż tak ważna. Moim zdaniem przede wszystkim wygoda użytkowania, niezawodność, uniwersalność, itp.PABLO
w terenie system mocowania zdaję egzamin
Cytat: RS w 28 Cze 2018, 22:14Gdy chcę usztywnić worek w tym miejscu, to wkładam do niego kawałek karimaty, która służy na biwaku za fotel. To się nazywa poddupnik. PABLO
A dlaczego łatwiej i szybciej przenosić przez kłodę rower obwiązany sprzętem "bikepakingowym", niż całkiem lekki rower i sakwy osobno?