Autor Wątek: Czy ten rower jest odpowiedniej wielkości?  (Przeczytany 7377 razy)

Offline Mężczyzna Waxmund

• Moderator Globalny
  • Ironman
  • Miasto: Baszowice k/Kielc
  • Na forum od: 07.06.2007
    • www.waxmund.pl
i jak, zaliczyłeś już jakąś trasę na baranku ?  :?:
Czasami na drodze spotykam prawdziwych rowerowych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi... naprawdę... aż ciężko ich czasem wyprzedzić...

www.waxmund.pl

Offline Mężczyzna cinek

• SP2SJ
  • Miasto: Bydgoszcz
  • Na forum od: 12.03.2008
Trudno powiedzieć, że trasę, ledwo 35km. Największy kłopot miałem z rozglądaniem się, bo tak mocno trzeba było głowę zadzierać.
Największa różnica w jeździe to przyspieszenie i ....ciągłe napomnienia właściciela (jechaliśmy razem), żebym nawet małe dziury w drodze omijał, bo koła się pokrzywią.
Cytat: miki150
Cinek muszę powiedzieć, że jesteś bardziej fotogeniczny, kiedy Cię na zdjęciu brakuje

Offline Mężczyzna cinek

• SP2SJ
Z bólem muszę przyznać się przed sobą, że jestem dzieciakiem, niedojrzałym gówniarzem ale .... nie wytrzymałem i zabawkę do poskładania sobie sprawiłem  :D
W sam raz na długie zimowe wieczory :)

Rama w rozmiarze 52cm, czyli koła będą 26".
Kupiłem w sklepie wiggle.co.uk, zapłaciłem paypalem, przesyłka 16EUR.
Paczka zapakowana idealnie, zabezpieczona przed wszelkimi pomysłami pocztowców. W sumie od zamówienia czekałem 2 tygodnie. Tydzień trwało zanim sklep ściągnął ramę do siebie od dystrybutora. Paczka z GB szła 5 dni.

EDYCJA: teraz już jasno napisane, że to nie jest rower na zimę.
Cinek muszę powiedzieć, że jesteś bardziej fotogeniczny, kiedy Cię na zdjęciu brakuje

Offline Mężczyzna Waxmund

• Moderator Globalny
  • Ironman
  • Miasto: Baszowice k/Kielc
  • Na forum od: 07.06.2007
    • www.waxmund.pl
nono, Surly się szerzy niczym dobra nowina....  :mrgreen:
ciekawe co Tobie wyjdzie z tej ramy.....  :wink:
Czasami na drodze spotykam prawdziwych rowerowych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi... naprawdę... aż ciężko ich czasem wyprzedzić...

www.waxmund.pl

Offline Mężczyzna hose morales

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 06.01.2009
Na samym początku pobieżnie przeczytałem tekst i zrozumiałem,że ten Surly na zimę tylko ma być :shock:  :lol: Dopiero potem do mnie dotarło,że przez zimę to będzie on dopiero składany hehe. A kolor w realu wygląda jednak lepiej :P

Offline Mężczyzna hose morales

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 06.01.2009
Cytat: "slawek"
ale czy i tak jakaś awaria haka nie powoduje konieczności wymiany całej ramy ?

Prostuje się i już:>

Offline Mężczyzna aard

• Miasto: Wiedeń
  • Na forum od: 15.08.2007
    • Moje wyprawy
Gratulacje, Cinek! :)
Niech Ci dobrze służy! 8)
No i gratulacje dla Wiggle, że w końcu odkryli, że Polska "jednak" leży w Europie i białe niedźwiedzie nie chodzą tu po ulicach, rabując bogu ducha winnych listonoszy z bezcennych ram rowerowych! :P
A na rowerze zawsze jest miejsce siedzące... chyba że jesteś bikepackerem :p

Offline skolioza

• Miasto: kraków
  • Na forum od: 01.04.2009
    • http://www.RetroMTB.pl
w temacie haków - w ramach cro-mo raczej nie są wymienne Materiał nie jest tak kruchy jak alu, hak prędzej się wygnie niż pęknie (wtedy stosunkowo łatwo odgiąć go do właściwej pozycji)

Offline kokop

• Miasto: Chard
  • Na forum od: 11.01.2010
Nie wiem czy już padło bo może zbyt po łebkach przeczytałem.  Z teorii szosowca i obserwacji to >
Kąt tułowia najwygodniejszy to 45 stopni. Tyle ile na oko łapiesz cinek w fotach tytułowych.
Teraz tak. W pozycji marszowej-roboczej gdy trzymasz ręce hmmmm, na twoją kierę to będzie pośrednio  :D  nie z przodu ani za samą rurę główną kiery tylko w połowie zakrętu tych twoich rogów.

Kierownica (ta główna rura) powinna zasłaniać widok osi przedniego koła.  Nie mogłem sobie tak zgrubnie narysować kreski bo powiesiłeś jakieś torby na widelcu :roll: . Ale wydaje mi się że masz kierownicę za daleko o jakieś 2-3 cm.  I widzisz oś> za kierownicą. Właśnie o te jakieś 2-3 cm.
 I zdaje mi się że troszeczke za nisko masz siodło

Oczywiście są indywidualne predyspozycje.
 A ja mam inne doświadczenia i mogę być w błędzie
Kleine Fiech ach Scheiße machen.

Offline Mężczyzna cinek

• SP2SJ
kokop,
Teoria szosowca w 100% prawdziwa.
Poeksperymentowałem: dałem mostek 3cm krótszy (130>100), kierownicę prostą  - chwyt wypada w połowie baranka, (teraz jest 1cm niżej, mierzone od ziemi) i zrobiło się wygodniej.
Siodło na razie zostało na tej samej wysokości. Jak podniosę to w biodra mi się ruszają podczas pedałowania.
Dzięki!

Offline kokop

• Miasto: Chard
  • Na forum od: 11.01.2010
No i super.
 Rower musi być wygodny bo inaczej to my a nie on ma problem
 :D
Kleine Fiech ach Scheiße machen.

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami: