Autor Wątek: BBTour 2018  (Przeczytany 99313 razy)

jark

• Gość
Odp: BBTour 2018
« 9 Wrz 2017, 16:24 »
Skoro zmiany to warto zmienić ten kawałek od Soczewki do Gąbina
... od Soczewki do Łacka jest bardzo słaby asfalt
a od Łącka do Gąbina tzw. ścieżka rowerowa z korzeniami na wierzchu
/kilku, po 'sugestii' patroli musiało się z nią zmierzyć /
wystarczy pojechać z Soczewki dalej prosto dk 62 potem zjazd na 575
i w Dobrzykowie na 574 ... asfalty dobre
a trasa dłuższa góra o 2 km .

jarek

Offline Mężczyzna memorek

• Miasto: Szczecin
  • Na forum od: 12.05.2007
« 9 Wrz 2017, 16:28 »
Omijamy Radom i Rzeszów. Samo to już jest dobra zmiana.

Leci przez Łowicz omijając Radom.
Lepsza będzie?
Lepsza. Gminy Łowicz jeszcze nie zaliczyłem :-)

Marek

Offline Mężczyzna emes

• i tak nie dojedzie
  • Miasto:
  • Na forum od: 09.06.2010
    • http://north-south.info
« 9 Wrz 2017, 16:44 »
Gminy Łowicz jeszcze nie zaliczyłem :-)

Na MPP możesz. Dla mnie to wzorzec nudy ;)

Offline Mężczyzna Borafu

• Moderator Globalny
  • Miasto: Łódź
  • Na forum od: 02.04.2010
« 9 Wrz 2017, 17:48 »

Nie doceniasz potencjału gmin okołołowickich. Przejedź trójkąt gmin Bedlno-Chąśno-Kiernozia to pogadamy o wzorcu nudy i o tym jak ciekawa przy nich jest gmina Łowicz

Offline Mężczyzna vuki

• Miasto: Rawicz
  • Na forum od: 16.04.2014
« 9 Wrz 2017, 20:09 »
Nie ma co bić piany o trasę, już po śliwkach, teraz to albo ktoś jedzie albo nie.
Co do trzech nocy to w formularzu zgłoszeniowym jest pytanie czy chce się startować w piątek wieczorem (wtedy limit 70h) czy sobota rano (limit 60h).
MiRowerDajePower

Offline Mężczyzna hansglopke

• Miasto: Zduńska Wola
  • Na forum od: 22.02.2013
« 9 Wrz 2017, 20:25 »
W piątek wieczorem najlepiej prosto z pociągu. Można zaoszczędzić na noclegu.

W piątek to zły początek jak mawia stare chińskie przysłowie....wieczorem.
"Rower do ultra musi być przede wszystkim wygodny. Reszta jest mniej ważna."  - Turysta

Offline Mężczyzna login

• Użytkownik forum
  • Miasto: Lublin
  • Na forum od: 13.01.2012
« 9 Wrz 2017, 20:25 »
Zatem wolniejsi zawodnicy mają zapewnione 3 noce na trasie. Dokładnie to, przed czym przestrzegał Tomek.

jestem jednym z tych którzy będą jechać w limicie 70h. Wstępnie myślałem że rzeczywiście jest to problem z godziną startu i zaliczaniem większej ilości nocek. Tylko jaki to problem?
1. wolniejsi zawodnicy korzystają z większej ilości noclegów - godzina startu wymusi na nich skorzystanie z noclegu w odległości około T=28H od startu i kolejnego około 50H. Przez to większość z nich nie skorzysta z noclegu w Iłży co rozładuje korek (w Iłży zmieniają się też warunki spania - mam nadzieję że będzie lepiej - http://www.mgosir.ilza.pl/mgosir,97,noclegi ).
2. sam zamierzam skorzystać ze snu w wymiarze 2 razy 4-5 godzin, wystarczająco by odpoczęła głowa. W związku z tym pozostaje około 60H jazdy - wystarczająco by to przejechać. Jest sporo PK na których można przyciąć komara, mam nadzieję że nie będzie podobnych spiętrzeń jak było ostatnio w Iłży.
3. dobrze byłoby policzyć kiedy druga fala dogoni pierwszą i na których PK można spodziewać się większej ilości zawodników, podać to do wiadomości tak by uwzględnić w planie przejechania maratonu i nie być zaskoczonym.
4. zakładam że osoby jadące w drugiej fali nie skorzystają z noclegu wcześniej niż w Iłży.
5. docelowo rozdzielenie zawodników na 2 fale sprawi że zwiększy się objętość maratonu. Mam nadzieję, że te PK na których się one zjadą w całość będą właściwie obsadzone tak by równocześnie wszystkich obsłużyć. Myślę że maks będzie w okolicach Dębu Polskiego.

wystarczy tego mądrzenia się.
« Ostatnia zmiana: 9 Wrz 2017, 21:27 login »

RDK

• Gość
« 9 Wrz 2017, 21:31 »
Cytat: emes w Dzisiaj o 16:44
    Cytat: memorek w Dzisiaj o 16:28

Nie doceniasz potencjału gmin okołołowickich. Przejedź trójkąt gmin Bedlno-Chąśno-Kiernozia to pogadamy o wzorcu nudy i o tym jak ciekawa przy nich jest gmina Łowicz

No jest. Ktoś raz pojedzie po takich cudach i myśli, że całe Mazowsze jest takie ;) Podobny wzorzec jak tam, to Gmina Solec-Zdrój na południe od krajówki, albo okolice Nowego Dworu Gdańskiego

Offline Mężczyzna siendziaty

• Miasto: Tarnów
  • Na forum od: 04.02.2014
« 9 Wrz 2017, 21:48 »
Gmina Solec-Zdrój

Solec-Zdrój jest OK, znalazłem tam nawet krakowski tramwaj.

Offline Mężczyzna tomek

• Moderator
  • Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 01.06.2014
« 10 Wrz 2017, 01:01 »
Nie ma co bić piany o trasę, już po śliwkach, teraz to albo ktoś jedzie albo nie.
Co do trzech nocy to w formularzu zgłoszeniowym jest pytanie czy chce się startować w piątek wieczorem (wtedy limit 70h) czy sobota rano (limit 60h).
Oczywiście, ja widzę szklankę do połowy pełną :)
Przy odrobinie dobrej woli i szczęścia da się w przyszłym roku zrobić BBT bez brania urlopu :)

Obis

• Gość
« 10 Wrz 2017, 10:18 »
Mnie ta zmiana nie rzuca na kolana. Nadal za dużo krajówek jak dla mnie.
Mnie to nie rusza, choć zastanawiam się, czy zapisywać się, czy nie.

Offline Mężczyzna KarolZ

• Karol Żwiruk
  • Na forum od: 27.08.2016
« 11 Wrz 2017, 08:58 »
Oczywiście, ja widzę szklankę do połowy pełną :)
Przy odrobinie dobrej woli i szczęścia da się w przyszłym roku zrobić BBT bez brania urlopu :)

chyba jednak jest jeszcze szansa na drobne poprawki :)
"Przebieg przyszłorocznej edycji BBT wraz ze wstępną listą punktów kontrolnych możecie zobaczyć tutaj: http://bbt2018.1008.pl/ (zaznaczamy jednak, że jak na razie jest to jedynie projekt, który może ulec jeszcze sporym zmianom)."

Offline Mężczyzna martink

• Miasto: Starachowice
  • Na forum od: 29.01.2011
    • http://www.wyprawyrowerowemartink.blogspot.com/
« 11 Wrz 2017, 10:17 »
Może więc zgłosić Robertowi oficjalny wniosek o korektę trasy ? Od Radomia można pojechać na Wierzbicę, Starachowice, Nową Słupię i Staszów. Asfalty doskonałe (za wyjątkiem 300 metrów w samej Wierzbicy), ruch w porównaniu do dziewiątki niewielki, jedyne większe miasto do Starachowice , które nawigacyjnie jest proste jak drut. Trzeba by przenieść jeden punkt kontrolny (w Iłży). Co do nowego Pk można by ewentualnie wejść w kontakt z Prezydentem Starachowic który jest bardzo pozytywnie nastawiony do wszelkich inicjatyw społecznych.

Offline Mężczyzna olo

• Moderator Globalny
  • Miasto: Bydgoszcz
  • Na forum od: 12.02.2011
« 11 Wrz 2017, 10:38 »
Podejrzewam, że istnienie PK w Iłży było warunkiem koniecznym przy projektowaniu nowej trasy.
Cytat: Hipek
To, co napisał Olo, brzmi rozsądnie.

Offline Mężczyzna tomek

• Moderator
  • Na forum od: 01.06.2014
« 11 Wrz 2017, 10:47 »
Może więc zgłosić Robertowi oficjalny wniosek o korektę trasy ? Od Radomia można pojechać na Wierzbicę, Starachowice, Nową Słupię i Staszów. Asfalty doskonałe (za wyjątkiem 300 metrów w samej Wierzbicy), ruch w porównaniu do dziewiątki niewielki, jedyne większe miasto do Starachowice , które nawigacyjnie jest proste jak drut. Trzeba by przenieść jeden punkt kontrolny (w Iłży). Co do nowego Pk można by ewentualnie wejść w kontakt z Prezydentem Starachowic który jest bardzo pozytywnie nastawiony do wszelkich inicjatyw społecznych.

Popieram, dokładnie o tym wcześniej pisałem.
Być może z punktu widzenia organizatora są jakieś przesłanki do PK Iłża, nie wiem. W praktyce, z perspektywy zawodnika, nic tam szczególnego nie widzę.
Skoro martink pisze, że z władzami Starachowic "da się' rozmawiać, to może warto spróbować ?

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum