Autor Wątek: [foto] Marsz Radeckiego - powieść, nie utwór.  (Przeczytany 1928 razy)

Offline Mężczyzna szymonowski

• Miasto:
  • Na forum od: 09.10.2013

:)

Wrzuciłem zdjęcia z urlopu.
Pretekstami wyjazdu było przejechać się do Tuzli, oraz zobaczyć Kikindę i Jimbolię, co wymusiło przejazd przez Węgry, Chorwację, Bośnię, Serbię i Rumunię.

Ogólnie za dużo zdjęć, zwłaszcza kotów i słoneczników itp. Z czasem będę redukował. Krótkie komentarze (tzn. linki do wiki) są w opisach, ale nie wyświetlają się tak jak w ś.p. Picasie.

Zdjęcia są tu: https://www.flickr.com/photos/140661507@N08/albums/72157672349789320

Polecam oglądanie w trybie pełnoekranowym, z tą muzyczką: http://www.goo.gl/8mmT6S

pzdr,
Szymek

Offline EASYRIDER77

• Miasto: INOWROCŁAW
  • Na forum od: 27.07.2010
nie potrafię wyrazić słowami dlaczego, ale bardzo mi się podoba galeria, ma coś w sobie, jakby taki spokój.
To zdjęcie z zamkniętymi semaforami mnie przykuło, niezłe jest.
Podasz trasę, mapkę?

Piękny wyjazd, gratulacje.

Offline Mężczyzna R_och

• Talizman słońca 🌞
  • Miasto: Rzeszów
  • Na forum od: 16.03.2015
koty to pamiętam - są w twoich galeriach od zawsze, ale skąd te cmentarze?                            Naprawdę ciekawe ujęcia. Pytanie dodatkowe co to za model Kony użytkujesz ?
W życiu nie chodzi o to, by przeczekać burzę a o to, by nauczyć się tańczyć w deszczu.
- Gandhi

• Miasto:
>To zdjęcie z zamkniętymi semaforami mnie przykuło, niezłe jest.

Bodajże Lovrin. Jeden z wielu węzłów kolejowych w (obecnie rumuńskim) Banacie. Generalnie C-K monarchia :)

>Podasz trasę, mapkę?

Jak się ogarnę to zaznaczę miejsca na mapie, przy galerii.

• Miasto:
>koty to pamiętam - są w twoich galeriach od zawsze, ale skąd te cmentarze?     

Cmentarze też od zawsze, zwłaszcza jeśli są zdjęcia na nagrobkach. A tu zdjęcia były z zupełnie innej epoki. "Ciekawe" musiały tez być losy ludzi, którzy dorastali za KuK Najjaśniejszego Pana, a potem przyszła I i II Wojna. Dla Sasów siedmiogrodzkich i Szwabów banackich - koniec świata jaki znali. Dla Węgrów naturalnie też. Dlatego Marsz Radeckiego.

>Pytanie dodatkowe co to za model Kony użytkujesz ?

Rove AL 2016. Na taką trasę zdecydowanie polecam. O rowerze złego słowa nie powiem.

Offline Mężczyzna Iwo

• leniwy południowiec
  • Miasto: Kraków
  • Na forum od: 20.09.2010
Dla mnie pięknie opowiedziana historia, w której nie ma o czym opowiadać; a jednak. Jakoś tutaj mnóstwo sentymentalnego odczucia, nie wiem, na ile zamierzonego.

Ja zawsze w Twoich galeriach uwielbiam ten detal, przy którym można poczuć smak i zapach nawet poprzez monitor komputera. Okiennice, liście, tory, nagrobki, kawki...

Ale arbuza to jakoś barbarzyńsko wozisz :) znaczy ja podobnie woziłem, ale zawsze w siatkę zawijałem żeby się nie babrał i nie pylił :)

https://www.flickr.com/photos/140661507@N08/29416053752/in/album-72157672349789320/

W zasadzie to pomyślałbym, że w tych rejonach objeździłeś już wszystko. Ale, jak widać, coś się zawsze znajdzie :) No i mapkę, prosiłbym o mapkę.

Offline Remek

• Miasto: Sulejówek
  • Na forum od: 31.01.2011
"Człowiek cywilizuje i trzebi dzikość na planecie Ziemia. To samo robi też we własnym wnętrzu: marzenia przycina do możliwości, plany do okoliczności, pomysły do konwenansu."
Czy tak musi być zawsze?

Offline Mężczyzna JUREK

• Miasto: Poznań
  • Na forum od: 21.11.2011
Chciałbym więcej takich relacji na forum, fotografie bardzo mi się podobają.
Dołączyłeś u mnie do listy nudziarzy z forum, których zaliczam do mistrzów.
(dziś obejrzałem drugi raz)

Offline Mężczyzna Robert

• Miasto: Konin
  • Na forum od: 03.12.2007
Ja jakiś mało wrażliwy jestem.

Offline Mężczyzna JUREK

• Na forum od: 21.11.2011
Wiadomo.

Offline Mężczyzna Żubr

• Na forum od: 03.11.2010
Bardzo zacna galeria. Widzę że masz aparat i nie wahasz się go użyć.  ;) Bardzo fajnie widać i czuć senny, skąpany w słońcu, leniwy klimat wschodnich Bałkanów.

Offline Mężczyzna przemko68

• Miasto: Pyrlandia
  • Na forum od: 05.10.2013
Kiedyś (dawno dawno temu za gór......) na elektrotechnice uczyłem się jaki prąd "płynie" poszczególnymi liniami  :icon_redface: :icon_redface: :icon_redface: :icon_redface:

https://www.flickr.com/photos/140661507@N08/29416226612/in/album-72157672349789320/lightbox/

bardzo ale to bardzo przyjemna podróż i galeria

Offline Mężczyzna sinuche

• Miasto: Beskid
  • Na forum od: 17.04.2009
Ten fragment podrózy po Wojwodinie, bardziej pasuje mi nazwa Banat, ma swój urok, czuje się pozostałości po C.K Monarchii. Można spotkać tam nawet Słowaków (Rumuni i Węgrzy, to wiadomo).
Niby płasko, słoneczniki i kukurydza, ale zupełnie inny "klimat" niż na Węgrzech. Taki spokój, te zapomniane tory, stacyjki i kapliczki. Jak byłem w Sencie to nawet chciałem się przejechać szynobusem (jest czynny fragment lini do Suboticy), po zarośniętych trawą torach. Było spóźnienie więc odpuściłem, ale grupka Węgrów ( z którymi się zaprzyjaźniłem) twardo czekała na przyjazd szynobusu, no ale to byli fani kolei.

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum