Autor Wątek: Wyprawa rowerowa- Sumava i Las Bawarski i wzdłuż Wełtawy.  (Przeczytany 536 razy)

Opis: Szukam towarzyszy podrózy

Offline Mężczyzna przemaszg1

• Miasto: Zielona góra
  • Na forum od: 13.07.2016
Witam wszystkich, jestem przemek, 36lat, z Zielonej Góry, w sierpniu, około 10go ,jadę na rowerową wyprawę do parku Narodowego Sumava i Las Bawarski- Bayerischer Wald.Długośc trasy około 1.600km w około 12dni, w zależności od pogody, dzienne odcinki od 60 do 120km. Noclegi w Czechach np na kempingach co pare dni aby naładować telefon i powerbanka, w Niemczech można się przekimać na dziko, robiłem tak dużo razy, pod Dreznem w dzielnicy Heidenau nawet rozpaliłem ognisko. Mam doświadczenie i kondycje, gdyż od 6lat tak jeżdże co roku, rok temu w 12 dni zrobiłem 1500km i odwiedziłem za jednym zamachem- Brno, Bratysławę,Wiedeń i Pragę. Szukam tą drogą kogoś do towarzystwa, z dobrą kondycją bo górek trochę będzie max 3, 4 osoby. Startuje szynobusem z Zielonej Góry do Zgorzelca i tu już rowerem.Możesz być z okolic Zielonej Góry, Zgorzelca, Jeleniej Góry i nie tylko.. Ze Zgorzelca na Sciezkę Oder Neisse i dalej na Zittau, Oybin, Krompach,Sloup,Ceska Lipa i dalej na Litomerice, Karlove Vary, Sokolov, Cheb i kierunek na południe w kierunku parku z przeplatanką raz po Czeskiej a raz po Niemieckiej.Sierpniowe noce mogą być tam chłodne więc można zanocować na kempingu lub kwaterze prywatnej, powrót przez Horna plana i jezioro Lipno i dalej na czeski Krumlov, Ceske Budziejowice i wzdluz Wełtawy do Pragi i powrót przez Zittau. moj tel 663175016, profil na fejsie Przemek Rybak. Czekam na odzew od chętnych.

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum