Autor Wątek: Sklep z namiotami  (Przeczytany 1406 razy)

Offline Kobieta Dorcia

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 10.09.2016
Sklep z namiotami
« 19 Wrz 2016, 22:44 »
Cześć,
Moje pierwsze pytanie na tym forum. Jestem w trakcie szukania nowego namiotu. W internecie oczywiście jest bardzo dużo informacji, ale chciałabym pooglądać jakieś namioty "na żywo", posiedzieć w środku i zobaczyć ile tam tak naprawdę jest miejsca, pootwierać i pozamykać drzwi itd.
Czy znacie jakiś sklep w Warszawie lub okolicy, gdzie mają wystawione namioty?
Zobacz wideoreportaż z naszej wielkiej podróży z Polski do Azji Centralnej: https://www.youtube.com/channel/UCW1Musz5pikMANUxMgttTMQ/

Offline Mężczyzna anghan

• Miasto: Katowice
  • Na forum od: 18.11.2013
    • Kwestia Szlaku
Odp: Sklep z namiotami
« 20 Wrz 2016, 15:13 »
Z tym jest zawsze problem, ponieważ namioty zajmują mnóstwo miejsca i ciężko jest sobie na to pozwolić. Ot tak posiedzieć to można w zasadzie tylko w Decathlonie.

W innych sklepach to zależy od obsługi i wyuczonego podejścia do klienta. Kiedyś w Katowicach był sklep Horyzont, teraz nazywają się Tuttu (sieć się podzieliła). W tym oddziale zawsze można było rozłożyć namiot, położyć się w śpiworze, wypchać plecak itd.

W Warszawie masz sklep Horyzont, więc jeśli mieli kiedyś spójną politykę sprzedaży to może nadal można tam jakiś namiot obejrzeć na żywo: http://www.e-horyzont.pl/sklepy

Raczej załóż, że to będzie max 1-2 namioty i dobrze by było, żebyś była nimi zainteresowana. Postaraj się też wybrać poza szczytem, ponieważ jak w sklepie jest tłum to może to się fizycznie nie udać.

blondas

• Gość
« 20 Wrz 2016, 15:38 »
W Warszawie sklep podróżnika miał w sezonie taką wystawkę na ulicy Kaliskiej.Teraz chyba już nie mają, ale jak poprosisz to rozłożą namiot w sklepie. Są bardzo uczynni.

Offline Kobieta Dorcia

« 20 Wrz 2016, 23:03 »
Dzięki za odpowiedzi. To raczej potwierdza moje przeczucie, że takiego sklepu nie ma, oprócz może Decathlonu. W Sklepie Podróżnika byłam ostatnio, tam chyba 3 namioty mieli rozstawione, ale niestety żadnych nie mieli, które spełniły moje wymagania. Chyba jestem trochę rozpieszczona, mając przez większość życia w pobliżu sklep, gdzie mają całe piętro prawie wyłącznie z namiotami, a w lecie jeszcze na dachu wystawę namiotów... :)
Zobacz wideoreportaż z naszej wielkiej podróży z Polski do Azji Centralnej: https://www.youtube.com/channel/UCW1Musz5pikMANUxMgttTMQ/

Offline Mężczyzna Hipek

• Użytkownik forum
  • Na forum od: 18.08.2011
    • Hipcia i Hipek
« 20 Wrz 2016, 23:13 »
Kupując namiot zamówiłem z netu dwa, w Horyzoncie (ileś dni na zwrot towaru) dwa i porównywałem w domu.

Chyba tylko to Ci zostaje. Ale można na spokojnie przymierzyć się i z karimatą, i z wszystkim innym.
martwawiewiórka [14:51]: sól kolarstwa, co to takiego?
Elizium [14:52]: spacer z rowerem po górach

Mijah: (...)przy okazji dowiedziałem się czegoś co zmieni moje życie. Oznaczenie podjazdu HC to nie hardcore, tylko hors catégorie.

Offline Mężczyzna Borafu

• Moderator Globalny
  • Miasto: Łódź
  • Na forum od: 02.04.2010
« 20 Wrz 2016, 23:15 »
Trzeba przyjechać na zlot forum i będziesz miała wybór większy niż w dobrym sklepie.
I jeszcze opinie użytkowników, niezainteresowanych materialnie dostaniesz gratis.

Offline Mężczyzna łatośłętka

• Skup i ubój. Rozbiór.
  • Miasto: nie, wioska
  • Na forum od: 21.03.2013
« 21 Wrz 2016, 07:54 »
Trzeba przyjechać na zlot forum i będziesz miała wybór większy niż w dobrym sklepie.
I jeszcze opinie użytkowników, niezainteresowanych materialnie dostaniesz gratis.

:)
tutaj jestem łatoś, odtąd łętka ... łatośłętka!

Offline Kobieta Dorcia

« 22 Wrz 2016, 20:34 »
Tak, to byłaby dobra okazja, żeby oglądać namioty, ale widzę, że zloty zazwyczaj są w maju, a to jeszcze jest strasznie daleko... :)

Offline Mężczyzna łatośłętka

• Skup i ubój. Rozbiór.
  • Miasto: nie, wioska
  • Na forum od: 21.03.2013
« 22 Wrz 2016, 20:57 »

Dotychczas pytałaś o sklep.
Przy tym - piszesz - chcesz namiot.
tutaj jestem łatoś, odtąd łętka ... łatośłętka!

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum