Autor Wątek: BBTour 2018  (Przeczytany 103038 razy)

Offline Mężczyzna olo

• Moderator Globalny
  • Miasto: Bydgoszcz
  • Na forum od: 12.02.2011
Odp: BBTour 2018
« 7 Paź 2017, 14:58 »
To się nazywa Pełne Wsparcie.
Niczym się nie martwisz poza jazdą.
Wspaniale!

Z pierwszym i drugim zdaniem się w pełni zgadzam. Z trzecim zupełnie nie. Nuda i łatwizna :-P na szczęście jest tyle imprez, że każdy znajdzie coś dla siebie.
Cytat: Hipek
To, co napisał Olo, brzmi rozsądnie.

Offline Mężczyzna Adamo

• Miasto: Szczebrzeszyn
  • Na forum od: 30.01.2016
« 7 Paź 2017, 17:07 »
Olo
Każdy, moim zdaniem zaczyna swoją przygodę od imprezy z pełnym wsparciem. A później...
Jazda solo na maratonie. Długa samotność, parszywa samotność, poczucie odizolowania. Mamroty, majaki...
Każdy swoją drogę musi sam zmoczyć swoim potem.
Po tym wszystko już nie będzie takie jak kiedyś...

Offline Mężczyzna olo

• Moderator Globalny
« 7 Paź 2017, 17:22 »
A ja tego nie neguję. Każdy jedzie tam gdzie chce. Kiedyś też bardzo mi zależało na BBTourze i cieszę się, że mam go w kolekcji. Impreza się rozwija, chętnych do startu nie brakuje, znaczy się że jest ku temu poparcie. Sam chętnie bym wystartował, chociażby żeby poprawić swój słaby rezultat ;-) Może kiedyś Robert wymyśli osobną kategorię, najlepiej solo, której nie przysługują bufety i noclegi, a strój nie będzie obowiązkowy, to się skuszę :-P

A Ty ukończyłeś tegoroczny MPP. Poradzisz sobie w BBTourze bez problemów. Trasa łatwiejsza nawigacyjnie, lepsze asfalty i mniej podjazdów.

Offline Mężczyzna Adamo

• Miasto: Szczebrzeszyn
  • Na forum od: 30.01.2016
« 7 Paź 2017, 18:17 »
Dziękuję.
Zróbcie To!
Będę Wam dopingował na trasie!
« Ostatnia zmiana: 7 Paź 2017, 18:24 Adamo »

Mariobiker

• Gość
« 9 Paź 2017, 17:24 »
To się nazywa Pełne Wsparcie.
Niczym się nie martwisz poza jazdą.

Bo czasem potrzebna jest jazda bez zmartwień  ;D

Offline Mężczyzna Wigor

• Miasto: Szczecin
  • Na forum od: 19.03.2015
« 9 Paź 2017, 23:20 »
Niestety takie "pełne" wsparcie na PK ma swoje drugie dno, bo aby z niego skorzystać trzeba na tych PK spędzić sporo czasu, a do tego nigdy nie wiadomo czy dostaniesz tam tylko wodę czy wszystko czego dusza zapragnie.
Jeżeli jedziesz szybko to nie ma czasu na przesiadywanie na PK, więc i tak nic one nie dają bo całe jedzenie najlepiej mieć swoje.

Zawodnik, który jedzie szybko jest pokrzywdzony po wielokroć, raz musi mieć swoje jedzenie, dwa przyjeżdża na metę już w niedzielę wieczorem/w nocy i musi wykupić 2-3 noclegi na mecie, a ten co jedzie powoli, je i śpi na PK.

Wpisowe powinno bezwzględnie zawierać noclegi i pożywienie na całej trasie maratonu łącznie z metą. Oczywiście w tych samych warunkach co na trasie. Skoro płace za 70/60h to proszę o takie same świadczenia dla Wszystkich przez te 70/60h, a nie tylko dla tych co jadą powoli.

Offline Mężczyzna Elizium

• Użytkownik forum
  • Miasto: Bnin
  • Na forum od: 17.03.2013
    • Klasyka w niedzielny poranek
« 9 Paź 2017, 23:40 »
Biedni Wy. Naprawdę.

Ale wiesz co, jedź tak na 60h. Oszczędzisz na noclegu. I na piwie. Najesz się. Za to dane Ci będzie przeżyć mentalną katorgę. Podpowiem Ci, jak to wygląda z punktu widzenia słabeusza. Dojeżdżam w poniedziałek wieczorem. Na mecie spotykam Tomka. W klapeczkach, uśmiechnięty, wyspany, najedzony, świeżutki i z piwem w ręce. Pyta "jak tam?"...
Absurdalny Eli

Hipek: "Starość to wg mie coś takiego że marudzisz jak to jesteś słaby i w ogóle, a potem wciągasz na lajcie podjazdy 25% i elo"

Offline Mężczyzna Robert1008

• Miasto: Świękitki
  • Na forum od: 08.01.2015
« 10 Paź 2017, 06:03 »
Niestety takie "pełne" wsparcie na PK ma swoje drugie dno, bo aby z niego skorzystać trzeba na tych PK spędzić sporo czasu, a do tego nigdy nie wiadomo czy dostaniesz tam tylko wodę czy wszystko czego dusza zapragnie.
Jeżeli jedziesz szybko to nie ma czasu na przesiadywanie na PK, więc i tak nic one nie dają bo całe jedzenie najlepiej mieć swoje.

Zawodnik, który jedzie szybko jest pokrzywdzony po wielokroć, raz musi mieć swoje jedzenie, dwa przyjeżdża na metę już w niedzielę wieczorem/w nocy i musi wykupić 2-3 noclegi na mecie, a ten co jedzie powoli, je i śpi na PK.

Wpisowe powinno bezwzględnie zawierać noclegi i pożywienie na całej trasie maratonu łącznie z metą. Oczywiście w tych samych warunkach co na trasie. Skoro płace za 70/60h to proszę o takie same świadczenia dla Wszystkich przez te 70/60h, a nie tylko dla tych co jadą powoli.

To super że masz takie fajne pomysły, chyba dam się skusić na najbliższe MRDPG  :-)

Offline Mężczyzna hansglopke

• Miasto: Zduńska Wola
  • Na forum od: 22.02.2013
« 10 Paź 2017, 06:55 »

Czyli jak wykupię sobie dwa tygodnie wczasów i nie mam ochoty dużo jeść, pić, korzystać z sałny, basenów, drink baru, to powinni mi to spakować na wynos?
"Rower do ultra musi być przede wszystkim wygodny. Reszta jest mniej ważna."  - Turysta

Offline Mężczyzna Hipek

• Użytkownik forum
  • Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 18.08.2011
    • Hipcia i Hipek
« 10 Paź 2017, 08:51 »
W klapeczkach, uśmiechnięty, wyspany, najedzony, świeżutki i z piwem w ręce. Pyta "jak tam?"...
I nie poczęstował Cię nawet tym piwem?!
martwawiewiórka [14:51]: sól kolarstwa, co to takiego?
Elizium [14:52]: spacer z rowerem po górach

Mijah: (...)przy okazji dowiedziałem się czegoś co zmieni moje życie. Oznaczenie podjazdu HC to nie hardcore, tylko hors catégorie.

Offline Mężczyzna Elizium

• Użytkownik forum
  • Miasto: Bnin
  • Na forum od: 17.03.2013
    • Klasyka w niedzielny poranek
« 10 Paź 2017, 08:58 »
Wiesz jaką człowiek ma po tym traumę?
Absurdalny Eli

Hipek: "Starość to wg mie coś takiego że marudzisz jak to jesteś słaby i w ogóle, a potem wciągasz na lajcie podjazdy 25% i elo"

Offline Mężczyzna olo

• Moderator Globalny
« 10 Paź 2017, 09:42 »
Biedni Wy. Naprawdę.

Ale wiesz co, jedź tak na 60h. Oszczędzisz na noclegu. I na piwie. Najesz się. Za to dane Ci będzie przeżyć mentalną katorgę. Podpowiem Ci, jak to wygląda z punktu widzenia słabeusza. Dojeżdżam w poniedziałek wieczorem. Na mecie spotykam Tomka. W klapeczkach, uśmiechnięty, wyspany, najedzony, świeżutki i z piwem w ręce. Pyta "jak tam?"...

Nie masz tak źle. Ja dojechałem o 2.30 w nocy z poniedziałku na wtorek, nikt na mnie nie poczekał, a do tego musiałem się dobijać do drzwi by Turysta mnie wpuścił do noclegowni.  ;D

Offline Mężczyzna Raphael

• lubię płynąć pod prąd i jechać pod wiatr...
  • Miasto: Garbatka-Letnisko
  • Na forum od: 07.10.2014
« 10 Paź 2017, 10:00 »
Nie masz tak źle. Ja dojechałem o 2.30 w nocy z poniedziałku na wtorek, nikt na mnie nie poczekał, a do tego musiałem się dobijać do drzwi by Turysta mnie wpuścił do noclegowni.  ;D

oooo to podobnie jak ja, byłem bodajże o 2.06 na mecie :)

Offline Mężczyzna Wigor

• Miasto: Szczecin
  • Na forum od: 19.03.2015
« 10 Paź 2017, 15:06 »
To super że masz takie fajne pomysły, chyba dam się skusić na najbliższe MRDPG  :-)

Jak dobrze wiesz moje imprezy są bez wsparcia na trasie, za to zapewniam wsparcie na mecie, bo ono jest o wiele ważniejsze niż to na trasie.

A w moim wpisie chodziło o zwrócenie uwagi, że na BBT całkowicie nie "opłaca się" jechać na wynik.

Offline Mężczyzna Robert1008

• Miasto: Świękitki
  • Na forum od: 08.01.2015
« 10 Paź 2017, 15:58 »
Oj Danielu doskonale wiem jak organizujesz :-)

I jak rozumiem to czekając po przejechaniu MRDPG  2 doby na ostatniego zawodnika dostanę w tym czasie nocleg i jedzenie?  ;-) Czy czekając będę musiał jeść i spać na własny koszt? Jeśli tak, to zupełnie nie "opłaca" się szybko jechać MRDPG ;-)

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum