Mam ciekawe spostrzeżenie: ostatnio musiałem zdjąć okulary w trakcie jazdy na rowerze i od razu była różnica w postrzeganiu "wysokości" czyli odległości od asfaltu. W okularach odbieram że "siedzę wyżej" bez okularów jakoś tak niżej.
Mam ciekawe spostrzeżenie: ostatnio musiałem zdjąć okulary w trakcie jazdy na rowerze i od razu była różnica w postrzeganiu "wysokości" czyli odległości od asfaltu. W okularach odbieram że "siedzę wyżej" bez okularów jakoś tak niżej. Sprawa niemal nieistotna ale ma to również wpływ na odczucia wchodzenia w zakręt, bez okularów zdecydowanie lepiej mi się składa w zakrętach i na większych prędkościach. To jakieś moje dziwne odczucia, czy może są okulary które nie oddalają? Ktoś to sprawdzał? (to dotyczy w zasadzie każdych okularów jakie miałem chociaż przyznaję że najdroższe miałem coś za 200 zł)
Mam to samo. W każdych okularach. Odczuwalne zwłaszcza, gdy okulary zdejmuję. Przez chwilę czuję się wtedy, jakbym przesiadł się na lowridera.
a taki modelktoś może ma, ktoś może używał i może napisać coś więcej o nichhttp://www.sklep-presto.pl/product-pol-46705-Okulary-sportowe-Sportstyle-802-Vario-Uvex.html