Autor Wątek: Wyprawa rowerowa Czechy, Austria last minute  (Przeczytany 2226 razy)

Offline Mężczyzna mtrysla@interia.pl

• Miasto:
  • Na forum od: 08.07.2015
Hej, mam na imię Marcin wiek 25 lat i pochodzę z podkarpacia. Szukam towarzysza lub towarzyszy do wyprawy rowerowej po Czechach i Austrii, start najlepiej w Katowicach. Zależy mi na wyjeździe najlepiej w okolicy 20 sierpnia. Podróż zaplanowana na 2 tygodnie, załączona trasa przedstawia szkielet trasy, jest możliwa modyfikacja. Ogólnie jestem ugodową osobą i z takimi osobami też się najlepiej dogaduje. Najgorsza rzecz podczas wyprawy to kłótnia, więc jeżeli jesteś osobą o charakterze autorytarnym i lubisz mocno stawiać sprawę na swoim to nie dzwoń- małe prawdopodobieństwo, że się dogadamy. Moje doświadczenie to dwie wyprawy rowerowe (1500 km i ponad 2000 km). Przewidywany średni dystans dzienny od 100- 120 km, jestem w stanie trochę więcej, ale biorę pod uwagę ciężki teren. Jeżeli masz jakiś inny plan w podobnym terminie i brakuję Ci towarzysza to zadzwoń może się dogadamy. Noclegi na dziko (1.namiot mam niskiej klasy,  niesprawdzony w ciężkich warunkach 2. Jak sytuacja zmusza, nie sprawia mi problemu umycie się butelką wody)  lub warmshowers- wyprawa niskobudżetowa. Zwykle jem jeden ciepły posiłek dziennie a reszte załatwiam w spożywczych. Dobrze by było aby sakwy były mało zapakowane, worek transportowy mam, wożenie na zmianę. Powrót z Pragi pociąg lub autobus.  Nr tel 571 386 911. Pozdrawiam M

Przypuszczalny start Katowice
Dzień 1 Katowice- Ostrawa (Przez Mikołów, Żory, Jastrzębie Zdrój, Zebrzydowice, Karwina, Dąbrowa ok 105 km ) Nocleg na dziko lub warmshowers w okolicy
Dzień 2 Ostrawa- Kromieryż ( ok 112 km) przez Bilovec, Fulnek, Odry, Belotin, Przerów, Chropyne
Dzień 3 Kromieryż- Falkenstein (ok 111 km) przez Rostin, Korycany Kyjov, Zajeci, Mikulov
Dzień 4
Falkenstein- Sank Polten (130 km) przez Staatz, Ernstbrunn, Leobendorf, Kornneuburg, Gemeinde- Au, Zwentendorf,
Dzień 5
Sank Polten- Seewiesen (Wilhelmsburg, Lilienfeld, Annaberg, Mariazell,)
Dzień 6
Seewiesen- Graz ok 86 km
Dzień 7
Graz- Guttaring (108 km )
Dzień 8
Guttaring- Lendorf (ok 105 km)
Dzień 9
Lendorf-  InnergschloB ok 125 km
Dzień 10
InnergschloB- Jenbach ok 115 km
Dzień 11
Jenbach- Innsbruck- Angerberg ok 100 km
Dzień 12
Angerberg- Salzburg  ok 101 km
Dzien 13
Salzburg- Linz ok 122 km
Dzień 14
Linz- Bechyne ok 130 km
Dzien 15
Bechyne- Praga ok 110 km
Dalej powrót autobusem lub pociągiem w zależności co taniej

Ps. Posiadam wersje z mapkami, nie mogłem załączyć pliku z powodu przekroczenia rozmiaru.

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum