Koleżanka lepiej spakowana, i ma ładniejszy rower
A ode mnie pytanie nie związane może bezpośrednio z torbą podsiodłową, ale ogólnie z miejscem montażu - mianowicie, gdzie przewozicie swoje statywy? Macie jakieś systemy mocowania/predestynowane torby/może w plecaku?
Ja to w pokrowcu, w wielkiej walizie wraz z lampami błyskowymi i statywami oświetleniowymi i laptopem ale na rower nie zabieram walizy
Cytat: kawerna w 17 Sie 2018, 11:03Ja to w pokrowcu, w wielkiej walizie wraz z lampami błyskowymi i statywami oświetleniowymi i laptopem ale na rower nie zabieram walizy Czyli pokrowiec przypinasz trokami?
Przeglądam sobie wątek i mam pytanie do s.krysiek. Na jednej z fotek masz założone tylko przednie sakwy. Często tak jeździłeś ,celowo, czy to akurat tak na focie się uwieczniło?
rok 2016 4 dni /.../rok 2018 4 dni /.../
Cytat: qbotcenko w 17 Sie 2018, 12:54Cytat: kawerna w 17 Sie 2018, 11:03Ja to w pokrowcu, w wielkiej walizie wraz z lampami błyskowymi i statywami oświetleniowymi i laptopem ale na rower nie zabieram walizy Czyli pokrowiec przypinasz trokami? Kawerna usiłuje Ci przekazać, że w takim systemie bagażu raczej dużych statywów się po prostu nie wozi
A kto mówi o dużym statywie?Mam dwa Benrzaki, jeden pancerniejszy z serii Travel Angel i drugi - częściej używany niski model ze zmienioną głowicą na Manfrotto, który po złożeniu nóg o 180 stopni ma 44cm na długość i 9cm szerokość w najszerszym miejscu.Mam plan powozić go w spasionym, półmetrowym fueltank'u, który właśnie się szyje, ale z chęcią usłyszałbym jak transportują statywy inni rowerzyści
W ogóle się statywów w takim bagażu nie wozi, polecam ulubione dzieło Piżmowca z Doliny Muminków "O niepotrzebności wszystkiego" . Bo z uznawaniem za mały statywu który ma 44cm po złożeniu - to nie wróżę dobrze Twojej karierze ultralajtowca
A wracając do właściwego tematu. Czy ktoś posiada torbę Topeak Backloader 10 lub 15 L i mógłby mi ją pomierzyć na płasko? Ewentualnie jeszcze kilka słów opinii napisać?
Wydają się realne, a przynajmniej są zróżnicowane w zależności od pojemności :-) - nie to co na bikeman.pl