Mam pytanie takie. Używał ktoś takich toreb ze sztycą karbonową? /.../
Jeśli chcesz mieć naprawdę spokój ducha kup helicopter tape 3m lub podobna oracala crystal protect.(ale co jakiś czas i tak sprawdzaj jej stan)Po za tym dociąganie taśm na maxa tak by nie szurały po sztycy.A im bardziej stabilna w konstrukcji sama podsiodłowa tym lepiej.
ale czy porównując do Midloadera nie cierpisz trochę na dłuższym czasie dostępu do zawartości? Wydaje mi się, że żeby wyciągnąć chociażby multitoola musisz wszystkie trzy mocowania odhaczyć i rozrolować torbę - w Midloaderze wystarczyło nieco odsunąć zamek... To samo z zamknięciem - kupa roboty
Wbrew pozorom dostęp do tej torby jest bardzo dobry. Różnica w porównaniu do torby z zamkiem jest taka, że dostęp jest od góry, a nie z boku i moim zdaniem jest to wygodniejsze. A czas otwarcia/zamknięcia? Otwarcie to jakieś 3 sekundy. Zamknięcie zajmuje mi 4-5 sekund.Zamek to jest zawsze słaby punkt i kiedy się zepsuje, to torba jest raczej do wyrzucenia, bo niewiele osób pewnie będzie się bawiło we wszywanie nowego. A gumki, jeśli się urwą, to są częścią wymienną i można kupić nowe (chociaż nie sprawdzałem, jak wygląda dostępność).Nie potwierdzam również zastrzeżeń Miśka, że zamknięcie w torbie nie w pełni wypakowanej źle się układa. Poniżej zdjęcie na którym widać, jak zapięcie wygląda w przypadku całkowicie pustej torby.
... Nie potwierdzam również zastrzeżeń Miśka, że zamknięcie w torbie nie w pełni wypakowanej źle się układa. Poniżej zdjęcie...