Autor Wątek: BBTour 2018  (Przeczytany 99309 razy)

Offline Mężczyzna Johnny_n

• Miasto: Bestwina
  • Na forum od: 09.05.2018
Odp: BBTour 2018
« 31 Sie 2018, 12:20 »
Pytanie od czego zaczął się konflikt? Od uderzenia drzwiami, czy wcześniejszych gestów, słów? Bo jeśli to drugie, Ślimac ma tu rację.
"Gdy wszyscy wiedzą, że coś jest niemożliwe, przychodzi ktoś, kto o tym nie wie i to robi" - A.Einstein

Offline Mężczyzna emes

• i tak nie dojedzie
  • Miasto:
  • Na forum od: 09.06.2010
    • http://north-south.info
« 31 Sie 2018, 12:24 »
Ale to spokojnie da się ogarnąć przy porannym starcie. Nie muszą ludzie startować po 6 osób, mogą po 15, na Podróżnikach tak się jedzie i jakoś peletony się nie tworzą.

Ale 15 osób nie zmieści się rzędem na promie, by pozować do zdjęcia :)

Poza tym wystarczy jeden koń w dalszej grupie, by tuż za Świnoujściem doszło do sklejenia dwóch albo i trzech grup. Przecież nie raz tak bywało.

Liczbę pierwszych punktów można ograniczyć, bo nie jest potrzebnych aż tyle na pierwszych 300km, jeden na 150km i duży na 300km spokojnie starczą. A na 300km już rozbicie peletonu będzie na tyle duże, że da się to ogarnąć. A siły logistyczne z punktów które usunięto pchnąć do obsługi tego punktu na 300km, jak będzie 4-5 garów z makaronem to wydawanie posiłków będzie bardzo szybkie.

To prawda. Pierwszy punkt z jedzeniem mógłby być w Pile albo nawet w Nakle. Wcześniej wystarczy rejestracja elektroniczna, ew. kilka wielkich baniaków z wodą i kranami, gdzie możnaby napełnić bidony nie schodząc z roweru. Kto wie czy witrualne punkty w Łobezie i Mirosławcu nie były przygotowaniem do takiego rozwiązania?

Dziwi mnie natomiast ciągłe przywiązanie do pieczątek i podpisów. Przecież monitoring sprawę rozwiązuje, a żeby zabezpieczyć się przed oszustwami można wymagać podpisu tylko na DPK i ew. w Brzozowie. W tej edycji na pieczątkę i zlożenie podpisu traciłem więcej czasu niż na otrzymanie gorącego posiłku.

Offline Mężczyzna wojtek

• Użytkownik forum
  • Miasto:
  • Na forum od: 02.03.2010
    • Pokój z Tobą
« 31 Sie 2018, 12:26 »
Nawet bym proponował, żeby koledze zrzucić się na odkupienie uszkodzonego sprzętu (nawet klasę lepszy w ramach rekompensaty) i wpisowe za 2 lata, żeby nie musiał płacić jeszcze raz.
Solidarnie ze sprawcami pobicia.

Offline Mężczyzna R_och

• Talizman słońca 🌞
  • Miasto: Rzeszów
  • Na forum od: 16.03.2015
« 31 Sie 2018, 12:43 »
Pytanie od czego zaczął się konflikt? Od uderzenia drzwiami, czy wcześniejszych gestów, słów? Bo jeśli to drugie, Ślimac ma tu rację.
Przy tego typu interpretacji uważaj gdy na kogoś "krzywo" popatrzysz (zwłaszcza jako pierwszy). Nigdy nie wiesz jak to odbierze oraz co ma w kieszeni i czy zrobi z tego użytek.
W życiu nie chodzi o to, by przeczekać burzę a o to, by nauczyć się tańczyć w deszczu.
- Gandhi

Offline Mężczyzna poziom

• Miasto: ELW
  • Na forum od: 11.12.2016
« 31 Sie 2018, 12:53 »
Może prostszą opcją jest nieprowokowanie kierowców - szczególnie tych narodowych ?
Powstrzymanie obraźliwych gestów i dosadnych określeń nie jest łatwe, ale może nie trzeba będzie jednak toczyć nierównego pojedynku biegowego w butach do tego niedostosowanych ?
Może Polska nie jest jeszcze na tyle debilnym dzikim krajem i być może zwykłe przepraszam w sytuacji, gdy nawet ma się przekonanie co do swojej racji - zapobiegnie kontaktom z obuwiem napastników ?

Został pobity człowiek, i całe szczęście, że tylko to, bo zawsze trafiony drzwiamy samochodu mógł upaść tak że by już nie wstał, uszkodzono mu minie a Ty takie farmazony wypisujesz niezwiązane z tematem. Weź się skontaktuj z tym rowerzystą i mu napisz żeby ich przeprosił. Niech im jeszcze zwróci za starty moralne.

Myślę, że chodzi o to, co ewentualnie zaszło przed pobiciem
"Never argue with idiots"

« 31 Sie 2018, 13:00 »
Przy tego typu interpretacji uważaj gdy na kogoś "krzywo" popatrzysz (zwłaszcza jako pierwszy). Nigdy nie wiesz jak to odbierze oraz co ma w kieszeni i czy zrobi z tego użytek.

Kiedy zainwestowałem w te zawody mnóstwo czasu i pieniędzy, dmucham na zimne. Z powodu jakiegoś barana szkoda by było zepsuć wszystko.
"Gdy wszyscy wiedzą, że coś jest niemożliwe, przychodzi ktoś, kto o tym nie wie i to robi" - A.Einstein

Mariobiker

• Gość
« 31 Sie 2018, 13:17 »

Osobiście znam Leszka.
Przejechaliśmy wspólnie wiele kilometrów i mogę stwierdzić że to bardzo spokojny facet.

« 31 Sie 2018, 13:29 »
Osobiście znam Leszka.
Przejechaliśmy wspólnie wiele kilometrów i mogę stwierdzić że to bardzo spokojny facet.

Więc wielce prawdopodobne, że buractwo się nudziło i szukało "rozrywki". Dwukrotnie trafiałem na dziwnych typków, oczywiście w nocy, ale na szczęście nie agresywnych.

Zimny to powinien być metal, z którego zrobiona jest lufa broni dobywanej z kabury w takiej sytuacji. Cztery szybkie strzały i samochód osadzony w miejscu. Pozostałe osiem kul na wypadek, gdyby przestrzelenie opon nie ostudziło emocji napastników.

Nic dodać, nic ująć...

Offline Mężczyzna szafar

• Miasto: Dobrodzień
  • Na forum od: 22.06.2015
« 31 Sie 2018, 13:49 »
Stroje
Szelki troche krótkie,ale dają radę.
Jest inny "problem". Jechałem 2-gi raz i za drugi raz strój powinien mieć zielone wstawki,a nie ma.
Stroje ( z nadrukownymi czasami) były wydawane  kilka godzin po przekroczeniu mety i super.....ale  Organizator dla swojego bezpieczeństwa (chyba)  zamówił wszystkie jednakowe w kolorach uniwersalnych ( szare wstawki),a miał dokladny wykaz zawodnikow, więc wiedział, kto ktory raz startuje w BBT i jaki ma rozmiar,więc mógł zamówić właściwe.
 Jedynym rozróznikiem edycji ( w moim wypadku 2-giej) jest zielony prostokącik wprasowany w kołnierz, ktory sie juz odkleja,a koszulka nie byla jeszcze uzywana i nie była prana.
W regulaminie nie znalazłem też żadnej informacji,że stroje na mecie będą w uniwersalnych kolorach.
 Czy nie wypada takiego stroju zareklamować ?
;

Offline Mężczyzna R_och

• Talizman słońca 🌞
  • Miasto: Rzeszów
  • Na forum od: 16.03.2015
« 31 Sie 2018, 13:56 »
Nawet jeśli nic nie ma w kieszeni - nie patrz krzywo.
Kontempluj przyrodę, ogarniaj wzrokiem kierownicę, dlaczego masz patrzeć krzywo ?
Po co ripostować, odzywać się, sprzeczać, tracić nerwy i czas - zakręć pedałami, odjedź z Bogiem ...
Bingo.
Sama prawda i tylko prawda.
Przyjemnej jazdy.
W życiu nie chodzi o to, by przeczekać burzę a o to, by nauczyć się tańczyć w deszczu.
- Gandhi

Offline Kobieta martwawiewiórka

• Użytkownik forum
  • Miasto: Poznań
  • Na forum od: 17.08.2009
« 31 Sie 2018, 14:06 »
Po co ripostować, odzywać się, sprzeczać, tracić nerwy i czas - zakręć pedałami, odjedź z Bogiem ...

Po co takie gadanie? Sugerujesz, że poszkodowany koleś sie sprzeczał albo wchodził w konflikt? Przecież nie wiesz tego. Nie cierpię, jeżeli natychmiast próbuje sie obwiniac ofiarę chociaż nie wiadomo co dokładnie zaszło.  ::)

Jakiś Ty społecznie dojrzały! Mogę sobie zsynchronizować z Tobą te dane?

Offline Kobieta martwawiewiórka

• Użytkownik forum
  • Na forum od: 17.08.2009
« 31 Sie 2018, 14:38 »
Podjazdy, nie w tą stronę myślałam, bardziej o tym że gdybym jechała maraton, było około północy (jak wynika z notki), miała jeszcze kupę do przejechania to ostania rzecz jaką bym chciała robić to wchodzić w konflikt. Nie wiem co zaszło  ale jakoś no mimo wszystko sugestie że rowerzysta sprowokował czy zaczał sprzeczkę/czy podjął sprzeczkę wydaje mi się po prostu nie na miejscu, jeśli tego nie wiemy na bank  :P.  Mam nadzieję że ten gość doszedł do siebie i że ktoś da tu o tym znać.
Jakiś Ty społecznie dojrzały! Mogę sobie zsynchronizować z Tobą te dane?

Offline Mężczyzna Borafu

• Moderator Globalny
  • Miasto: Łódź
  • Na forum od: 02.04.2010
« 31 Sie 2018, 15:21 »
Podjazdy, nie w tą stronę myślałam, bardziej o tym że gdybym jechała maraton, było około północy (jak wynika z notki), miała jeszcze kupę do przejechania to ostania rzecz jaką bym chciała robić to wchodzić w konflikt.
Ale przecież to dokładnie to samo.
Nie ma jakichkolwiek podstaw do takich sugestii, ale mimo to od razu znajduje się ktoś kto zaczyna kombinować w jaki to sposób ofiara mogła się przyczynić to tego że została zaatakowana.

Mariobiker

• Gość
« 31 Sie 2018, 15:38 »
Mam nadzieję że ten gość doszedł do siebie i że ktoś da tu o tym znać.

Z tego co się dowiedziałem (jeszcze na maratonie) to Leszek po udzieleniu mu pomocy opuścił szpital.

Leszek to ten drugi z prawej.

Offline Kobieta Agnieszka

• Na forum od: 11.04.2013
« 31 Sie 2018, 15:45 »

A wiadomo jaki to był samochód? W tej okolicy ktoś na nas "rzucał mięsem" z ciemnego bmw.

vw polo szary
Liczone od: maj 2013

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum