Autor Wątek: Zmiana trasy BBTour  (Przeczytany 4941 razy)

Offline Mężczyzna transatlantyk

• Moderator Globalny
  • GM 2420
  • Miasto: Annopol
  • Na forum od: 21.11.2007
    • Rowerem przed siebie.
Odp: Zmiana trasy BBTour
« 5 Wrz 2016, 12:52 »
Tak, jechaliśmy to w 2011 roku i bylo multum aut os. do Czaplinka.

Offline Mężczyzna 4gotten

• Miasto: Stargard
  • Na forum od: 26.08.2012
« 5 Wrz 2016, 12:54 »
No tak, w końcu droga 20 to też DK ;)
dalej przed siebie... najlepiej po asfalcie ;-)

Offline Wilk

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 09.07.2006
    • Wyprawy Rowerowe
« 20 Lut 2017, 12:04 »
Wiadomość usunięta.

Offline Mężczyzna Robert

• Miasto: Konin
  • Na forum od: 03.12.2007
« 5 Wrz 2016, 14:04 »
Dzień dobry. Ja tylko z prośbą o przeniesienie tego tematu do działu "Na sportowo", gdzie jego miejsce.
Dziękuję.
« Ostatnia zmiana: 5 Wrz 2016, 14:16 Robert! »

Offline Mężczyzna wojtek

• Użytkownik forum
  • Miasto:
  • Na forum od: 02.03.2010
    • Pokój z Tobą
« 5 Wrz 2016, 14:15 »
S'il vous plaît.

Offline Mężczyzna offensive_tomato

• Miasto: Mszczonów
  • Na forum od: 26.07.2011
« 5 Wrz 2016, 14:35 »
Przejechalem to wracajac ze zlotu.
Ofensiwe_tomato mieszka w Mielcu.

Mieszkałem w Mielcu :).
Na obwodnicy Mielca nie ma zakazu. Będę tam w najbliższy weekend i postaram się potwierdzić tą informację. Za to pełno zakazów jest w samym mieście przez które odradzam przejazd :).

Jest jeszcze kwestia ruchu na samej obwodnicy, na której momentami brak jest pobocza.

Całkiem sensownie wygląda ta propozycja, także co chodzi o ominięcie Mielca:
https://ridewithgps.com/routes/16121799

Nie wiem tylko czy na odcinku między Odrzywółem a  Szydłowcem nie ma problemów z ciągnącymi się od dłuższego czasu remontami nawierzchni.

Offline Kobieta Kot

• Miasto: Blisko Poznania
  • Na forum od: 29.08.2013
« 5 Wrz 2016, 15:20 »
Stąd moja propozycja by spróbować zmienić tę trasę tak by omijała DK9, a najlepiej także i DK10, która w tym roku podobno również była bardzo zatłoczona.

DK9 oraz dojazd do Radomia - było fatalnie zarówno w 2014 r. jak i podczas tej edycji. Niefajna odcinkami jest też DK50. Gdy się wjeżdża na DK9 w niedzielny wieczór, to jest tam wprost okropnie. Ruch ogromny, poza tym cały czas bardzo męczący hałas samochodów. W tym roku jechało się tam wyjątkowo nieprzyjemnie, cały czas ze strachem, czy kolejny samochód nie zahaczy i z obawą, czy po ciemku, w tym deszczu i światłach odbijających się od mokrej drogi na pewno jest się widocznym.

Trochę szkoda, że całe BBTourowe uzgodnienia toczą się na FB. Nie wszyscy są (chcą być) na FB. Tak ważne tematy jak propozycja zmiany trasy powinny być ogólnodostępne dla maratończyków, tak aby każdy zainteresowany mógł zająć stanowisko. Jak już ten temat zostanie poruszony na FB, warto podlinkować nasze tu rozmowy.
Ég hjóla oftast nær í vinnua.
www.kot.bikestats.pl

Offline Mężczyzna KiESWY

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 27.05.2012
« 5 Wrz 2016, 17:25 »
Cześć, rozmawiałem jakiś czas temu z Robertem i wyczułem bardzo przychylny ton dotyczący zmian trasy. Z tego co pamiętam, wspominał o konieczności zachowania punktu w Dębie Polskim i Traktu Królewskiego (Grójec - Białobrzegi). Była to jednak "luźna" rozmowa (dzwoniłem w innej sprawie).
Prywatnie marzy mi się wariant Włocławek - Zuzałka - Krzewent - Gostynin. Okolice 7ki też nie były specjalnie fenomenalne...

Mam kilka pomysłów, jest sporo czasu więc chętnie spenetruję pas od Bydgoszczy do Radomia.

PS. Nie wiem czy znacie te badania, mogą okazać się przydatne (nie tylko w tym wątku):
https://www.gddkia.gov.pl/userfiles/articles/g/generalny-pomiar-ruchu-w-2015_15598//SYNTEZA/MAPA_SDRR2015_DK_DW.pdf

RDK

• Gość
« 5 Wrz 2016, 17:43 »
Jeśli może być fragment Grójce- Białobrzegi, to np taka trasa?
lub 4 km więcej tak

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum