Autor Wątek: Okulary - fotochromatyczne czy z wymiennymi szkłami  (Przeczytany 5768 razy)

Offline live_evil

• Miasto:
  • Na forum od: 20.05.2015

Okulary wysokiej klasy często łączą fotochromatyczność z polaryzacją
Z korekcją i niestandardową krzywizną soczewek?

Offline Wilk

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 09.07.2006
    • Wyprawy Rowerowe
Wiadomość usunięta.

Offline live_evil

• Miasto:
Takie potrzeby jak Twoje to już spora rzadkość, więc nie ma sensu się do tego odnosić.
Sportowe okulary z korekcją rzadka potrzeba? Nie rozśmieszaj mnie ;-)

Offline Wilk

• Wyprawy Rowerowe
Wiadomość usunięta.

Offline live_evil

• Miasto:
Nie sportowe okulary z korekcją, tylko robienie na zamówienie soczewek o niestandardowej krzywiźnie.
Niestandardowa krzywizna jest właśnie po to, żeby korekcję wsadzić do sportowej oprawy, inaczej trzeba by użyć zwykłej oprawy okularowej.

Zresztą teksty, że tak ciemne okulary doskonale się sprawdzają na codzień zupełnie mnie nie przekonują, dla mnie to okulary dobre na słońce, jazda o zmierzchu przy 60% przyciemnienia to nieporozumienie.
60% przyciemnienia pasuje MI idealnie, od słońcha po pochmurną pogodę. I o zmierzchu również.
Ale widać ty lepiej wiesz jakie okulary innym odpowiadają.

No i i zalet, które tak reklamujesz w ogóle nie zauważyłem.
I teraz zacytuj listę zalet, które wymieniłem.
« Ostatnia zmiana: 16 Lip 2016, 22:27 live_evil »

Offline Wilk

• Wyprawy Rowerowe
Wiadomość usunięta.

Offline live_evil

• Miasto:
60% przyciemnienia pasuje MI idealnie, od słońcha po pochmurną pogodę. I o zmierzchu również.
Ale widać ty lepiej wiesz jakie okulary innym odpowiadają.

Na gadanie, że okulary o stałym 60% przyciemnieniu są świetne na jazdę o zmierzchu, to się tylko uśmiechnąć można,
Pisałem, że takie mi odpowiadają, ale nadal sugerujesz, że lepiej ode mnie wiesz jakie okulary są dla mnie dobre.
ale ja dyskutuję ogólnie i dlatego polemizuję z takimi bajeczkami, żeby ktoś się przypadkiem nie naciął na takie złote myśli, których niestety sieć jest pełna.
Nie "dyskutujesz ogólnie", tylko przestawiasz swoje prawdy objawione i każda opinia inna niż twoja jest nazywana bajeczką. Żadna nowość.

Nadal czekam aż zacytujesz listę zalet, które wymieniłem.
Długie lata jeździłem z okularami Rudego o podobnym poziomie przyciemnienia, z wysokiej klasy szybkami - i dlatego w takie bajeczki zupełnie nie wierzę.
Ale to, że tobie nie odpowiada takie przyciemnienie nie oznacza, że innym również.

Offline Wilk

• Wyprawy Rowerowe
Wiadomość usunięta.

Offline live_evil

• Miasto:
Tak więc, jeśli nie jesteś mutantem z kocim wzrokiem - to obowiązują Cię te same zasady co resztę ludzi i w okularach z tak silnym przyciemnieniem nie ma mowy o wygodnej jeździe o zmierzchu.
Silnie przyciemnienie to jest 75%+.
I to, że tobie nie odpowiada takie przyciemnienie, nie oznacza, że mi również. Więc przestań mi wciskać swoje dyrdymały.

Ale, ze z bajek już wyrosłem, więc uważam, że sobie popłynąłeś i klasycznie zmyślasz.
Wilk jak zwykle w formie, kto się nie zgadza z jego prawdami objawionymi, to od razu zmyśla.

Offline Wilk

• Wyprawy Rowerowe
Wiadomość usunięta.

Offline live_evil

• Miasto:
A coś na temat okularów? Więcej większych obrazków nie spowoduje, że twoje argumenciki staną się prawdziwe ;-)

Offline Wilk

• Wyprawy Rowerowe
Wiadomość usunięta.

Offline live_evil

• Miasto:
Tego co piszesz nie sposób na poważnie brać
Wzruszyła mnie twoja opowieść, masz coś ciekawego do dodania?

Patrząc na Twój pozerski nick można założyć, że jakieś inspiracje z Matrixa czerpiesz  ;)
Nicka używam od nastu lat, równiez na preclu.
Jak już jesteśmy przy wycieczkach osobistych, to widać, że brak kobiety powoduje u ciebie zaburzenia emocjonalne i potrzebę udowadniania, w dziecinny momentami sposób, że tylko ty masz rację.

Offline Wilk

• Wyprawy Rowerowe
Wiadomość usunięta.

Offline live_evil

• Miasto:
Nicka używam od nastu lat, równiez na preclu.
A co to ma do faktu, że jest pozerski? Bo jak można nazwać nick "żywe zło"? Czy jesteś zły nie wiem, bo Cię nie znam, ale z precla pamiętam jako osobę wyjątkowo złośliwą i dlatego między innymi mój komentarz o tym, że nie wierzę w Twoje bajeczki o okularach
mój nick to zwyczajnie nazwa płyty mojego ulubionego zespołu , nie ma żadnego ukrytego znaczenia. Ale jeśli chcesz je wiidzieć, to proszę bardzo :-)
Wracając do okularów - nie widząc moich okularów i nie mając ich na nosie autorytatywniw wygłaszasz opinie na ich temat, więc bajeczki i bajania to raczej twoja domena.

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum