(Na obręczach z wkładką antyprzebiciową) przejechałem w Triggerach 42c 12k km bez gumy.
Taśma na obręczy czy na detce? Bo jak to pierwsze, to nie ma nic do przebić z zewnątrz, a tylko ochrania detke przed dziurami od nypli :-)
Cytat: byczys w 10 Mar 2017, 22:35... No i czy już dostałeś te opony i jak wrażenia. No więc od kilku dni używam Continental GatorSkin 28mm. Rower zyskał ewidentnie na smukłości, choć ja, wolę AWOL-a z grubszym kapciem ;-). Cóż, wrażeń jak na razie nie za wiele. Na pewno jest szybciej, lżej, czuje się, że rower nabrał wigoru. Opona siedzi na obręczy bardzo pewnie: przy zakładaniu nie miałem większych problemów, choć kocówka naciągania opony na firmową obręcz AWOL-a wymaga trochę siły. Mam do nich dętkę Speca 28-35 (19 zł, presta 32mm). Na suchych zjazdach koło dobrze trzyma, nic nie wibruje, nie myszkuje. W mieście, na kostce, czuję różnicę w stosunku do 42c, no ale jest i cieniej i twardziej, więc to zrozumiałe. Po mokrej szosie, poza miastem, jeszcze nie jeździłem.Od 15.04 do 15.05 będzie w salonach Speca wyprzedaż wybranych modeli opon szosowych i mtb. W cenie jednej, będzie można nabyć komplet. Kupię zapas Triggerów 42c, no i pewnie, gdyby nie fakt, że mam już Gatorskiny, zastanowiłbym się nad oponą Roubaix Pro 28 lub 32 mm.
... No i czy już dostałeś te opony i jak wrażenia.