połówki Ortlieba mają suwak nietypowo po lewej stronie, więc dla osób praworęcznych to jest niewygodne.
Midloader obecnie we wszystkich wymiarach ma opaski do mocowania do górnej rury.
Niestety nowe wersje nie mają żadnego usztywnienia, zresztą podobnie jak u innych producentów.
Wbrew pozorom dostęp do tej torby jest bardzo dobry. Różnica w porównaniu do torby z zamkiem jest taka, że dostęp jest od góry, a nie z boku i moim zdaniem jest to wygodniejsze. A czas otwarcia/zamknięcia? Otwarcie to jakieś 3 sekundy. Zamknięcie zajmuje mi 4-5 sekund.
Tego nie jestem pewien. W Bikemanie powiedzieli mi rok-dwa temu, że wersja największa Midloadera ma szerokie rzepy, a pozostałe - wąskie.
... A dla mnie już i torba na suwak naładowana na full jest trochę za mocno wybrzuszona. To wymusza odchylanie kolan na boki przy kręceniu, a później ludzie płaczą, że kontuzje...
Czemu służą te pasy materiału do rzepów na całej długości?
Torba jest droga i @Szy szuka usprawiedliwienia sam przed sobą, jak tu zostawić w kieszeni kilka stówek.
... nie wpadł na to, że @Szy, nie kupi, bo brzydko... i cały misterny plan poszedł w diabły