Autor Wątek: Gruzja Azerbejdżan 2016  (Przeczytany 2402 razy)

Offline Mężczyzna marszy

• Miasto: Gdańsk
  • Na forum od: 23.07.2013
Odp: Gruzja Azerbejdżan 2016
« 23 Sty 2017, 22:14 »
Z tego co się orientowałem, armeńska pieczątka z automatu oznacza problemy na granicy i prawie pewny zakaz wjazdu do Azerbejdżanu. Rozmawiałem w Tbilisi z chłopakami, którzy tylko z tego powodu wymieniali paszporty na nowe.

Dla nich kwestia Karabachu to nadal jak Donbas dla Ukrainy. I nastroje przy granicy podobne.

Offline Mężczyzna Camellus

• Miasto: Jankowice k/Krakowa
  • Na forum od: 23.10.2012
« 24 Sty 2017, 10:39 »
Ok, rozmawiałem ze znajomym. On się nie spotkał z czymś takim ale ma się popytać i dać znać. W sumie jak ja byłem na granicy Gruzja - Azerbejdżan to dokładnie przewertowali paszport ale mogła być to rutyna. Wsadzali także sakwy pod rentgena i ostrzegał żeby nie robić zdjęć na przejściu.  Ale oprócz tego byli raczej przyjaźni.

O update. Jak nie będziesz w Karabachu to nie ma problemu jak będziesz to wtedy Cie nie wpuszczą.

Offline Mężczyzna śledziu

• Miasto: Oława
  • Na forum od: 07.01.2017
« 24 Sty 2017, 20:29 »
Czyli może być podobnie jak Abchazja - Gruzja hmmm, ale czekam na info jeśli takowe będziesz miał. Do Karabachu wjeżdżać nie mamy zamiaru, wiem że tam gorąco. Jeśli faktycznie tak jest to albo pominąć Armenie i prosto do Azerbejdżanu, albo odpuścić Azerbejdżan i z Armeni do Iranu pojechać, też jest opcja. Myślałem żeby z Baku polecieć do Nepalu ale pewnie z Teheranu też się da ... Ktoś próbował?

Offline Mężczyzna marszy

• Miasto: Gdańsk
  • Na forum od: 23.07.2013
« 25 Sty 2017, 00:27 »
Dla jasności, ja byłem w Gruzji ponad 3 lata temu. Sam wjazd do Azerbejdżanu wtedy inaczej wyglądał, trzeba było mocno kombinować, zeby dostać wizę. Ostatnio mocno zluzowali wymogi, więc i w kwestii granic mogło się zmienić, więc poczekajmy na potwierdzenie Camellusa. Możesz też spytać na forum Kaukazu, powinni być na bieżąco.

Offline Mężczyzna Camellus

• Miasto: Jankowice k/Krakowa
  • Na forum od: 23.10.2012
« 25 Sty 2017, 10:34 »
Z tego co rozmawiałem ze znajomym to o ile nie będziesz a Karabachu to nie będzie problemu z wjazdem do Azerbejdżanu. Co do wiz to ja nie miałem problemu. Zrobiłem to  przez biuro podróży, przelew westerunionem i za tydzień na mailu miałem wizę.

Offline Mężczyzna śledziu

• Miasto: Oława
  • Na forum od: 07.01.2017
« 25 Sty 2017, 18:23 »
Ok, dzięki. Raz już byłem w Azrebejdżanie ale bardziej zawodowo to też przez biuro załatwiałem, przelew, zdjęcie i wiza na maila, dokładnie.
No nic, trzeba pojechać i sprawdzić, w Karabach się nie będziemy pchać to mam nadzieję, że problemu nie będzie. ;)

Tagi: gruzja azerbejdżan 

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum