..ale ja głównie nie o tym tylko o tym "połysku". Wynikało, że sugerujesz się częściowo wyborem gramatury splotu - połyskiem Co do reszty zgodził bym się połowicznie (i na pewno nie bazując na forach) i tylko na etapie wyjściowym czyli przyjeżdża nowe pachnące fabryką 50mb cordury na beli Ale, że nie mój "problem" polemizować nie będę Powodzenia
Henry Ford też się pewnie zastanawiał nad kolorem. Ja bym skorzystał z jego doświadczenia, przynajmniej na początku. Drugi kolor można wprowadzić na różne sposoby - nie musi to być materiał podstawowy.
Co do sztywności - tak, bardzo ogólnie mówiąc 1100 będzie sztywniejsza niż 560 (przez jakiś czas). Ale jeśli torba ma być sztywna kilka sezonów nie liczyłbym na sztywność samej cordury.
...Co do zdjęć Felek ma 1000% racji.
Cytat: anarchy w 13 Gru 2017, 21:15...Co do zdjęć Felek ma 1000% racji.Niby tak, ale z drugiej strony połowa forowiczów kupiłaby np. Packmana bez względu na jakość zdjęć, bo sam produkt zbiera świetne opinie. Moim zdaniem, to właśnie o jakość torby trzeba zadbać na początku. I o organizację, która zagwarantuje m.in. terminowość (nie chodzi o krótkie, ale o przewidywalne terminy). Brak dobrych fotek nie wpłynie znacząco na ocenę marki, a np. prujące się szwy już tak. Rozmowa o kolorach w takiej formie nie ma większego sensu. Musiałaby być poparta jakimiś obrazkami.Wydaje mi się, że stosunkowo mało jest kolorów "kobiecych", a ta torba pewnie by je dość dobrze przyjęła.
Wypchaj czymś torbę to znacznie poprawi jej fotogeniczność.
Felku, tu nawet nie chodzi o tkaninę co nić. Żeby to był dobrze zszyte powinieneś użyć nici #60 a najlepiej #40, dobre nylony. I chodzi o to,że mało która domowa maszyna (głownie problem leży w bębenku) da radę z taką nicią. Jeśli da to szyj na domowej. Problemy mogą pojawić się przy potrójnej warstwie, miejscu gdzie będą jeszcze taśmy albo przy ryglowaniu - zwykła maszyna może tego "nie pociągnąć", dosłownie.
...ps: a co do tej terminowości - naprawdę biorę to głęboko do siebie...
Jakie kolory toreb rowerowych najbardziej się Wam podobają? Zero zobowiązań, po prostu napiszcie co lubicie