Autor Wątek: Pegasus Airlines Biskek przewóz roweru  (Przeczytany 674 razy)

Offline Mężczyzna jamihau

• Miasto: bylegdzieśdalej
  • Na forum od: 06.03.2013
Pegasus Airlines Biskek przewóz roweru
« 5 Sie 2016, 13:42 »
Czy leciał, ktoś może ostatnio Pegasusem z rowerem? Chodzi mi o loty z przesiadką. Lecę z Budapesztu do Bishkeku przez Stambuł i tak się zastanawiam ile mnie za to policzą. Infolinia coś nie odpisuje. W formularzu rezerwacji mają do wyboru sprzęt sportowy dla każdego lot z osobna, co prawda nie ma w nim roweru, ale wiem że biorą. Wychodziłoby na to że do Bishkeku zapłaciłbym 2x42 euro... Przyzwyczajony jestem że za rower z przesiadką płacę raz...
Ktoś coś wie w tym temacie?
Czy w tych liniach jest wymóg pakowania w karton?

Offline Mężczyzna rufiano

• Miasto:
  • Na forum od: 03.02.2014
jest wątek dot.pegasusa i całkiem możliwe że tam znajdziesz odp ::)

Offline Mężczyzna krajewski

• Miasto: Wrocław
  • Na forum od: 21.04.2011
Koszt za rower to 55 dolarów, tyle płaciłem z Biszkeku do Lwowa. Rower najlepiej w kartonie (słyszałem, że owiniętych nie zabierają) limit do 32 kg. W Biszkeku wagi mi nie sprawdzali oraz tego co było w kartonie bo już miałem go zaklejonego :P aczkolwiek proponuje tego nie stosować. Za rower musisz zapłacić na lotnisku, nie rób tego wybierając inną opcje na ich stronie np. deske snowbordową albo inny sprzęt ponieważ podczas odprawy bagażowej mogą nie uznać takiego biletu. Z takim przypadkiem spotkałem się w Biszkeku kiedy para z Francji właśnie kupiła bilet na deskę pomimo tego, że mieli rower. Kierownik odbioru bagaży za nic w świecie nie chciał się zgodzić na takie rozwiązanie więc musieli zapłacić jeszcze raz.
Musisz być pierwszy na odprawie i od razu zaznaczasz, że masz rower najlepiej wysłać do nich maila z numerem rezerwacji, kto gdzie leci i że rower będzie jako dodatkowy bagaż. W Biszkeku byłem w biurze Pegasusa i tam wszystko załatwiłem :).
P.S za rower płacić się raz :)

Offline Mężczyzna globalbus

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 03.05.2011
    • blog podróżniczy
Pegasus ma obsługę klienta mocno po ch#ju (sorry za wulgaryzm, ale to dobrze oddaje jakość).
Emailem nie zrobisz rezerwacji roweru, bo nie. Infolinia nie odpowiada, a w dodatku jest za granicą i leci kasa szybko.
Najprościej jest jednak pójść do biura firmy Air Manas (firma - córka pegasusa), na Maldybaeva 75 (zachodnia strona rzeki) i z miłymi ludźmi załatwić to w parę minut. Opłata za rower to 45 dolarów, jeśli bilet kupiony przez stronę pegasusa lub 55 jeśli przez stronę   air manas. Płatność gotówką na lotnisku.

My home is where my bike is.

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum