Autor Wątek: Góry Swiętokrzyskie  (Przeczytany 1599 razy)

Offline Mężczyzna yacek

• Miasto: Poczesna
  • Na forum od: 24.03.2009
    • http://www.yacek.bikestats.pl
Góry Swiętokrzyskie
« 5 Paź 2009, 10:01 »
Tym razem parę zdań na temat ostatniego wypadu z kumplem na Kielecczyznę.
Zapraszam!
www.yacek.bikestats.pl
Ślady z wycieczki:
www.bikemap.net/user/Yacek/routes

Offline Mężczyzna Waxmund

• Moderator Globalny
  • Ironman
  • Miasto: Baszowice k/Kielc
  • Na forum od: 07.06.2007
    • www.waxmund.pl
Góry Swiętokrzyskie
« 5 Paź 2009, 15:05 »
o, moje rodzinne strony! fajne zdjęcie zamku Krzyżtopór.... chyba dawno mnie tam nie było, bo nie przypominam sobie nawet żeby tam jakiś zalew był  :mrgreen:
Czasami na drodze spotykam prawdziwych rowerowych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi... naprawdę... aż ciężko ich czasem wyprzedzić...

www.waxmund.pl

Offline Mężczyzna yacek

• Miasto: Poczesna
  • Na forum od: 24.03.2009
    • http://www.yacek.bikestats.pl
Góry Swiętokrzyskie
« 5 Paź 2009, 16:42 »
To taki niewielki staw przy ,bodajże, czerwonym szlaku pieszym. Ale najfajniejsze było pokonywanie rzeczki (nazwy nie pamiętam) na bosaka, bo kładka to 3 leżące obok siebie niewielkie, drewniane kłody (strach było na to wchodzić).

Offline Mężczyzna Freud

• Miasto: Zielona Góra
  • Na forum od: 16.06.2011
Odp: Góry Swiętokrzyskie
« 29 Wrz 2011, 12:14 »
Co polecicie odwiedzić W Górach Świętokrzyskich? Niebawem będę się w niej wybierał na 2 dni i wolałbym odwiedzić to co najfajniejsze. Wstępnie rowerami, ale nie wiem czy te góry się do tego nadają.
"Życie jest jak jazda na rowerze, żeby utrzymać równowagę musisz poruszać się do przodu." - A. Einstein
"Wax, to tylko kwestia czasu kiedy "Podróże z dziećmi" stanie się twoim najważniejszym działem" - Cinek

Offline Mężczyzna aard

• Miasto: Wiedeń
  • Na forum od: 15.08.2007
    • Moje wyprawy
« 29 Wrz 2011, 22:34 »
Wstępnie rowerami, ale nie wiem czy te góry się do tego nadają.

Nadają się doskonale - jak każde :)
Ze swej strony polecam podjazd na Łysą Górę (zwaną Św. Krzyżem). Można się odrobinkę wysilić, a na szczycie ładny klasztor :)

Co do reszty, to ładny (i dużo mniej wysiłku wymagający) jest przełom Lubrzanki między Radostową a Klonówką w Pasmie (chyba) Klonowskim. W każdym razie start lub meta w Mąchocicach. Mieszkałem tam kiedyś - przepiękna okolica. Zresztą tam wszędzie jest ładnie, byleby nie w mieście :)
A na rowerze zawsze jest miejsce siedzące... chyba że jesteś bikepackerem :p

Offline Mężczyzna Freud

• Miasto: Zielona Góra
  • Na forum od: 16.06.2011
« 5 Paź 2011, 14:25 »
Będę tutaj:
http://maps.google.pl/?ie=UTF8&ll=50.870111,20.806904&spn=0.099557,0.253201&hnear=Racula,+zielonog%C3%B3rski,+Lubuskie&t=m&z=13&vpsrc=6

Niestety tylko w sobotę, więc mam ograniczony czas.
Co warto z tego miejsca odwiedzić na rowerze a co samochodem?
Jeśli można prosić o linka do zdjęcia / info na www lub namiary na mapce to byłbym bardzo wdzięczny.
"Życie jest jak jazda na rowerze, żeby utrzymać równowagę musisz poruszać się do przodu." - A. Einstein
"Wax, to tylko kwestia czasu kiedy "Podróże z dziećmi" stanie się twoim najważniejszym działem" - Cinek

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum