Jak rozumiesz "najbliżej granicy", są drogi (np. Zuberec, przez Orawicę do Namestowa), które zbliżają się tylko nieznacznie do granicy, a jest znacznie krótsza przez Podbiel.
Dzięki za wpisy i okazywana bądź planowaną pomoc , jeszcze tylko do kompletu fachowca od Bieszczad na szosie i w drogę . i jedna sprawa jeszcze , ponieważ cały czas patrzę i planuję gapiąc się w mapy i te papierowe i te internetowe ,czy ja takim wodzeniem netowym po mapach mogę ułożyć gpx-a , czy jest do tego jakiś program?
i jedna sprawa jeszcze , ponieważ cały czas patrzę i planuję gapiąc się w mapy i te papierowe i te internetowe ,czy ja takim wodzeniem netowym po mapach mogę ułożyć gpx-a , czy jest do tego jakiś program?
czy ja takim wodzeniem netowym po mapach mogę ułożyć gpx-a , czy jest do tego jakiś program?
dziękuję bardzo , i jeszcze jedno wychodzi mi ,że na początek trasy w Słowacji najszybciej dostanę się przez Ukrainę wpadając do niej z Krościenka i wypadając w Wielkich Bereznych. Czy do przekroczenia granicy i później opuszczenia na rowerze na Ukrainie wystarczy paszport ?