Autor Wątek: Włochy/Hiszpania/Portugalia - koniec sierpnia/wrzesień  (Przeczytany 456 razy)

Offline Mężczyzna piterbajk

• Miasto: Wieluń
  • Na forum od: 21.07.2016
Cześć wszystkim,

Niedawno temu jeszcze miałem plany na wyprawę, wszystko się układało, ale niestety odpadł mi kompan i wszystko się posypało. Nie mógłbym sobie wybaczyć roku bez większej wyprawy, a więc kontynuuje poszukiwanie osoby/osób, które chciałby wybrać się w te rejony.

Może najpierw coś o mnie. Mam na imię Piotrek, 20 lat, student Politechniki Wrocławskiej. Mam za sobą kilka wypraw, w tym największą jaką udało mi się zrobić w zeszłym roku gdzie dojechałem do Grecji zahaczając większość stolic na Bałkanach(4k km). Jechałem z właściwie świeżo poznanym kolegą pomimo paru tematów w których mieliśmy odmienne zdanie, raczej współpraca była bezproblemowa.

Generalnie to plan jest taki, że wracam do PL w drugiej połowie sierpnia i około 20-25 sierpnia chciałbym wyruszyć. Kierunek tak jak w temacie, może to być Rzym, Barcelona, albo na przykład Porto/Santiago. Generalnie chciałbym wybrać się już w cieplejsze rejony bo różnie to może we wrześniu być z pogodą. Fajnie by było po drodze zahaczyć jakąś większą przełęcz np. Stelvio. Planowany dystans dzienny myślę około 150km, oczywiście zależnie od terenu można go nagiąć w którąś stronę. Noclegi pod namiotem na dziko, czasami campingi, ale patrząc na ich ceny w niektórych krajach to już lepiej uderzyć do jakieś kwatery. Może to być wyprawa typu wylot z PL i powrót rowerem, lub jazda rowerem i przelot do PL z punktu docelowego. Preferowany wiek osoby chętnej 20-30 lat. Fajnie by było, żeby miała sensowną kondycję na takie dystanse i potrafiła przejechać taki odcinek w miarę równym tempie biorąc również pod uwagę możliwe większe górki. Jest to akurat jeden z najbardziej istotnych czynników na które zwracam uwagę, bo miałem już okazję jechać z kimś odbiegającym znacznie kondycją i jest to raczej uciążliwy temat. Mam czas do ok. 20 września, później muszę już być na miejscu. Nie zamierzam przesadnie oszczędzać podczas wyjazdu, chociaż preferuję wydawać $ rozsądnie.

Jeśli ktoś jest zainteresowany takim wyjazdem to proszę o kontakt możliwie jak najszybciej.
Pozdrower ;)
« Ostatnia zmiana: 28 Lip 2016, 15:55 piterbajk »

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum