Autor Wątek: Transcontinental race 2016 - przebieg na żywo  (Przeczytany 50977 razy)

Offline Mężczyzna yoshko

• Administrator
  • Kto smaruje ten jedzie.
  • Miasto: Strzelce Opolskie - Biała Podlaska
  • Na forum od: 11.06.2009
    • Blog Yoshkowy
Od tych luksusów w polskich maratonach to w głowach się poprzewracało. ;)

PS: Ciekawe czy taktyka 142 (ominąć góry) da jakąś przewagę.

Offline Mężczyzna emes

• i tak nie dojedzie
  • Miasto:
  • Na forum od: 09.06.2010
    • http://north-south.info
Zawodnik zawodnikiem, a hajs się musi zgadzać. Nie chce korzystać z usług hotelu/knajpy, to niech siedzi na zewnątrz. Takie życie. Knajpy w Polsce podobnie chyba działają...

Normalnie to byłoby zrozumiałe, ale jeśli knajpa podejmuje się organizowania PK dla wyścigu to powinni być przygotowani, że może jeden u nich zanocuje i zje śniadanie ale drugi wjedzie z bidonem czy kanapką i nie zamówi nawet kawy.

Już nawet w kategoriach ekonomicznych licząc, to pozwolenie zawodnikowi by się ogrzał i zjadł swoją kanapkę jest bardziej opłacalne niż ryzykowanie uszczerbkiem na reputacji lokalu gdy się go wywala na zimno.

Offline miki150

• Użytkownik forum
  • Miasto: Jeteborno
  • Na forum od: 05.07.2010
Kto wie jaki deal ma organizator z hotelem, może dostają pokój na najwyższym piętrze ze śniadaniem w zamian za napędzenie im płacących zawodników :)

Na osłodę, za hotelem jest piękna przełęcz z widokiem na północną ścianę Eigeru.

Offline Mężczyzna olo

• Moderator Globalny
  • Miasto: Bydgoszcz
  • Na forum od: 12.02.2011
Równie dobrze można by się czepiać wysokości wpisowego na MPP. Gdzie za 100 zł organizator "niczego nie zapewnia" - nawet punktów kontrolnych

To nieprawda. Za te sto złotych dostaniesz medal, prawdopodobnie posiłek na mecie, a Twój bagaż zostanie przewieziony ze startu na metę.
Cytat: Hipek
To, co napisał Olo, brzmi rozsądnie.

Offline Kobieta suchyy

• trolololo
  • Miasto: Amsterdam
  • Na forum od: 24.07.2006
No to Wilka raczej w materiałach wideo nie zobaczymy, chyba, że wygra ;-)

W sumie dobrze, że Wilk nie ogląda tych filmików, właśnie patrzę na dzisiejszy i organizatorzy sobie wyżerkę urządzają. A wczoraj narzekali, że kawa słaba w hotelu :D

Offline Mężczyzna transatlantyk

• Moderator Globalny
  • GM 2420
  • Miasto: Annopol
  • Na forum od: 21.11.2007
    • Rowerem przed siebie.
Michał był wielkim orędownikiem samowystarczalności, gdy były pierwsze przymiarki do Maratonu Północ Południe. Stawiał TCR za wzór pod tym właśnie względem. To Michał przeforsował taką samowystarczalność MPP. Jak widać kije miewają dwa końce. Knajpa w Alpach zapewne do niczego się nie zobowiązywała. Organizatorzy wynajęli sobie pokój i tyle.
Michał jednak dobrze jedzie i cieszy mnie to bardzo. :)

Online Mężczyzna wiki

• Nie spać! Jechać!
  • Miasto: Łódź
  • Na forum od: 28.01.2016
    • ekstremalna strona rowerowa
Równie dobrze można by się czepiać wysokości wpisowego na MPP. Gdzie za 100 zł organizator "niczego nie zapewnia" - nawet punktów kontrolnych

To nieprawda. Za te sto złotych dostaniesz medal, prawdopodobnie posiłek na mecie, a Twój bagaż zostanie przewieziony ze startu na metę.

Ależ napisałem to z przymrużeniem oka. Doskonale wiem czego mogę się spodziewać po imprezie i to akceptuję. Ale pewnie mogą się trafić tacy, którzy - jak mój nie startujący w maratonach - stwierdzą, że za 100 złotych to powinienem się spodziewać więcej.
Jeżeli nie podoba mi się wysokość wpisowego to po prostu na taką imprezę nie jadę. Tak jak np. na jesienny Harpagan.
rowerem na księżyc (100 %);  [wsie woj. łódzkiego - 58%]

Offline Mężczyzna yoshko

• Administrator
  • Kto smaruje ten jedzie.
  • Miasto: Strzelce Opolskie - Biała Podlaska
  • Na forum od: 11.06.2009
    • Blog Yoshkowy
Jak będzie zainteresowanie to poniesiemy wpisowe do 200 zł :)

Online Mężczyzna wiki

• Nie spać! Jechać!
  • Miasto: Łódź
  • Na forum od: 28.01.2016
    • ekstremalna strona rowerowa
Ja bym zostawił to 100 ale pobierał w euro lub funtach. No i obowiązkowo wprowadził brak kwalifikacji i limit startujących. Może zainteresowałoby to zawodników z zagranicy.
rowerem na księżyc (100 %);  [wsie woj. łódzkiego - 58%]

Offline Mężczyzna skaut

• Miasto: Józefów - Emilianów
  • Na forum od: 30.11.2014
(...)
Michał jednak dobrze jedzie i cieszy mnie to bardzo. :)
Nie tylko jedzie, ale i pisze relacje (w miarę) obszerne i ciekawe (będzie Pulitzer?).
Ba, jeszcze odgryza się Ryśkowi, w swoim niepowtarzalnym stylu.
Znaczy - jest w formie. Będzie sukces.

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk

Offline Mężczyzna Góral nizinny

• Miasto: Częstochowa
  • Na forum od: 02.10.2013
Tak dobrze jedzie.Wcześnie kładzie się spać.Miejscówka namierzona.Już chyba odespał przedstartowy stres :D.Jest dobrze ,a powinno być jeszcze lepiej.
Za Dzikiej Róży zapachem idź na zawsze upojony wśród dróg -będzie clę wiódł...   K.I.Gałczyński

[img width=201 height=50]http://st66.static.bikestats.pl/u18136y2014v3.g

Offline Mężczyzna Walery

• Miasto: Zielona Góra
  • Na forum od: 25.06.2015
Z relacji Wilka coraz bardziej wyłania się wielka radość, moc, pewność... Niemierzalne zjawisko określane jako "to coś" Tak to postrzegam, trzymam kciuki i emocjonuję się jeszcze bardziej.  Fantastyczna jazda! :) 
Jeżdżę gdy mam chęci, bo bez chęci nic nie kręci...

Offline Kobieta suchyy

• trolololo
  • Miasto: Amsterdam
  • Na forum od: 24.07.2006
A ten gość z numerem 3 to chyba jakiś cyborg. Nieźle wszystkim odskoczył.

Offline Mężczyzna 4gotten

• Miasto: Stargard
  • Na forum od: 26.08.2012
Już dwa razy wygrał TCR, a zeszłym roku został zwycięzcą Transsiberian (ok. 10000km). Poza tym jest z Belgii, zła pogoda czy też fatalne drogi to dla niego nie nowość;-)
dalej przed siebie... najlepiej po asfalcie ;-)

Offline Mężczyzna jarabl

• Miasto: Sierpc
  • Na forum od: 14.01.2016
Najnowsze wieści od Stanisława prosto ze Szwajcarii:
- za dużo zdecydowanie bagażu (przy tych górkach nie da rady z takim obciążeniem)
- błędy nawigacyjne i nie najlepszy wybór trasy (krócej nie znaczy lepiej)
- morale bardzo dobre i pozytywne nastawienie mimo tych błędów
Pozdrowienia dla Wszystkich Kibiców

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum