Autor Wątek: Transcontinental race 2016 - przebieg na żywo  (Przeczytany 43926 razy)

Offline Mężczyzna 4gotten

• Miasto: Stargard
  • Na forum od: 26.08.2012
Gratulacje się również należą tym, co podjęli wyzwanie :)
Jestem odmiennego zdania. Wiele osób nawet nie powinno sie znaleźć na starcie. Moim zdaniem jest to porażka organizatora, że dopuszcza do udziału "niedzielnych" rowerzystów, dla których największym wyczynem przed TCR było przejechanie 300km. Uważam, że ujmuje to tej imprezie prestiżu.
Kasując za wpisowe kupę siana można by się postarać o przejrzysty I przemyślany sposób kwalifikacji, a nie zdawać się na loterię przy wyborze większości uczestników. Dla mnie to lenistwo.
dalej przed siebie... najlepiej po asfalcie ;-)

Offline Kobieta Jelona

• Miasto: Wałbrzych
  • Na forum od: 26.12.2013
    • Jakość to będzie blog
Nie mnie oceniać kto się nadawał, a kto nie.
Mówisz o kimś konkretnym? Jakieś przykłady?

Nie każdy musiał mieć tak wyśrubowany limit jak Wilk ;)

Przykłady można mnozyć. Byłem na starcie w tym i w ubiegłym roku i rozmawiałem z wieloma uczestnikami. Otwierałem oczy ze zdumienia, kiedy wymieniali swoje "osiągnięcia". Dal części z nich jest to chyba sposób na zaistnienie w mediach społecznościowych. Zwróć uwagę, że najlepsi, włączając w to Wilka I Ricardo praktycznie nie udzielali się na "fejsie" itp.
Nazwisk nie znam, a i z numeru nie było dane ich poznać, bo nie wiedzieć czemu takowych oni nie mają poza tymi, które są daszkach czapek "podkaskowych". Uwierz mi, na tle wielu startujących byłabyś gwiazdą ultrajazd ;)

Offline Kobieta Jelona

• Jakość to będzie blog
Uwierz mi, na tle wielu startujących byłabyś gwiazdą ultrajazd ;)
Dzięki za "uznanie".

Wiesz, nie chce się spierać, ale widzę sporo generalizacji w Twym poście :) Nie wykluczam lanserów, pewnie by się znaleźli, różni są ludzie
Generalnie chodziło mi o Polaków, bo w sumie reszty nie znam/nie mam z nimi za dużo wspólnego.
TCR nie ma limitu, a kto chce się sprawdzić i ma na to kasę, chce poświęcić urlop na taką aktywność, to czemu nie, to przecież ich sprawa.

Z perspektywy osoby śledzącej, brakowało mi właśnie wrzucania zdjęć z trasy z naszej ekipy. Na forum ciężko to zrobić, a fb daje możliwość szybkiego łatwego dodawania fotek. Chciałabym zobaczyć to co oni, tyle, że sprzed kompa. Samo obserwowanie znaczników jest jak dla mnie mniej ciekawe... ale ja to jestem z pokolenia obrazu ;).

No nic, pozostaje mi czekać na ekranizację 50 Talerzy Ricarda i relację Wilka ;)
« Ostatnia zmiana: 12 Sie 2016, 02:05 Jelona »

Zgadza się, mocno uogólniłem. Po części pewnie przez gorzkie żale, że skończyłem udział w TCR na pierwszym etapie aplikacji ;)
Pisząć o lansowaniu się chodziło mi o sam okres przedstartowy, nie miałem na myśli już samego wyścigu.
Uważam, że jeśli coś ma w nazwie Race, to moim zdaniem nieporozumieniem jest brak limitu. Ktoś chcący się sprawdzić na takiej trasie nie musi przecież brać udziału w TCR. Rozumiem jednak, że spędzenie urlopu na rowerze pod szyldem TCR podnosi prestiż rowerzysty, nawet jeśli trwa to tygodnie lub nie ukończy się "wyścigu" wcale ;)
Również czekam na relacje chłopaków, mam nadzieję, że podzielą się swoimi doświadczeniami z tej trudnej trasy. Chętnie z nich skorzystam, ale już nie będę próbował startować w TCR, wolę spróbować sił w MRDP ;)

Offline Mężczyzna skrzysie.k

• Kapituła MP-P 2019
  • Absent.With.Out.Leave
  • Miasto: Kraków
  • Na forum od: 29.01.2016
    • Szlaki i Drogi
O outsiderach wyścigu dziś jest nieco więcej na blogu - http://www.transcontinental.cc/blog

Offline Mężczyzna pff

• Miasto:
  • Na forum od: 10.01.2013
Kwaśnieje tylko liche wino i lichy człowiek.

Ryszardzie, Tobie to nie grozi! Pokłon do ziemi!

Za kolarstwo, za  niezłomność, za czerpanie radości z tak długiej trasy, za dzielenie się z nami kulinariami, za zrozumienie wyścigu, za godne reprezentowanie nas na imprezie końcowej. Karma już do Ciebie wróciła w życzliwych osobach na trasie. 

Offline Mężczyzna ehwj

• Miasto: Krościenko Wyżne
  • Na forum od: 21.03.2010
Wilk i Ricardo świetna jazda gratulacje.  :)

Offline Mężczyzna olo

• Moderator Globalny
  • Miasto: Bydgoszcz
  • Na forum od: 12.02.2011
Nie byłoby nic złego w maruderach i osobach bez odpowiedniego przygotowania, gdyby w TCR nie było limitu uczestników i uznaniowego modelu kwalifikacji. Przypomnijmy, że w ten sposób nie został uznany za godnego występu Tomek, który poziomem od Wilka i Ricardo nie odbiega. Pytanie ilu takich znakomitych zawodników zamiast jechać oglądało w necie zmagania osób, które się wycofały jeszcze w Europie Zachodniej, albo które do mety dojadą po miesiącu?
Cytat: Hipek
To, co napisał Olo, brzmi rozsądnie.

Offline Mężczyzna łatośłętka

• Skup i ubój. Rozbiór.
  • Miasto: nie, wioska
  • Na forum od: 21.03.2013
tutaj jestem łatoś, odtąd łętka ... łatośłętka!

Offline Mężczyzna wojtek

• Użytkownik forum
  • Miasto:
  • Na forum od: 02.03.2010
    • Pokój z Tobą
Do tej pory naliczyłem 4 osoby, które wybrały trasę przez Bułgarię, w tej czwórce jest także zwycięzca.

Offline Mężczyzna Ricardo

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 25.05.2011
Dzięki za miłe słowa. Kwalifikacja do wyścigu,no cóż jest jak jest, mi faktycznie najbardziej szkoda Tomka, bo poza tym że mnie i Wilka by objechal na 100%, to stracił możliwość udziału w czymś tak niesamowitym. Atmosfera w Canakkale jest super, wczoraj spotkałem grupę 15 TCRowcow i bylismy razem na kolacji. Później spotkanie z parą Niemców,którzy dojechali jako 2 team, a na trasie mieliśmy ze 2 razy wspólne espresso rano w kawiarni, zrobiliśmy w knajpie 2 butelki wina. Spać poszedłem jak podczas wyścigu, koło 2 w nocy. Teraz totalny luz, woda kapie mi właśnie z klimy na podłogę w pokoju hotelowym, ale chwilowo ograniczył się do rzucenia ręcznika w to miejsce. Śmiesznie wyglądają zawodnicy na miejscu, wszyscy kupili sobie nowe ciuchy, bo chyba nikt nie wiózł nic cywilnego. Ja godnie reprezentuje Polskę, kupiłem sobie biały t-shirt i czerwone krótkie spodenki. Nie rozumiem Wilka dlaczego tak szybko zmył się do domu,dla mnie TCR wciąż trwa i integracja na mecie jest równie fajna co czas samej jazdy. Na razie tyle, bo słabo się pisze na komórce.
Pozdrawiam kulinarnie
Ricardo

Nie byłoby nic złego w maruderach i osobach bez odpowiedniego przygotowania, gdyby w TCR nie było limitu uczestników i uznaniowego modelu kwalifikacji. Przypomnijmy, że w ten sposób nie został uznany za godnego występu Tomek, który poziomem od Wilka i Ricardo nie odbiega. Pytanie ilu takich znakomitych zawodników zamiast jechać oglądało w necie zmagania osób, które się wycofały jeszcze w Europie Zachodniej, albo które do mety dojadą po miesiącu?
Z kwitkiem został odesłany np rowerzysta,  który zajął 2 miejsce w Trans-Siberian.  Gdzieś już wspominał o tym Wilk.

Offline Kobieta Jelona

• Jakość to będzie blog
Tak, szemrany sposób wybierania uczestników jest zdecydowanie porażką.
Ale widzę w tym jakiś zabieg. Może chodziło o zwiększenie ilości ludzi, którzy trasy nie ukończyli, tytuując jako "morderczy wyścig, który pokonują jedynie nieliczni, sprawdź siebie!". Może też chodzi o przedłużenie ruchu na ich stronie internetowej dzięki tym nieśpiesznym?
« Ostatnia zmiana: 12 Sie 2016, 17:53 Jelona »

Offline Mężczyzna wiki

• Nie spać! Jechać!
  • Miasto: Łódź
  • Na forum od: 28.01.2016
    • ekstremalna strona rowerowa
Pewnie wszystkich pogodził by system mieszany naboru. Połowa według zasług a połowa z powszechnego naboru.
rowerem na księżyc (100 %);  [wsie woj. łódzkiego - 49%]

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum