Autor Wątek: Wrześniowo po górach  (Przeczytany 3175 razy)

Offline Mężczyzna R_och

• Talizman słońca 🌞
  • Miasto: Rzeszów
  • Na forum od: 16.03.2015
Odp: Wrześniowo po górach
« 8 Wrz 2016, 08:29 »
Krzychu nie pojadę, ale zazdroszczę ... głównie czasu. Wcześniej super klimatyczna wyprawa do Rumunii, teraz taki fajny, dłuższy przerywnik. Świetny pomysł. Życzę pełnej realizacji, a nawet ciut więcej  :D 
W życiu nie chodzi o to, by przeczekać burzę a o to, by nauczyć się tańczyć w deszczu.
- Gandhi

Offline Mężczyzna skrzysie.k

• Kapituła MP-P 2019
  • Absent.With.Out.Leave
  • Miasto: Kraków
  • Na forum od: 29.01.2016
    • Szlaki i Drogi
« 8 Wrz 2016, 09:17 »
Krzychu nie pojadę, ale zazdroszczę ... głównie czasu. Wcześniej super klimatyczna wyprawa do Rumunii, teraz taki fajny, dłuższy przerywnik. Świetny pomysł. Życzę pełnej realizacji, a nawet ciut więcej  :D

Hej R_och, szkoda że nie możesz się dołączyć. A z tym czasem wolnym, to trochę przypadek ... muszę wykorzystać 5 dni zaległego urlopu, więc jak dodam do tego dwa weekendy robi się trochę więcej "przestrzeni" :-) Dzięki za miłe słowa dot. Rumunii, no i mam nadzieję wpaść w Twoje strony w październiku, więc może wtedy uda się coś wspólnie przejechać?!

Offline Mężczyzna R_och

• Talizman słońca 🌞
  • Miasto: Rzeszów
  • Na forum od: 16.03.2015
« 8 Wrz 2016, 09:43 »
Wpadaj choć czas w październiku napięty jak barania to...ba (wstaw brakującą literę  ;)). Jednak z przyjemnością będę próbował się dopasować
W życiu nie chodzi o to, by przeczekać burzę a o to, by nauczyć się tańczyć w deszczu.
- Gandhi

• Kapituła MP-P 2019
  • Absent.With.Out.Leave
    • Szlaki i Drogi
« 14 Wrz 2016, 13:22 »
Idzie front z deszczem, po którym zapowiada się 5-6 dni nieco chłodniejszych i ze stabilną pogodą. Zmieniam termin na 19-24.09. ... no i do zobaczenia na trasie, gdyby ktoś chciał dołączyć :-)

• Kapituła MP-P 2019
  • Absent.With.Out.Leave
    • Szlaki i Drogi

Offline Mężczyzna emes

• i tak nie dojedzie
  • Miasto:
  • Na forum od: 09.06.2010
    • http://north-south.info
« 25 Wrz 2016, 21:56 »
Podobają mi się Twoje zdjęcia.

Przez dolinę Orlicy trudno przejść  nieporuszonym jej pięknem. wspaniałe, ciche miejsce. Od lat nic się tam nie zmieniło. Może tylko ubyło owiec a przybyło koni.

• Kapituła MP-P 2019
  • Absent.With.Out.Leave
    • Szlaki i Drogi
« 26 Wrz 2016, 09:05 »

Miło, dzięki :-)

Przez dolinę Orlicy trudno przejść  nieporuszonym jej pięknem. wspaniałe, ciche miejsce. Od lat nic się tam nie zmieniło. Może tylko ubyło owiec a przybyło koni.

Mam trochę inne spostrzeżenia. Pierwszy raz byłem w Mostowicach, jak i w na odcinku od Mostowic po Zieleniec w 1994 roku. Wtedy to była kompletna pustka, ba ... wciąż były widoczne ślady, w postaci opuszczonych domów po głębokim procesie depopulacji tej części Sudetów w latach 60-70 tych. Pod koniec lat 90-tych zaczął się rozwój agroturystyki, zaczęły pojawiać się pierwsze miejsca noclegowe, pensjonaty ... i w zasadzie, ten kierunek utrzymuje się do dziś. Cieszy mnie, że w dolinie Orlicy dostrzegam harmonię, pomiędzy ilością i jakością oferty turystycznej, a walorami krajobrazowymi tego miejsca, na które składa się też cisza i przestrzeń. Tak więc na przestrzeni ostatnich 20 lat widzę pewną zmianę, ale subtelną ...

Offline EASYRIDER77

• Miasto: INOWROCŁAW
  • Na forum od: 27.07.2010

Offline Mężczyzna Waski

• Kapituła MP
  • Miasto: Lubin
  • Na forum od: 23.02.2013
« 26 Wrz 2016, 10:01 »
Jak namalujesz to ja rekwiruję :P
"Wąski. My nie możemy jechać tam bez rowerów. Jak zwierzęta. :)"
"Kolarsko jesteś taki sobie, [...]" yurek55

Offline EASYRIDER77

• Miasto: INOWROCŁAW
  • Na forum od: 27.07.2010
« 26 Wrz 2016, 10:03 »
ok

• Kapituła MP-P 2019
  • Absent.With.Out.Leave
    • Szlaki i Drogi
« 26 Wrz 2016, 10:11 »
bajka, mogę namalować?

Pewnie! Podrzuć zdjęcie, jak skończysz :-)

Offline Mężczyzna łatośłętka

• Skup i ubój. Rozbiór.
  • Miasto: nie, wioska
  • Na forum od: 21.03.2013
« 26 Wrz 2016, 11:03 »

Miło, dzięki :-)

Misie podobują autofotki (Twoje fotki Ciebie) - takiś otwarty/przychylny, szczęśliw, alegancki/schludny, przy tym pełny.
Zdjęcia 'zewnątrz': dostrzeż-i-uchwyć, zdjęcia 'wewnątrz z zewnątrz' - Jestem.

Skoroś spał pod dachami, cóżeś takiego w tych sakwach-i-torbach po coś wiózł?
tutaj jestem łatoś, odtąd łętka ... łatośłętka!

Offline Mężczyzna Elizium

• Użytkownik forum
  • Miasto: Bnin
  • Na forum od: 17.03.2013
    • Klasyka w niedzielny poranek
« 26 Wrz 2016, 13:13 »
<opad szczęki mode on>

i pozostanę tak sobie dłuższą chwilę. Świetne WSZYSTKO.

ps. tak, to mogę się mordować na każdym podjeździe ;D
Absurdalny Eli

Hipek: "Starość to wg mie coś takiego że marudzisz jak to jesteś słaby i w ogóle, a potem wciągasz na lajcie podjazdy 25% i elo"

• Kapituła MP-P 2019
  • Absent.With.Out.Leave
    • Szlaki i Drogi
« 26 Wrz 2016, 13:55 »
Skoroś spał pod dachami, cóżeś takiego w tych sakwach-i-torbach po coś wiózł?

Sakwy zabrałem, bo jeszcze nie mam framebaga, a w "same zielone" bym się nie spakował. Tak więc, na kierownicy, w zielonym Ortliebie miałem aparat, dokumenty, zapasowe okulary, sudocrem, kurtkę na deszcz, scyzoryk, isostarowe tabletki i buffa, o tytoniu i fajce nie wspominając. Od czasu do czasu dorzucałem do niej zrywane w przydrożnych sadach jabłka i gruszki, a owszem ;-) Pod tyłkiem, w drugim zielonym jechały ze mną: pompka, dwie dętki, 6 szpych, skuwacz, łatki, narzędzia, rękawki i zapasowe rękawiczki. W sakwie lewej: koszulka rowerowa, cienka bluza potówka z długim rękawem, długie spodnie z lajkry, dwie pary skarpetek, długa bluza ze streczu, majty sztuk dwie, czapka i primaloft na wieczorne chłody i do fajki palonej na sen. W sakwie prawej: folia nrct, zapięcie rowerowe, lekkie klapki, kubek z którym się nie rozstaję, solniczka-pieprzniczka-paprykownica w jednym, łyżko-widelec, bawełniana wkładka do śpiwora, zamiast śpiwora, 3 zupki, 2 owsianki i mały zapas batonów - sztuk 6. Apteczka, ręcznik, mydło w płynie, złamana na pół szczoteczka i 10 ml pasty do niej. No i piersiówka, objętości 250 ml. Tak więc w sakwach nie było więcej niż 4kg, a wolałem zabrać dwie i mieć je po bokach symetrycznie, niż jedną i halsować na wiatrach, które wiały okrutnie, przez pierwsze trzy dni.

Napisało się w międzyczasie - http://szlakiidrogi.pl/powitanie-jesieni-w-sudetach-dzien-pierwszy/
« Ostatnia zmiana: 26 Wrz 2016, 16:32 Krzysiek Sobiecki »

Offline Mężczyzna sinuche

• Miasto: Beskid
  • Na forum od: 17.04.2009
« 27 Wrz 2016, 11:23 »
Próbuję ten serwis rowerowy który polecasz, zlokalizować w pamięci (jestem tubylcem) i jakoś mi nie idzie :)
Jakieś pytanie pomocnicze?

Te wiadukty (w budowie) na Słowacji, zwiedzałem sobie ostatnio, jest z nich piękny widok. Ale nie wszędzie można wjechać.
To będzie malownicza trasa (dla samochodów :() po oddaniu do użytku.

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum