Apidura to chinszczyzna za grube pieniadze. Mam od Pawla z bikepack duza podsiodlowke szyta na miare. Na oko 17l, dobrze wypakowana jest bardzo stabilna. Napisz do niego, bo wykroj juz ma gotowy. Materialy i jakosc szycia nie odbiegaja od najlepszych firm w branzy.
Cytat: Dusza w 27 Cze 2016, 20:03Apidura to chinszczyzna za grube pieniadze. Mam od Pawla z bikepack duza podsiodlowke szyta na miare. Na oko 17l, dobrze wypakowana jest bardzo stabilna. Napisz do niego, bo wykroj juz ma gotowy. Materialy i jakosc szycia nie odbiegaja od najlepszych firm w branzy.Ponoć ten bikepack to po prostu chamsko zgapiony wzór z internetu, zero w tym inwencji. Materiały dobre, więc zawodu być nie powinno.
Tylko co to za porównanie? Z podsiodłówką 20l zestawiasz wielkie sakwy?Mój zestaw to dwie małe sakwy Ortlieba, bez kieszeni wew. ważą koło 1150g, bagażnik 500, tak więc 1650g do 1000g, a nieporównywalnie większa wygoda i dużo większa przestrzeń ładunkowa, do samych sakw wejdzie 25l, podczepić można 10-20l kolejnych, a jeszcze cała góra bagażnika zostaje.
Twierdzę, że rodzaj bagażu w jeździe terenowej jest sprawą drugorzędną i mocno przereklamowaną
facet swoimi niesamowitymi trasami udowodnił to aż nadto