Autor Wątek: BBTour 2018  (Przeczytany 99310 razy)

Offline Mężczyzna 4gotten

• Miasto: Stargard
  • Na forum od: 26.08.2012
Odp: BBTour 2018
« 11 Wrz 2017, 11:01 »
Może więc zgłosić Robertowi oficjalny wniosek o korektę trasy ? Od Radomia można pojechać na Wierzbicę, Starachowice, Nową Słupię i Staszów. Asfalty doskonałe (za wyjątkiem 300 metrów w samej Wierzbicy), ruch w porównaniu do dziewiątki niewielki, jedyne większe miasto do Starachowice , które nawigacyjnie jest proste jak drut. Trzeba by przenieść jeden punkt kontrolny (w Iłży). Co do nowego Pk można by ewentualnie wejść w kontakt z Prezydentem Starachowic który jest bardzo pozytywnie nastawiony do wszelkich inicjatyw społecznych.
Najlepiej napisać do orga w tej sprawie. Sam zresztą też zagląda na forum i do tego wątku.
Swego czasu sam zaproponowałem zmianę przebiegu trasy i została ona zaakceptowana. Co prawda nie miała ona wpływu na lokalizację PK, ale ułatwiła dotarcie do PK w Pile  ominięcie ruchliwego odcinka DK10.
dalej przed siebie... najlepiej po asfalcie ;-)

Offline Mężczyzna Marek_lbn

• Miasto: LUBLIN
  • Na forum od: 28.05.2013
« 11 Wrz 2017, 11:07 »
Może więc zgłosić Robertowi oficjalny wniosek o korektę trasy ?

Może zgłosisz?
Znasz teren.
Fuji Sportif 1,5 D, Accent Nordkapp.

Offline Mężczyzna Robert1008

• Miasto: Świękitki
  • Na forum od: 08.01.2015
« 11 Wrz 2017, 12:05 »
hej

Pisz na emaila :-)
1. Kłopot jest tylko taki , ze w miejscach na PK jestem po oficjalnych rozmowach i Miasta mogą się co nieco udzielić, poza udostępnieniem OSIR. We wrześniu "klepią" budżet i potem z ilością zawodników ok 400 mogą nas wesprzeć , ale raczej moralnie :-)
2. Zwróćcie uwagę że po zmianie godzin startu trasą z IŁŻY do MAJDANU  ok 50-75 % zawodników pojedzie w niedzielę.  (część szybciej, a najwolniejsza część z niedzieli na poniedziałek) W poprzednich edycjach spora część tych wolniejszych jechała w poniedziałek :-(
3. Starachowice są OK, ale trzeba by bardzo pilnie z nimi rozmawiać. :-)

martink  pisz na emaila będę główkować co zrobimy. Jutro jestem w Brzozowie, Ustrzykach i Majdanie. :-) Urzędy są czynne od 7-15 więc logistyka spotkań dość specyficzna ;-)

« Ostatnia zmiana: 11 Wrz 2017, 12:17 Robert1008 »

Offline Mężczyzna martink

• Miasto: Starachowice
  • Na forum od: 29.01.2011
    • http://www.wyprawyrowerowemartink.blogspot.com/
« 11 Wrz 2017, 12:33 »
Robert - jeśli przebieg trasy po DK9 uwarunkowany jest tylko istnieniem punktu w Iłży to mimo wszystko sugeruję wysondowanie Prezydenta Starachowic. Odkąd został wybrany nie ma weekendu bez imprezy przy wsparciu miasta a nie sądzę by one wszystkie budżetowo zostały zaplanowane uprzednio. Z tego co się orientuję to miasto pomogło wydatnie przy organizacji I Starachowickiej Strzały. Poza tym jest jeszcze hotel Europa który określa się jako hotel przyjazny rowerzystom a jego dyrektor zarządzający jest zapalonym rowerzystą - być może tam też udało by się znaleźć jakieś wsparcie, jeśli nie finansowe to chociaż logistyczne. Prezydent nazywa się Marek Materek - jest bardzo aktywny na fb i jak sądzę nie będzie problemu z nawiązaniem z nim kontaktu.

Offline Mężczyzna skaut

• Miasto: Józefów - Emilianów
  • Na forum od: 30.11.2014
« 11 Wrz 2017, 13:43 »
Zatem wolniejsi zawodnicy mają zapewnione 3 noce na trasie. Dokładnie to, przed czym przestrzegał Tomek.
Jako wolniejszy, a nawet najwolniejszy (w 2014) muszę stwierdzić, że 3 noce na trasie nie są problemem - i tak w dwóch edycjach, które przejechałem miałem 3 nocki. Problemem, przynajmniej dla mnie, jest konieczność startu w nocy lub na noc. Wolałbym startować skoro świt lub tuż przed świtem. A tak stanę na starcie z bagażem niewyspania po całym piątku na nogach (lub w pociągu) i będę się snuł, aż do mety.

Offline Mężczyzna tolaf

• Miasto: Rzeszów
  • Na forum od: 04.09.2015
« 11 Wrz 2017, 13:55 »
Start wieczorny przeważnie mocno rozwala strategię jazdy. Ale cóż zapewne coś za tym przemawia i staram się to zrozumieć. Jednak licząc na to, że Robert tutaj zagląda - taki pomysł: może przez cały piątek dla uczestników dałoby się udostępnić jakieś miejsce np. tradycyjny punkt odprawy technicznej, ot tak żeby sobie podrzemać albo posiedzieć w spokoju przed startem? Może się przydać zwłaszcza przy mokrej pogodzie startowej.
Pozdrawiam
z przodu mistrzowie ... z tyłu bohaterowie :D

Offline Mężczyzna Elizium

• Użytkownik forum
  • Miasto: Bnin
  • Na forum od: 17.03.2013
    • Klasyka w niedzielny poranek
« 11 Wrz 2017, 14:17 »
Też w sumie nie uśmiecha mi się jazda w piątek na noc. :(
Absurdalny Eli

Hipek: "Starość to wg mie coś takiego że marudzisz jak to jesteś słaby i w ogóle, a potem wciągasz na lajcie podjazdy 25% i elo"

Offline Mężczyzna hansglopke

• Miasto: Zduńska Wola
  • Na forum od: 22.02.2013
« 11 Wrz 2017, 14:37 »
Żartowałem z tym startem posto z pociągu.
Trzy razy wybrałem się w dłuższą tarasę wieczoero. O ile ten pierwszy wypad zakończył się ok 16- tej nastépnego dnia bezproblemowo, to dwa następne były jedną wielką męczarnią, chociaż dystans w porównaniu do bbt był znacznie mnieszy.
"Rower do ultra musi być przede wszystkim wygodny. Reszta jest mniej ważna."  - Turysta

Offline Mężczyzna Wigor

• Miasto: Szczecin
  • Na forum od: 19.03.2015
« 11 Wrz 2017, 15:59 »
Chciałbym zwrócić uwagę, że odcinek DK10 od Osowej Góry do Białych Błot (obwodnica Bydgoszczy) będzie w totalnej przebudowie do parametrów S. A po wybudowaniu S-ki nie będzie tam dróg równoległych. Trasę należy wtedy wyznaczyć przez centrum Bydgoszczy (masakra) albo takimi sobie drogami z Nakła przez Szubin, Inowrocław do Włocławka (DW 246, DW254, DW251 i DW252)
« Ostatnia zmiana: 11 Wrz 2017, 16:04 Wigor »

Offline Mężczyzna skaut

• Miasto: Józefów - Emilianów
  • Na forum od: 30.11.2014
« 12 Wrz 2017, 12:00 »
Start wieczorny przeważnie mocno rozwala strategię jazdy. Ale cóż zapewne coś za tym przemawia i staram się to zrozumieć.
(...)
Przemawia za tym okoliczność, że Organizator może trzymać rezerwację mety w Ustrzykach Grn. o dobę krócej.
Aby nie było wątpliwości - zapisałem się. Dlatego, że nie wiem, czy będę miał szansę zapisać się na następny po przyszłorocznym ... . Widzę, że Robert coraz intensywniej zerka w stronę profesjonalnego peletonu. Nowe kategorie "teamowe", skrócenie czasu przejazdu, wyrzucenie na start w piątkową noc wolniejszych zawodników "specjalnej troski" (C) Alois  ;), nazywanych już oficjalnie w dokumentach BBT "słabszymi", zapewne aby nie przeszkadzali w sobotę Panom Kolarzom. Wprowadzenie Ligi Mistrzów, pardon - BBT "Premium" od 2019. No cóż, takim jak ja pozostaną zawody o Puchar Proboszcza i, mam nadzieję, maratony tutejszego Forum.

Offline Mężczyzna Alois Lerche

• Miasto: Orzesze
  • Na forum od: 25.11.2015
« 12 Wrz 2017, 13:23 »
zawodników "specjalnej troski" (C) Alois  ;),

:) :) :)

Offline Mężczyzna emes

• i tak nie dojedzie
  • Miasto:
  • Na forum od: 09.06.2010
    • http://north-south.info
« 13 Wrz 2017, 02:11 »
Przemawia za tym okoliczność, że Organizator może trzymać rezerwację mety w Ustrzykach Grn. o dobę krócej.

To chyba nie problem. Caryńska na samych posiłkach dla BBT zarabia tyle, że raczej powinni wciskać wszelkie rezerwacje na siłę ;)

Offline Mężczyzna memorek

• Miasto: Szczecin
  • Na forum od: 12.05.2007
« 13 Wrz 2017, 06:45 »
Caryńska na samych posiłkach dla BBT zarabia tyle, że raczej powinni wciskać wszelkie rezerwacje na siłę
Wszystko, co zarobią na obiadach i kolacjach, tracą następnego dnia, kiedy rzucamy się na śniadanie :-)

Marek

Offline Mężczyzna transatlantyk

• Moderator Globalny
  • GM 2420
  • Miasto: Annopol
  • Na forum od: 21.11.2007
    • Rowerem przed siebie.
« 13 Wrz 2017, 08:20 »
Większość ludzi nie nocuje tam i za śniadanie płaci. Carynska nie ma krzywdy, oj nie.

Offline Mężczyzna Raphael

• lubię płynąć pod prąd i jechać pod wiatr...
  • Miasto: Garbatka-Letnisko
  • Na forum od: 07.10.2014
« 13 Wrz 2017, 08:56 »
tymczasem na liście startowej już ponad 120 osób...

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum