Autor Wątek: Merida czy Kellys ?  (Przeczytany 5517 razy)

fortipianek

• Gość
Merida czy Kellys ?
« 21 Wrz 2009, 10:08 »
ja widziałem kiedyś pękniętego kellysa za 13 tys pln... Nie wiem, jakoś nie ufam tej marce, brałbym meridke ;)

A w jakiej sytuacji pękła ta rama?
Wybacz, ale Twoje stwierdzenie jest jak dla mnie nic nie warte :?  Widziałem rower marki GT z pękniętą ramą i co, też musiałbym opowiadać ze GT jest do bani itp. widziałem jednak też ,że gostek ten rowerek MTB używał do downhilu i latał po hopach :roll:

Offline Mężczyzna dudi

• Administrator
  • Miasto: Wrocław
  • Na forum od: 11.05.2009
Merida czy Kellys ?
« 21 Wrz 2009, 11:49 »
Nie wiem w jakiej, tylko widziałem rame jak kiedyś byłem w serwisie. Myślę jednak, że jak ktoś kupuje rower za taką kasę to wie do czego on ma służyć. Oprócz tego słyszałem wiele niepochlebnych opinii na temat ich rowerów, nie tylko z resztą ja...

Offline Mężczyzna yoshko

• Administrator
  • Kto smaruje ten jedzie.
  • Miasto: Strzelce Opolskie - Biała Podlaska
  • Na forum od: 11.06.2009
    • Blog Yoshkowy
Merida czy Kellys ?
« 21 Wrz 2009, 12:21 »
Ja na razie mogę wypowiedzieć się jedynie pochlebnie :)
Nawet dziurki mają tam gdzie trzeba :D

Offline Mężczyzna atlochowski

• Andrzej
  • Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 22.04.2009
Merida czy Kellys ?
« 21 Wrz 2009, 12:26 »
Kellysy z wyższej półki mają tendencję do pękania ramy. Producent chyba zbyt mocno odchudza te ramy. Koledze który startuje w maratonach 3 razy pękła rama Kellysa. Owszem 3 razy uznali to na gwarancji ale po 3 razie zrezygnował z tej marki. Za 3 razem pękła mu na raz górna i dolna rura tuż za główką ramy.

Offline Kobieta suchyy

• trolololo
  • Miasto: Amsterdam
  • Na forum od: 24.07.2006
Merida czy Kellys ?
« 21 Wrz 2009, 20:30 »
Z tego co pamiętam to magnezowe meridy za grube tysiące też lubiły pękać. Te ramy pękają bo ważą po 1300 gram. Rama w rowerze za 2 tys wazy 2kg i raczej nie pęknie. Słabszym ogniwem jest tu moim zdaniem amortyzator...

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum