Cytat: PABLO w 6 Mar 2019, 14:34To jest ta, która dotychczas była największa - czyli chyba 2,7 lTeraz zrobili torbę 4 litrową. Jeżeli uchwyt byłby dobrze zaprojektowany, to moim zdaniem taka torba to bardzo dobry rozmiar. UWAGA - z tymi rozmiarami to jest jakaś pomyłka.Napalony kupiłem dzisiaj tę nową, ale zaraz oddałem do sklepu.Okazało się, że wymiary nowej wersji torby, są w zasadzie takie same jak tej starej wersji torby. Panowie w Bikemanie nie umieli odpowiedzieć na pytanie skąd różnica w katalogu. Mocowanie wydaje się być takie samo. Paski poprowadzone są inaczej. Mnie bardziej pasuje ta stara wersja.Cytat: kawerna w 6 Mar 2019, 15:23mocno irytujące postukiwanie dobywające się z mocowania podsiodłówkiU mnie ten efekt nie występuje. Przez moje ręce przeszło w sumie coś koło 8 toreb (używane rodzinnie bardzo intensywnie i w warunkach odbiegających od warunków przeznaczenia, te które się zużyły się i wymieniałem na nowe).
To jest ta, która dotychczas była największa - czyli chyba 2,7 lTeraz zrobili torbę 4 litrową. Jeżeli uchwyt byłby dobrze zaprojektowany, to moim zdaniem taka torba to bardzo dobry rozmiar.
mocno irytujące postukiwanie dobywające się z mocowania podsiodłówki
Pablo, kupiłem tę torbę na jesieni (saddle bag 2,7 litra), zamontowalem ją pod siodłem za pomocą dołaczonego uchwytu na prętach siodła. Pisałeś coś o paskach, czy do tej torby można zastosować dodatkowe paski, a w zasadzie czy jest to potrzebne?
A jest na rynku coś w okolicach 3-4 litrów? Czy może nie ma sensu kombinować i uderzać w te 2,7? To chyba i tak sporo.
Backloader nie dla mnie, Midloader również. Kupiłem wersję 4,5l i po zapakowaniu na ok. 80% ocieram o torbę nogami. Chyba mam zbyt grube. A może to kwestia samej torby? Midloader nie ma żadnych usztywnień.
Właśnie wróciłem z krótkiego testu tory podsiodłowej. Wrażenia pozytywne.
Poka poka, jestem ostatnim który by kopiował (zresztą "rewoulucyjnych" systemów kilka już przerobiłem od 2013.. i odrzuciłem)
Ale już nie randoneur?
Zgrzewane ?
Ktoś byłby w stanie zmierzyć szerokość swojej podsiodłówki w miejscu zaznaczonym na zdjęciu?
Skończę wszystko to pokażę Torby na kierownicę mam jeszcze ciekawsze
U mnie to 5 cm.