Autor Wątek: ze Śląska na Hel  (Przeczytany 687 razy)

Offline Mężczyzna berlo

• Miasto: Mysłowice
  • Na forum od: 15.02.2016
    • Rowerem Po Śląsku
ze Śląska na Hel
« 6 Lip 2016, 22:51 »
Start: Mysłowice
Meta: Hel
Odległość: 760km
Czas: 6 dni

Wyprawa rowerowa nad morze zakończona sukcesem! Udało mi się zdobyć Hel po 6 dniach jazdy. Przejechałem 5 województw i łącznie wykręciłem 760km. Podczas wyprawy pobiłem swój dzienny rekord jazdy na rowerze – 168km, przejechałem także całą Wiślaną Trasę Rowerową w województwie kujawsko-pomorskim, a na koniec przez kilkadziesiąt kilometrów poczułem Szlak Rowerowy R10 wzdłuż Bałtyku.
Trzy noce przespałem na dziko pod namiotem bez bieżącej wody, z kuchenką gazową i dzikimi zwierzętami. Pogodę miałem różną, pierwszy dzień w mocnym deszczu, w drugim dniu pogoda na rower była idealna, a kolejne cztery dni to już ponad 30-stopniowe upały. Udało mi się przejechać bez wypadków i bez większych awarii. Jedynie co musiałem zrobić przy rowerze przez te 6 dni to dwukrotnie przeczyścić i nasmarować łańcuch oraz dokręcić śrubkę bagażnika, bo nieco się poluzowała.
W trakcie wyprawy zobaczyłem wiele pięknych i ciekawych miejsc. Bardzo przyjemnie jeździło się z Łukaszem po odradzającej się Łodzi, zachwycałem się Starym Miastem w Toruniu i infrastrukturą rowerową w Gdańsku. Prócz tego na trasie piękne pałace w Nieznanicach, Nowym Duninowie, Ostromecku i Rzucewie oraz zamki w Będzinie, Siewierzu, Olsztynie, Gniewie, a ostatniego dnia morze, piaszczyste plaże i klify ze wspaniałym widokiem.

Relacja z wyprawy i więcej zdjęć: wyprawa rowerowa ze Śląska na Hel

-> Rowerem Po Śląsku - porady, wyprawy i trasy rowerowe po Śląsku
-> moje wyprawy rowerowe

Offline Mężczyzna Włod

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 04.04.2011
Odp: ze Śląska na Hel
« 12 Lip 2016, 21:49 »
Czytam relacje i widzę, że dla niektórych droga z Katowić na Hel to nie mal jak lot na Księżyc "właścicielka, kiedy dowiedziała się, że planuje przyjechać do Niej rowerem ze Śląska, poinformowała nawet Urząd Miasta Hel, który też się zainteresował i nieco nagłośnił temat''.

Dobra wyprawa mi się podoba.

Offline Mężczyzna byczys

• Miasto: Tychy
  • Na forum od: 30.09.2013
    • Moje relacje z ultramaratonów rowerowych
Odp: ze Śląska na Hel
« 13 Lip 2016, 10:57 »
Też ostatnio jechałem podobną trasę, tyle że bez noclegów, w trybie non-stop. Pomimo, że nie zobaczyłem tyle co Ty, to była to świetna przygoda :)
https://www.strava.com/activities/614835759
Jak widać mam bardzo podobne zdjęcie przy znaku :)
Życzę kolejnych udanych wycieczek. Pozdr.

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum