Autor Wątek: Transcontinental race 2016 - przebieg na żywo  (Przeczytany 43922 razy)

Offline Mężczyzna AdrianU

• Miasto: Śląsk
  • Na forum od: 12.05.2016
Ja jechałem na oponach Continental Gatorskin, zwijane, szer. 28 mm, założyłem przed wyścigiem dwie nowe sztuki, zero problemów, nie miałem żadnego przebicia dętki po drodze.
Mam wielką prośbę, czy w wolnej chwili dałbyś radę (lub ktoś inny, kto posiada te opony w takim rozmiarze) zmierzyć ich szerokość? Zastanawiam się czy zmieszczą się w mojej standardowej (żadna endurance itp z większym prześwitem) szosie, obecnie jeżdzę na 23mm i myślę czy przejść na 25 czy 28... z góry dzięki!

Offline Mężczyzna Ricardo

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 25.05.2011
Opona Continental Gatorskin 700x28, zwijana - zmierzłem suwmiarką, ma dokładnie 28 mm szerokości.

Offline Mężczyzna 4gotten

• Miasto: Stargard
  • Na forum od: 26.08.2012
Dużo zależy jednak od szerokości obręczy. W moim przypadku na jednej opona 28m miała 26mm  szerokości, na szerszej zaś było to już ponad 29mm.
dalej przed siebie... najlepiej po asfalcie ;-)

Offline Mężczyzna AdrianU

• Miasto: Śląsk
  • Na forum od: 12.05.2016
Opona Continental Gatorskin 700x28, zwijana - zmierzłem suwmiarką, ma dokładnie 28 mm szerokości.

Dużo zależy jednak od szerokości obręczy. W moim przypadku na jednej opona 28m miała 26mm  szerokości, na szerszej zaś było to już ponad 29mm.

Dzięki za odpowiedzi Panowie!

Offline Mężczyzna Rado

• Miasto: Lublin
Na Stravie znalazłem relację z TCR: http://stories.strava.com/transcontinental-no4

Na podjazdach się męczę, na zjazdach odpoczywam, a na płaskim po prostu pedałuję :)

Offline Mężczyzna skrzysie.k

• Kapituła MP-P 2019
  • Absent.With.Out.Leave
  • Miasto: Kraków
  • Na forum od: 29.01.2016
    • Szlaki i Drogi

Offline Mężczyzna renifer

• Miasto: w polu i w lesie
  • Na forum od: 22.01.2012
Z racji wieku i urzędu, takie wyczyny są mi obce. Spocić się dobra rzecz, wyzwala hormon szczęścia. Kibicowałem Ci. Opis może być poglądem dla śmiałków tras takich (imprez). Podziwiam, że jeszcze miałeś czas i ochotę na zdjęć robienie. Dla mnie jesteś WIELKI. Życzę Ci dalszych sukcesów, wspaniałych wrażeń, świeć przykładem. Jest mi miło, że Cię znam.
Jeśli ty dasz mi trochę - ja dam ci dużo!
Jeśli ty dasz mi dużo - ja dam ci dużo więcej!
Jeśli ty dasz mi wszystko - ja też dam ci wszystko!

Offline Mężczyzna kosola

• Kosma
  • Miasto: Leszno
  • Na forum od: 05.01.2016
Jeszcze raz wyrazy uznania! Wspaniała przygoda i wspomnienia, których nikt ci nie zabierze. Mogę tylko podejrzewać jaką satysfakcję i dumę czules na mecie. Gratulacje !

• Kapituła MP-P 2019
  • Absent.With.Out.Leave
    • Szlaki i Drogi
Dzięki Michał za szczegółowy opis. Zestawienie dziennych przebiegów i przewyższeń robi wrażenie i sporo mówi o skali trudności TCR. Fajnie, że wrzuciłeś cały ślad - teraz dopiero dociera ten dystans... Interesuje mnie kwestia sprzętu. Na jakim napędzie (przód - tył) jechałeś? W kilku miejscach pisałeś o tym, że trochę brakowało przełożeń, więc z perspektywy nabytych doświadczeń jak widzisz to dziś? I jeśli mógłbyś, to zdradź proszę model siodełka na którym jechałeś.

Offline Mężczyzna vuki

• Miasto: Rawicz
  • Na forum od: 16.04.2014
Na facebooku na stronie Trancontinental wrzucili dużo fajnych zdjęć.
Ricardo tam przoduje ;)
Nie wiem czy uda mi sie tu wkleić link:
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1099886553414545&id=415996748470199
MiRowerDajePower

Fajnie że się pojawiły, długo trzeba było na nie czekać. Szczególnie na to z kieliszkiem wina liczyłem, oddaje styl mojej jazdy  ;D Ze zdjęć robionych mi z samochodu TCR w sieci znalazłem tylko jedno w wersji czarno-białej.

Offline Mężczyzna Hipek

• Użytkownik forum
  • Na forum od: 18.08.2011
    • Hipcia i Hipek
Szczególnie na to z kieliszkiem wina liczyłem, oddaje styl mojej jazdy
No dobra, zaciekawiłeś mnie, idę sprawdzić.
martwawiewiórka [14:51]: sól kolarstwa, co to takiego?
Elizium [14:52]: spacer z rowerem po górach

Mijah: (...)przy okazji dowiedziałem się czegoś co zmieni moje życie. Oznaczenie podjazdu HC to nie hardcore, tylko hors catégorie.

• Kapituła MP-P 2019
  • Absent.With.Out.Leave
    • Szlaki i Drogi
Sympatyczna "ścianka celebrycka" ;-) Ciekawi mnie aspekt towarzyski TCR: czy np. poczucie pewnej wspólnoty miało szansę w ogóle zaistnieć? Ze zdjęć robionych na PK wydaje się, że tak było ...

Offline Kobieta magdad

• Na forum od: 17.08.2006
    • http://www.bajkers.com
Hmm gdzie jest to zdjęcie z kieliszkiem, bo się go nie doszukałam :D? Ricardo, dlaczego nie miałeś swoich charakterystycznych butów? - szukałam Cie po nich na zdjęciacj ;)

Podczas wyścigu aspekt towarzyski istnieje okazjonalnie, mi się udawało dłużej z kim pogadać jak gdzieś wspólnie wypadł posiłek, bo na trasie razem jechać za długo nie wolno więc było to raczej kilka zdań podczas mijania innych zawodników. Co innego na mecie.

Hmm gdzie jest to zdjęcie z kieliszkiem
https://www.facebook.com/PEDALED/photos/a.1240503656022538.1073741953.224623274277253/1240506832688887/?type=3&theater
Słynne pomarańczowe buty trochę cisną na długich trasach, a te Northwave to jakby skrojone na moją stopę.

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum