Autor Wątek: Podziel się wrażeniami z trasy GreenVelo!! Ankieta  (Przeczytany 7892 razy)

RDK

• Gość
zabrakło pytania dot. "jak ulepszyłbyś GV" :)

Offline Mężczyzna Bartz

• Miasto: Łódź
  • Na forum od: 24.12.2012
Dzięki wam za wszystkie dotychczasowe wypełniana :) Ja wróciłem ze szlaku dzisiaj, zacząłem w Kielcach z skończyliśmy w Białej Podlaskiej. Ogólnie porównując GreenVelo z tego typu szlakami we Francji, Hiszpanii, Szkocji czy Szwecji to wygląda to ok, chociaż szału też nie ma :) Raz było bardzo dobrze a raz bardzo źle :P Ogólnie woj. Świętokrzyskie oceniam z mojej trasy najlepiej. Co do "próby połączenia najatrakcyjniejszych regionów turystycznych Polski Wschodniej" z tematu mojej pracy magisterskiej to krótki wyjazd dał mi sporo do myślenia :P Różnie to bywa, raz atrakcje są zaraz przy szlaku ale częściej trzeba zjechać z niego zjechać. Tylko ja mam takie odczucie?

I faktycznie pytanie o to jak poprawiłbyć slzak GreenVelo by się przydało. No ale teraz jest, że tak powiem "too late" ;)

Wstawiam ponownie ankietę i zachęcam do wypełniania, jeszcze trochę wypełnień chciałbym uzyskać  :)

https://www.ankietka.pl/ankieta/236246/szlak-rowerowy-greenvelo-jako-proba-polaczenia-najatrakcyjniejszych-regionow-turystycznych-polski-wschodniej.html

RDK

• Gość
Możesz dołączyć "propozycje poprawy" jako "Przeanalizowałem wypowiedzi, komentarze osób z (podajesz źródła blogów, for itp.) którzy dostrzegli następujące wady GV, z kolei x na blogu wykazał coś tam. itp. ;) To też są istotne źródła.

Offline Mężczyzna Bartz

Czy może ktoś jeszcze ma ochotę podzielić się swoimi wrażeniami z GreenVelo ?  Wyników mam sporo, ale zawsze lepiej mieć więcej :) Zachęcam

https://www.ankietka.pl/ankieta/236246/szlak-rowerowy-greenvelo-jako-proba-polaczenia-najatrakcyjniejszych-regionow-turystycznych-polski-wschodniej.html

Offline Mężczyzna Psotnik

• Miasto: Niestety W-wa
  • Na forum od: 10.07.2012
Zupełnie niezamierzenie przejechaliśmy w tym roku pewnie ze trzysta kilometrów tym szlakiem.

Wypowiem się tylko o fragmencie lubelsko-świętokrzysko-małopolskim na niewielkim odcinku.

Przez wiele kilometrów na skrzyżowaniu tych województw szlak ten przebiega przez sady.
Zakładając, że trasa cieszyć się będzie z roku na rok coraz większym powodzeniem to sadownikom malin, truskawek i wszelkiego dobra pozazdrościć 8). (oczywiście jeśli raptownie nie nastąpi jakaś zamiana w obyczajowości narodu, a o to w grupie rowerzystów bym mocno nie liczył)
W tym momencie wygląda to tak, że słupki z oznakowaniem szlaku postawiono tak, że zagrodzono wielu ludziom dostęp do własnych sadów.
Jak to się dla tych słupków skończyło to nietrudno przewidzieć. 
My pochylając się nad jednym z takich upadłych słupków odkryliśmy, że nalepkę GreenVelo ściąga się jednym sprawnym ruchem.
Smutna prawda na takich fragmentach będzie wyglądała tak, że infrastruktura szlaku posłuży miejscowym do odgrodzenia się od niego . I posłuży jako słupki podtrzymujące siatkę.
Odpłynąłem stąd bez żalu od tego wersalu bo czuję ten luz.

Offline Mężczyzna ramzes

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 20.06.2015
Czy może ktoś jeszcze ma ochotę podzielić się swoimi wrażeniami z GreenVelo ?
Ja planowałem to zrobić, ale jak doszedłem do pytania "Proszę zaznaczyć wszystkie województwa przez które przebiega szlak rowerowy GreenVelo" to odpuściłem. Nie wiem przez jakie wszystkie przebiega i nie mam czasu sprawdzać. CO to za pytanie jest? Nie wiesz jak przebiega, czy sprawdzasz czy podróżnik wie? Jak chcesz mieć dużo odpowiedzi, to szanuj czas ludzi, którzy chcą Ci pomóc. Chciałem te odpowiedzi olać, ale dałeś wymuszenie, więc ode mnie niestety info nie uzyskasz.

Offline Mężczyzna Bartz

Dzięki za cenny głos w dyskusji ;) Pytanie jak pytanie i swój określony cel ma, są inne które zajmują dużo więcej czasu. Dodam tylko, że sprawdzanie poprawnych odpowiedzi i zamieszczanie ich w ankiecie to zupełnie nie to o co mi chodzi :) Tylko naturalne, szczere odpowiedzi na to pytanie wykażą to co chcę udowodnić :) Pozdrawiam

Offline Mężczyzna berlo

• Miasto: Mysłowice
  • Na forum od: 15.02.2016
    • Rowerem Po Śląsku
Ankieta wypełniona :)

W tym roku przejechałem ponad 500km północnego odcinka. Mi się podobało i każdemu będę polecał :)

Relacja z wyprawy rowerowej po Green Velo
-> Rowerem Po Śląsku - porady, wyprawy i trasy rowerowe po Śląsku
-> moje wyprawy rowerowe

Offline Mężczyzna menel

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 25.03.2012
zamawiamy tradycyjną i bardzo popularną potrawę w tym rejonie – kartacz. Nie był to obiad, który by nas wzmocnił energetycznie przed dalszą częścią trasy,

Żeście wzięli jednego na trzech?

PS.
Zielone Mazowsze się wzięło za testowanie Greenvelo.
http://www.zm.org.pl/?t=polska_wschodnia

Offline Mężczyzna aqu

• Miasto: Świdnik
  • Na forum od: 30.09.2013
Przejechaliśmy 1200 km od Elbląga. Wspaniała przygoda, super wakacje. Polecam i zachęcam. Za rok trasa w drugą stronę :)
Je­dyna wol­ność, to zwy­cięstwo nad sa­mym sobą.

Offline Mężczyzna berlo

• Rowerem Po Śląsku
Żeście wzięli jednego na trzech?

Taaa i dzielony od linijki :)
-> moje wyprawy rowerowe

Offline Mężczyzna menel

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 25.03.2012
Sie spytałem bo pierwszy raz się spotkałem że ktoś się kartaczami nie najadł. Raczej wszyscy mają problem ze wstaniem.

Offline Mężczyzna berlo

• Rowerem Po Śląsku
Sie spytałem bo pierwszy raz się spotkałem że ktoś się kartaczami nie najadł. Raczej wszyscy mają problem ze wstaniem.

to może jakieś małe dostałem.... i za szybko spaliłem :)
-> moje wyprawy rowerowe

Offline Mężczyzna Bartz

Witam wszystkich!

Jako autor powyższego wątku pozwalam sobie odświeżyć moją prośbę. Bardzo dziękuje wszystkim za wypełnienia i bardzo proszę o kolejne :)
Bardzo zależy mi na dużej ilości wypełnień, aby badania możliwie prawdziwie opisywały stan faktyczny.

Tutaj ponownie link to ankiety: https://www.ankietka.pl/ankieta/236246/s...dniej.html

Jeszcze raz bardzo dziękuję za pomoc!

Sam przejechałem już szlakiem z Kielc do Janowa Podlaskiego i sam do końca nie wiem jak ocenić ten szlak:/ Są miejsca rewelacyjne, ale też tragiczne (szczególnie nawierzchnia pozostawia wiele do życzenia. W skali od 1 do 10 szlak oceniłbym na 5, ani dobry, ani zły.

Bartłomiej Bolimowski

Offline Mężczyzna lechowski15

• Miasto: mielec
  • Na forum od: 26.09.2018
Przejechałem ponad 700 km Szlakiem.Tutaj znajdziecie relację,fotografie itd
http://trasyrowerowe-mielec.blogspot.com/2018/09/relacja-z-wyprawy-trasa-green-velo.html

Tagi: green velo 

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum