Autor Wątek: Nikomu nieznana wyprawa po Czarnogórze  (Przeczytany 4790 razy)

Offline Mężczyzna Remigiusz

• Miasto: Gdańsk
  • Na forum od: 14.06.2007
    • http://www.rowerowarodzinka.pl
Nikomu nieznana wyprawa po Czarnogórze
« 26 Wrz 2016, 00:11 »
Być może się to zmieni, ale do dziś o wyprawie wiedzieli tylko tomzoo i mickey z forum i ich żony. Moje dzieci nie wiedziały, gdzie jadą, a ich dzieci, znaczy się tamtych dwóch i ich żon, już zapomniały, gdzie były. Zbyt późno zatem by cokolwiek jeszcze publikować, więc publikuję wszystko.

Generalnie to pojechaliśmy do Czarnogóry powypoczywać. Ja, szanowna małżonka i potomstwo byliśmy najbardziej zmęczeni, więc siedzieliśmy tam 4 tygodnie. Tomzoo z rodzinką zmęczyli się na miejscu, więc zostali na 3 tygodnie. Za to mickey, jego żona i córka w ogóle nie znają zmęczenia, więc wrócili już po dwóch.

Na miejscu, zrobiłem Czarnogórze mnóstwo zdjęć, wszystkie się udały, więc pokażę 20, bo żal kasować: http://www.rowerowarodzinka.pl/grafika/2016_mne/mne_foto/index.html
Uwaga: jedno ze zdjęć (nie mojego autorstwa) przedstawia kopulujące owady. Zastanów się, zanim klikniesz.

Sporo zdjęć zrobiliśmy też sobie nawzajem, tutaj wiele jest nieudanych, więc je pokażę w większej liczbie. Niejeden na taką liczbę powiedziałby już ilość, więc zastanów się zanim klikniesz: http://www.rowerowarodzinka.pl/grafika/2016_mne/uczestnicy/index.html
Uwaga: zdjęcia przedstawiają osoby w wieku od 1 roku do prawie 100 lat. Czasami trudno je rozróżnić, bo mają te same imiona i nazwiska.

Ponadto można się dowiedzieć, gdzie nie byliśmy. Wystarczy kliknąć na mapę wyprawy: http://www.rowerowarodzinka.pl/mne_m.htm
Ale uwaga: zastanów się zanim klikniesz, może Ty też tam nie byłeś.

Po drugie nadto można się też dowiedzieć, co ile nas kosztowało: http://www.rowerowarodzinka.pl/mne_k.htm
Klikaj bez zastanowienia - pierwsze sto milionów kliknięć za darmo.

No i na koniec rzecz zazwyczaj ciekawa, choć w naszym przypadku wyglądająca nieciekawie, czyli statystyki: http://www.rowerowarodzinka.pl/mne_s.htm
Uwaga! Jeżeli uda Ci się zorganizować wyprawę rowerową z niższą prędkością średnią, daj znać. Jeżeli uda Ci się zorganizować wyprawę pieszą z krótszym kilometrażem, też daj znać. A zanim to nastąpi, my dzierżymy palmę pierwszeństwa.

P.S.
Uprzedzając pytania o ranking noclegów. Tak, spaliśmy po drodze i to nawet częściej, niż raz na dobę. Wszystko jest udokumentowane. Niestety opisy ciągle mam zbyt krótkie. Na tą chwilę w osiemnastu przypadkach na osiemnaście brakuje mi całego opisu. A ja ostatnio bardzo wolno myśli zbieram, więc może jeszcze trochę potrwać.

Offline Mężczyzna sinuche

• Miasto: Beskid
  • Na forum od: 17.04.2009
Pluźinje i okolice.
Bardzo ładne, ten płaskowyż i polne drogi, kamienne kościółki i cmentarzyki.
Latem to pięknie wygląda,  zastanawiałem się kiedyś jak miejscowi żyja tam zimą. Przecież tam musi być pełno śniegu.

A jak sprawował się wyjeździe ten żółty "składak"?

Offline Mężczyzna Zbyszek

• Miasto: Zawiercie
  • Na forum od: 17.02.2009
Zdjęcia brzydkie jak zawsze a opisów to nawet nie próbowałem czytać bo pewnie nudne  ;)  ;D

Offline Mężczyzna JUREK

• Miasto: Poznań
  • Na forum od: 21.11.2011
No tak, nudna sucha relacja podróży rowerowej , na soczystym forum ultramaratońskim.
Rodzynek w cieście.

Offline Kobieta hindiana

• Miasto: Irlandzka wieś, królewskie hrabstwo
  • Na forum od: 04.09.2010
    • 87th Dublin Polish Scout Group, Scouting Ireland
Kwintesencja sakwiarstwa i miód na duszę przy poniedziałkowej porannej kawie. Jest tu wszystko co najbardziej z mężem i córką lubimy - ludzie, piękne krajobrazy, rower, na którym się podróżuje a nie tylko trenuje. Dodatkowo - zaraz wykorzystam swój miesięczny limit prawienia komplementów - wspaniałe zdjęcia, wyczerpujące podpisy i nawet ten wstęp na forum taki udany!
Mądrzy ludzie czasem się wygłupiają, głupi zawsze wymądrzają.
www.plscout.com

Offline EASYRIDER77

• Miasto: INOWROCŁAW
  • Na forum od: 27.07.2010
piękny wyjazd gratulacje! Szkoda, że tak wszystko asfaltują, z tego co piszesz, ostatni moment trafiliście w paru miejscach. Asfaltem może i lżej ale zaraz się samochody pojawiają często jadące za szybko. Czarnogóra ponownie dotknęła mojego serca. Dziękuję za "czułe kłucie" w oczy pięknymi zdjęciami.

pozdrawiam

Offline Mężczyzna Hipek

• Użytkownik forum
  • Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 18.08.2011
    • Hipcia i Hipek
No tak, nudna sucha relacja podróży rowerowej , na soczystym forum ultramaratońskim.
A ile można czytać o tych cholernych ultramaratonach?! Wreszcie coś ciekawego!
martwawiewiórka [14:51]: sól kolarstwa, co to takiego?
Elizium [14:52]: spacer z rowerem po górach

Mijah: (...)przy okazji dowiedziałem się czegoś co zmieni moje życie. Oznaczenie podjazdu HC to nie hardcore, tylko hors catégorie.

Offline Kobieta hindiana

• Miasto: Irlandzka wieś, królewskie hrabstwo
  • Na forum od: 04.09.2010
    • 87th Dublin Polish Scout Group, Scouting Ireland
A ile można czytać o tych cholernych ultramaratonach?! Wreszcie coś ciekawego!
Jurek chyba tak z przymrużeniem oka to napisał... Czy to tylko moje myślenie życzeniowe?
Mądrzy ludzie czasem się wygłupiają, głupi zawsze wymądrzają.
www.plscout.com

Offline Mężczyzna Hipek

• Użytkownik forum
    • Hipcia i Hipek
Jurek chyba tak z przymrużeniem oka to napisał...
A może i ja też?

Mijah: (...)przy okazji dowiedziałem się czegoś co zmieni moje życie. Oznaczenie podjazdu HC to nie hardcore, tylko hors catégorie.

Offline Mężczyzna Borafu

• Moderator Globalny
  • Miasto: Łódź
  • Na forum od: 02.04.2010
Ale że co? Napisałeś co innego niż myślisz? To tak można?  :o

Offline Mężczyzna Hipek

• Użytkownik forum
    • Hipcia i Hipek
Czasem można.

Offline Mężczyzna JUREK

• Miasto: Poznań
  • Na forum od: 21.11.2011
"Jurek chyba tak z przymrużeniem oka to napisał.."
Pisałem w okularach, oczu nie mrużyłem.

" Czy to tylko moje myślenie życzeniowe?"
Za takie myślenie powinnaś dostać bana
Remigiusz też, za pisanie nie na temat na forum.

Offline Mężczyzna skrzysie.k

• Kapituła MP-P 2019
  • Absent.With.Out.Leave
  • Miasto: Kraków
  • Na forum od: 29.01.2016
    • Szlaki i Drogi
Super sprawa ... będzie co czytać i oglądać - dzięki!!!

Offline Mężczyzna laxigen

• Miasto: Bielsko-Biała
  • Na forum od: 23.04.2012
jak to mówi (albo już nie) młodzież: kopara opadła!

jesteś w stanie dokładniej określić, gdzie znajduje się to miejsce?
http://www.rowerowarodzinka.pl/grafika/2016_mne/mne_foto/mne_foto_03.html

no po prostu mam ochotę teraz się spakować, wrócić do Czarnogóry, rozbić na tej zielonej trawce a potem podczołgać do krawędzi i zerknąć co jest na dole... ;)

Offline Mężczyzna kawerna

• Piotr(ek) Hrehorowicz w realu
  • Miasto: Kraków
  • Na forum od: 22.09.2013
Super się oglądało. Naprawa koołka w przyczepce  :wink:  - mistrzostwo!
... i stałem się social-rowerzystą... Anachronicznie lubię trójrzędowe korby i małe kasety ;)

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum