Autor Wątek: Liw ul Nowomiejska 38  (Przeczytany 3168 razy)

Offline Mężczyzna Piotr St

• Wszystko jest tymczasowe
  • Miasto: Nowa Sól
  • Na forum od: 30.06.2016
Liw ul Nowomiejska 38
« 1 Lip 2016, 23:14 »
Wtam

Mam na imie Piotrek to mój pierwszy post. 

Chcialem sie z wami podzielic  jak wspaniałego czlowieka poznałem podczas ostatniej  wyprawy .Otóz wracałem  z przejazdzki po scianie wschodniej i jadąc  z Białowiezy w kierunku Warszawy drogą 637 ,  przejezdzałem  przez miejscowosc Liw . Słonce juz zachodziło  wiec zaczynałem szukac miejsca na rozbicie namiotu . I wtedy przejezdzajac przez tą  miejscowosc kątem oka zauwazyłem starą chatkę z namalowanym psem Pluto na rowerze i  datami wypraw rowerowych . Gospodarzem okazał sie pan Włodzimierz Grużewski  , zapalony rowerzysta i milosnik wypraw rowerowych .Mimo 80 lat i problemow zdrowotnych ( rak nerek i pęcherza ) wciaz jezdzi na rowerze  z Liwu do  Sokolowa Podlaskiego !!Miał takze pare wypadków  ( został potrącony przez auta ) Domek ma ok 250 lat i odziedziczył  go po dziadku .Niesamowitym przezyciem był nocleg w izbie tego starego domu.Niestety nie mam zadnych zdjec  bo nie zabrałem aparatu , ale w internecie znalazłem  cos na temat tego domu

http://wa.pb.edu.pl/uploads/downloads/Architektura--2---2015---Artykul-I.pdf

Pan Włodek  ma bardzo barwny zyciorys , za młodu był mechanikiem  samolotow mysliwskich i duzo jezdził na rowerze . Nie bede juz to przytaczac wszystkich historii usłyszanych  ale polecam  tym ktorzy  beda przejedzac przez Liw aby odwiedzili pana Włodka . Jest bardzo przyjazny i  kocha rowerzystów .Polecam bardzo !!
kolarz wybitny

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum