Autor Wątek: Bikepackingowe duże torby podsiodłowe  (Przeczytany 148059 razy)

Offline Mężczyzna rufiano

• Miasto:
  • Na forum od: 03.02.2014
jak to odwrócić ?

Stara zasada, nie robić pionowych zdjęć ;) Potem jak się wrzuca w galerii, to każdy je przewija, nikt nie chce oglądać.  ;)

często mi się zdarza robić pionowo
no cóż..

Offline Mężczyzna piotrf

• Miasto:
  • Na forum od: 23.09.2016
(...)

::) :icon_redface: jak to odwrócić ?

Sugerowałbym odwracanie przed wysłaniem na stronę. Zwykle działa, chociaż tutaj na forum jeszcze nie praktykowałem.

Offline EASYRIDER77

• Miasto: INOWROCŁAW
  • Na forum od: 27.07.2010

Offline Mężczyzna R_och

• Talizman słońca 🌞
  • Miasto: Rzeszów
  • Na forum od: 16.03.2015
Tak Easy. To jest komplet : worek + uprząż.
W życiu nie chodzi o to, by przeczekać burzę a o to, by nauczyć się tańczyć w deszczu.
- Gandhi

Offline EASYRIDER77

dziękuję Roch. Ja dopiero raczkuje w tym temacie, więc takie to dziwne pytania zadaję.
Innym dziękuję za informacje jak się spisują torby.

Szkoda, że w tym sklepie jeszcze taniej nie jest ta torba na ramę.
Blackburn Outpost 1 Litre Top Tube Bag Bikepacking   27% taniej, by zrobili 50%
https://www.parkersofbolton.co.uk/products/blackburn-outpost-1-litre-top-tube-bag-bikepacking

Pytanie do Rocha:
jak duża jest ta Twoja torba w ramę? Pytam bo ja również używam małych ram i zastanawiam się nad sensem inwestowania w torbę w ramę.
Problemem największym dla mnie na dzień dzisiejszy jest namiot. Moja dwójka to Fjord Nansen Sierra II, która wcale po spakowaniu nie jest dużo mniejsza niż ANDY IV. Co bardzo ciekawe jakim cudem.
Sama uprząż? Kierownica wąska jak to w baranku.
« Ostatnia zmiana: 11 Wrz 2018, 09:13 EASYRIDER77 »

Offline Mężczyzna łatośłętka

• Skup i ubój. Rozbiór.
  • Miasto: nie, wioska
  • Na forum od: 21.03.2013
/.../
Innym dziękuję za informacje jak się spisują torby.

Świadectwo:

Revelate Designs, Triglav, Ortlieb u mnie spisują się bdb.
Bdb. tak, iż kupuję produkty kolejne.
tutaj jestem łatoś, odtąd łętka ... łatośłętka!

Offline EASYRIDER77

dziękuję Łatoś.
Chociaż duży jesteś i masz dużą ramę to w trójkąt sporo  upchniesz...   ;D

Offline Mężczyzna anarchy

• Miasto: Szczecin
  • Na forum od: 09.09.2015
Problemem największym dla mnie na dzień dzisiejszy jest namiot. Moja dwójka to Fjord Nansen Sierra II, która wcale po spakowaniu nie jest dużo mniejsza niż ANDY IV. Co bardzo ciekawe jakim cudem.
Sama uprząż? Kierownica wąska jak to w baranku.

W uprząż na baranie (jak masz barana to tym bardziej uprząż a nie np torba na kierownik) wkładasz "szmaty", stelaż dajesz pod ramę lub na górną rurę. I nie powinno być problemu.
Jeśli masz kierownicę nisko nad kołem i cały namiot nie wejdzie dajesz w uprząż np sypialnię a tropik  na uprzęży na górze. Niektóre - "te lepsze"- na to pozwalają ;) )

Trójkąt to "luźna" kieszeń do której wrzucasz i zapominasz. Tu raczej wygoda i funkcja niż litraż sie liczą. Nic nie kompresujesz jak w podsiodłowej (pomidory, pieczywo, owoce), masz rzeczy pod ręką (mapy, batony, narzędzia, nóż), dobrze rozkładasz ciężar w rowerze.

Offline EASYRIDER77

420mm tyle ma kierownica.

Jaka uprząż pasuje? Rozumiem, że worek w tej uprzęży to mogę włożyć jaki chcę?

Prawie każda powinna się zmieścić. Tu raczej worek będzie określał ilość zabranego miejsca.
Co do uprzęży -zwróć uwagę, żeby były dystanse odsuwające uprząż od barana - zostanie Ci miejsce na dłonie "na półeczce". I fajnie jak nie będzie to zwykła pianka - widziałem już rozerwane, po jakimś czasie siadają lekko, wodę chłoną.
Tak, na ogół uprząż jest sama a worek dobierasz wg własnej potrzeby.

Offline Mężczyzna MCsubi

• Miasto: Bezdomny menel rowerowy
  • Na forum od: 13.05.2018
Akurat u mnie szyta podobno na miarę uprząż Triglav w szosówce, pomimo wysłania masy zdjęć i wymiarów, zakończyła się całkowitą porażką i ocieraniem o oponę mimo całkowicie zaciągniętych troków.
Istnieje zasadnicz różnica między rowerami z barankiem typu Awol, a rowerami szosowymi, zwłaszcza z hamulcem szosowy, gdzie od regulatora linki do kierownicy czasem nie mieści się pięść.

Offline PABLO

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 25.03.2011
    • http://www.klub-karpacki.org
Jaka uprząż pasuje?

Anarchy niezręcznie jest to pewnie napisać, ja napiszę śmiało. Triglav na pewno będzie pasował i będzie dobrze przemyślany i solidnie uszyty z dobrych, starannie wybranych materiałów. Możesz też liczyć na serwis i customizację. Najwyżej trochę poczekasz.

Piszę po paru latach ciorania w różnych warunkach i w różnych rowerach (w tym z kierownicą szosową) oraz po wielu rozmowach z autorem.

PABLO

Offline EASYRIDER77

MCsubi masz tą uprząż niepotrzebną na przymiarkę?

MScubi, przykro czytać :( Ale wystarczyło dać znać - pomógłbym znaleźć nowego nabywcę lub przerobiło by się ją jeszcze bardziej (wykroiło z dna).

Offline PABLO

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 25.03.2011
    • http://www.klub-karpacki.org
wystarczyło dać znać (...) przerobiło by się ją jeszcze bardziej (wykroiło z dna).

W moim przypadku, w ten właśnie sposób, powstała dedykowana uprząż do mojego roweru szosowego. Dodatkowo jest kompatybilna z torbą Ortlieba.

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum