Autor Wątek: Wycieczka wzdłuż Nysy Łużyckiej, po niemieckiej stronie - porady  (Przeczytany 549 razy)

Offline Mężczyzna krecik80zg

• Miasto: zielona góra
  • Na forum od: 07.07.2016
Witam
Chciałbym wybrać się na wycieczkę po niemieckiej stronie w kierunku Rothenburga od przejścia granicznego w Przewozie, czy może ktoś ten fragment trasy pokonywał, ogólnie jest to jeden długi szlak z Czech do Bałtyku, mnie interesuje ten fragment. Miałem okazję jechać już cudowną trasą z Przewozu do Bad Muskau, a jak to wygląda w drugą stronę, też jest jakiś szlak rowerowy, czy pozostają tylko drogi główne?
Dziękuję za jakąś poradę

Offline Mężczyzna Borafu

• Moderator Globalny
  • Miasto: Łódź
  • Na forum od: 02.04.2010
Od Przewozu do Rothenburga to masz całe 17km  ;)

Jechałem od Pieńska do Przewozu i jest bardzo w porządku.
W północnej części jest oddzielna DDR poprowadzona przez las, z dala od szosy, bardzo mi sie podobała.
Południową część jechałem szosą (nie zauważyłem DDR, ale też nie szukałem za nadto).

Nie wiem tylko co masz na myśli pisząc:
pozostają tylko drogi główne?
Ja tam nie widziałem tam żadnej drogi głównej  ;)

Offline Mężczyzna krecik80zg

• Miasto: zielona góra
  • Na forum od: 07.07.2016
chyba się źle wyraziłem :-), zastanawiam się czy od miejscowości Podrosche do Rothenburga też wiedzie jakaś piękna droga leśna do Rothenburga, tak jak jest w drugą stronę do Bad Muskau, czy ta droga jest jakoś oznaczona? Gdzieś wyczytałem że od podroscher str. jest właśnie zjazd do leśnej drogi, pytanie czy naprawdę jest tam taka droga, czy ktoś nią jechał? Ta główna to miałem na myśli drogę dla samochodów :-)

Offline Mężczyzna Borafu

• Moderator Globalny
  • Miasto: Łódź
  • Na forum od: 02.04.2010
Od Lodenau do Przewozu jest, od Pieńska do Lodenau OIDP nie ma.

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum