Autor Wątek: Pompka do kół szosowych  (Przeczytany 1502 razy)

Offline Mężczyzna marek.dembowski

• Miasto: Ogrodzieniec
  • Na forum od: 06.04.2007
Pompka do kół szosowych
« 30 Sie 2016, 21:39 »
Po zakupie szosówki zaczynam szukać akcesoriów do tego typu roweru. Na początek potrzebuję pompki, którą będę mógł zabierać na przejażdżki. Oczywiście powinna być lekka i pozwalać na uzyskanie co najmniej 6 bar (najlepiej do 8 bar). O pompkach Topeaka RACEROCKET nic dobrego nie czytałem, więc szukam dalej. Trafiłem na taką pompkę (tez Topeaka):   http://www.bikeman.pl/topeak-ninja-p-mini-pompka-do-sztyc-27-2-30-9-31,3,17895,18875
Cena nie jest zbyt wygórowana, ale czy taka pompka spełni swoją rolę w sytuacji kryzysowej? Niby fajnie, że można ją schować w sztycy podsiodłowej ale czy nie jest to zbyt wykoncypowane?
...prawie wszyscy pytają: "Ile przejechałeś?" a ja wolałbym usłyszeć np. "Co ciekawego zobaczyłeś?"... - Michał Sitarz

Offline Wilk

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 09.07.2006
    • Wyprawy Rowerowe
Odp: Pompka do kół szosowych
« 20 Lut 2017, 12:04 »
Wiadomość usunięta.

Offline Mężczyzna kawerna

• Piotr(ek) Hrehorowicz w realu
  • Miasto: Kraków
  • Na forum od: 22.09.2013
« 30 Sie 2016, 22:03 »
SKS Raceday - mam i raz użyłem. Spisała się. 8 barów się udało dobić. Może nawet stać ja na więcej, ale to już sporym wysiłkiem trzeba by okupić. Leciutka, wygodna. Nie kosztuje majątku.
... i stałem się social-rowerzystą... Anachronicznie lubię trójrzędowe korby i małe kasety ;)

Offline Mężczyzna worek_foliowy

• Na forum od: 11.02.2012
« 30 Sie 2016, 23:02 »
Mam Topeak Mini Rocket, waga coś koło 60 g. Teoretycznie pompuje do 11 barów. Ciśnienia nigdy mi nie brakowało. Jestem zadowolony.

Barbieri są jeszcze lżejsze i ponoć szybko się rozpadają. Przypuszczam, że w przypadku lekkich pompek, to kwestia czasu. Wozi się żeby mieć w razie awarii, a normalnie pompuje podłogową.

Firmy Lezyne trochę nie lubię. Mam ultralekką pompę do amortyzatora i manometr to żart :| Używana była droższa od większości nowych.
Janus: "Generalnie nie ogarniam 3D i notorycznie wpadam na ściany, chodzę w kółko [...]"

Offline Kobieta Jelona

• Miasto: Wałbrzych
  • Na forum od: 26.12.2013
    • Jakość to będzie blog
« 30 Sie 2016, 23:07 »
Mam Topeak Mini Rocket, waga coś koło 60 g. Teoretycznie pompuje do 11 barów. Ciśnienia nigdy mi nie brakowało. Jestem zadowolony.

Barbieri są jeszcze lżejsze i ponoć szybko się rozpadają. Przypuszczam, że w przypadku lekkich pompek, to kwestia czasu. Wozi się żeby mieć w razie awarii, a normalnie pompuje podłogową.

Firmy Lezyne trochę nie lubię. Mam ultralekką pompę do amortyzatora i manometr to żart :| Używana była droższa od większości nowych.

Gdzie kupiłeś Topeak MR? Nie widzę w polskich sklepach.

Offline Mężczyzna worek_foliowy

• Na forum od: 11.02.2012
« 30 Sie 2016, 23:08 »
Kilka lat temu na allegro, do tego używana.
Janus: "Generalnie nie ogarniam 3D i notorycznie wpadam na ściany, chodzę w kółko [...]"

Offline średni

• Miasto: Strzelce Op.
  • Na forum od: 18.02.2009
« 30 Sie 2016, 23:08 »
Lezyne-najlepiej coś tego pokroju cena nie mała,ale zwróć uwagę na Psi do ilu dają radę.

http://www.szumgum.com/pompka-reczna-lezyne-road-drive-abs-160psi-rozne-kolory.html
Kto nie podróżuje nie zna wartości człowieka.
"Góry Uczą Pokory"

Offline Mężczyzna milominder

• Miasto: Łódź
  • Na forum od: 09.03.2014
« 31 Sie 2016, 00:52 »
potrzebuję pompki, którą będę mógł zabierać na przejażdżki. Oczywiście powinna być lekka i pozwalać na uzyskanie co najmniej 6 bar (najlepiej do 8 bar).

Od ponad roku korzystam z Blackburn AirStik SL. Pompuje zadziwiająco szybko (jak na tak małe gabaryty), wbijałem nią 9Bar, więcej nie próbowałem. Waży według producenta 58g, dożywotnia gwarancja.
pozdrawiam,
Paweł

Offline live_evil

• Miasto:
  • Na forum od: 20.05.2015
« 31 Sie 2016, 01:53 »
Ponad 8 lat używam Cannondale Airspeed Maximum - nie do zajechania, pompuje lekko i szybko.
Mimo kompaktowych rozmiarów można jej używać jako pompki podłogowej.
Teoretycznie max 8bar, w praktyce - 11 i jeszcze dało radę pompować.
« Ostatnia zmiana: 31 Sie 2016, 01:59 live_evil »

Offline Mężczyzna A|ex

• #GravelFun
  • Miasto: Bydgoszcz
  • Na forum od: 23.09.2013
    • Dziennik Rowerowy
« 31 Sie 2016, 14:17 »
Od ponad roku korzystam z Blackburn AirStik SL. ...
Mam identyczną mogę polecić.
#Steel is Real

Offline Mężczyzna marek.dembowski

• Miasto: Ogrodzieniec
  • Na forum od: 06.04.2007
« 31 Sie 2016, 16:11 »
Od ponad roku korzystam z Blackburn AirStik SL. ...
Mam identyczną mogę polecić.
Zdecydowałem się kupić właśnie taką pompkę. W mikesport.pl można ją teraz kupić w całkiem dobrej cenie i na dodatek w kolorze czerwonym :) http://www.mikesport.pl/blackburn-airstik-pompka-rowerowa-czerwona-bl8004151.html
...prawie wszyscy pytają: "Ile przejechałeś?" a ja wolałbym usłyszeć np. "Co ciekawego zobaczyłeś?"... - Michał Sitarz

Offline Mężczyzna m.arek

• Na forum od: 17.03.2014
« 31 Sie 2016, 16:56 »
Czerwone są najszybsze. ;)

Offline Mężczyzna Zbyszek

• Miasto: Zawiercie
  • Na forum od: 17.02.2009
« 31 Sie 2016, 21:47 »
Czerwone są najszybsze. ;)
Najszybsze są niebieskie  ;) (oczywiście rowery).

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum