Autor Wątek: BBTour 2018  (Przeczytany 103040 razy)

jark

• Gość
Odp: BBTour 2018
« 27 Wrz 2017, 22:09 »
Tu było pytanie o przepak, więc o przepaku pisałem.

... ja również
z regulaminu

2 torby na przepaki na rzeczy dostępne na DPK (miejsce do ustalenia)

... na logikę, to przy takiej ilości osób i przy tak rozrzuconym godzinowo starcie
nie było by technicznie możliwe, przetransportować jeden przepak między DKP , tak by był przed zawodnikiem ... .

jarek

Offline Mężczyzna yoshko

• Administrator
  • Kto smaruje ten jedzie.
  • Miasto: Strzelce Opolskie - Biała Podlaska
  • Na forum od: 11.06.2009
    • Blog Yoshkowy
« 27 Wrz 2017, 22:14 »
Same nowości. Już się nie odzywam. Jak wystartuję to poczytam regulamin. :D

Offline Mężczyzna hansglopke

• Miasto: Zduńska Wola
  • Na forum od: 22.02.2013
« 27 Wrz 2017, 22:23 »
Niezależnie ile tych toreb było, czy będzie. Zawsze znajdzie się taka rzecz, która jest potrzebna a spokowaliśmy ją tam gdzie nie potrzeba.
"Rower do ultra musi być przede wszystkim wygodny. Reszta jest mniej ważna."  - Turysta

Offline Mężczyzna yoshko

• Administrator
  • Kto smaruje ten jedzie.
  • Miasto: Strzelce Opolskie - Biała Podlaska
  • Na forum od: 11.06.2009
    • Blog Yoshkowy
« 27 Wrz 2017, 22:25 »
U mnie tak zawsze jest. Ostatnio mój strój przeciwdeszczowy pokonał drogę równolegle. :D

Offline pajak

• Miasto: Gdynia
  • Na forum od: 22.06.2010
« 29 Wrz 2017, 22:41 »
Taka drobna uwaga..
"Duża" torba niekoniecznie musi się znaleźć na mecie przed zawodnikiem (na skutek czego rola przepaku niejako może urosnąć do znacznie wyższego poziomu).
Przepaki jednak nie są wodoszczelne (a jako takowe mogą zostać potraktowane), warto wszystko umieścić w dodatkowym worku Mój przepak, w zamyśle z suchymi i czystymi ciuszkami przybrał na wadze dość znacznie już w punkcie pośrednim.
Chociaż, w sumie dzięki temu że nie zmieniłem brudnych i mokrych spodni na mokre dało mi ten zysk, że spałem w czystych spodniach :D
Trole są samotnikami i unikają słońca.

Offline Mężczyzna zukikiziu

• Miasto: Rzeszów
  • Na forum od: 23.12.2015
« 3 Paź 2017, 21:29 »
Panuje ktoś nad listą zapisanych na BBT18"? Obecnie prawie 450 osób na liście, 403 opłacone "rejestracyjne" a w zapowiedzi BBT miało być 350-400 startujących...

Offline Mężczyzna Robert1008

• Miasto: Świękitki
  • Na forum od: 08.01.2015
« 3 Paź 2017, 21:35 »
Panuje panuje :-) Przekroczenie wynika z poślizgu bankowego. Trudno kogoś wywalać jak zapłacił w terminie i księgowa w banku jego nazwisko odznaczyła później tego samego dnia co innych 10 osób :-)

Zapisy są już wyłączone od "opłaconego" 397 zawodnika. Reszta jest na liście rezerwowej. Z poprzednich lat pamiętam że ok 5-10% może z różnych przyczyn zrezygnować.

:-)

Offline Mężczyzna Marek_lbn

• Miasto: LUBLIN
  • Na forum od: 28.05.2013
« 4 Paź 2017, 11:28 »
Panie Robercie, czy w przyszłości będzie możliwa zmiana pory startu z wieczornej na poranną lub odwrotnie?
Pytam orientacyjnie, bo sam nie wiem kiedy będzie lepiej.
Fuji Sportif 1,5 D, Accent Nordkapp.

« 4 Paź 2017, 11:54 »
Tak. :-)
W wolnej chwili zrobię opcję każdemu zawodnikowi w jego panelu aby mógł zmienić takie informacje  bezpośrednio na swoim koncie. Opcja będzie wyłączona na miesiąc/dwa przed imprezą. Nie trzeba będzie pisać emaila :-)

Offline Mężczyzna Marek_lbn

• Miasto: LUBLIN
  • Na forum od: 28.05.2013
« 4 Paź 2017, 12:10 »
Ok, dziękuję:)
Fuji Sportif 1,5 D, Accent Nordkapp.

Offline Mężczyzna Adamo

• Miasto: Szczebrzeszyn
  • Na forum od: 30.01.2016
« 4 Paź 2017, 21:26 »
Wtrącam się choć nie jadę - na razie :)
Co do przepaku miałem mieszane uczucia. Trzeba go zapakować, trzeba go znaleść na punkcie i wiedzieć którym punkcie (choć jest dobrze oznaczony) trzeba się przebrać albo zjeść coś z przepaku - a na punktach jest wszystko, znowu zapakować, kupa nerwów jak się na to patrzy (nie daj Boże przemokłe).
Przemyślcie to dobrze - swojego "zapachu" się nie czuje :) a jak ma lać to będzie lało i zacznie tam gdzie zacznie

Offline Mężczyzna Waski

• Kapituła MP
  • Miasto: Lubin
  • Na forum od: 23.02.2013
« 4 Paź 2017, 21:53 »
Adamo, przepak do Bydgoszczy przydaje się by nie jechać pierwszych 300 km z niepotrzebnym bagażem. Dopiero tam brałem zawsze (2x) dodatkowe ubranie na noc. Do tego miałem tam dodatkowy  zestaw akumulatorów AA do garmina i lampki oraz samą lampkę.  W następnej edycji z pewnością włożę tam coś na żołądek jeszcze. Przepak, jeśli dobrze przemyślany przydaje się choć dawanie tam lampki jest cokolwiek ryzykowne gdyby zaginął ale bez koszulki termo,  rękawków i nogawek też bym nie dał rady w nocy więc jeden pies.
"Wąski. My nie możemy jechać tam bez rowerów. Jak zwierzęta. :)"
"Kolarsko jesteś taki sobie, [...]" yurek55

Offline Mężczyzna login

• Użytkownik forum
  • Miasto: Lublin
  • Na forum od: 13.01.2012
« 6 Paź 2017, 22:08 »
proszę o info ile miejsc do spania będzie w punktach:
8. Łowicz
9. Nowe Miasto nad Pilicą

dla mnie to dość istotna informacja. Startuję na noc z uczestnikami z limitu 70h. Potrzebuję przespać drugą noc - do Iłży dojechałbym nonstop zapewne nad ranem. Wole przespać się w nocy i jechać w dzień.

W przypadku gdyby liczba miejsc noclegowych wypadających na podane punkty była mała będę musiał się podeprzeć dodatkowym noclegiem. Potrzebna mi jest taka informacja by sobie ten nocleg ogarnąć - wcześniej znaleźć (przed startem imprezy).

Czy można sobie wstępnie przyrezerwować miejsce noclegowe w którymś z wymienionych punktów? Dodatkowo co to są za noclegi? Namiot tak jak w Gąbinie 2016 czy coś ze sztywnym dachem, materac+koc i ewentualnym ogrzewaniem - jakość snu niezależna od pogody?

edit:
i jeszcze jedno pytanie, co w przypadku gdybym drogę między punktami pokonał inną, niekrótszą, trasą, np. z Iłży do Majdanu Królewskiego przez Sandomierz - Tarnobrzeg, czy przejazd będzie zaliczony czy dostanę dyskwalifikację?
« Ostatnia zmiana: 6 Paź 2017, 22:46 login »

« 7 Paź 2017, 10:15 »
Witam serdecznie login :-)

Nie za wcześnie na rezerwację hoteli na trasie? ;-)

1. Bydgoszcz (Motel) ; Dąb Polski (Hotel- sala) ; Gąbin (namioty)- pierwsze 450km planowane miejsca odpoczynku 20-30
2. Łowicz. 530km Planujemy 100-150 materacy na osobnej sali sportowej (jest 1 duża sala sportowa, dwie mniejsze sale do spania, prysznice, obiad).
3. Nowe Miasto (Dom Kultury-sala) , (Iłża-OSIR lub Starachowice-OSIR), Sędziszów (jak w Gąbinie) , Brzozów (remiza-sala), Ustrzyki Dolne (szatnie na Hali sportowej) Peleton będzie już rozciągnięty na ok 30 godzin (ok 300km) więc planowane jest 30-50 miejsc do odpoczynku na każdym takim PK.

Zawodnik musi pokonać całą trasę wyścigu. Jazda inną trasą pomiędzy PK to kara czasowa od 1-4 godzin. W miastach trasa wg uznania :-)

Jedyne czym login powinieneś się teraz martwić to dobra forma, brak kontuzji i niezawodny rower :-)

Offline Mężczyzna Adamo

• Miasto: Szczebrzeszyn
  • Na forum od: 30.01.2016
« 7 Paź 2017, 11:35 »
To się nazywa Pełne Wsparcie.
Niczym się nie martwisz poza jazdą.
Wspaniale!

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat