Autor Wątek: BBTour 2018  (Przeczytany 99308 razy)

Offline Giovanni

• Miasto: Gdynia
  • Na forum od: 06.06.2008
    • bikestats
Odp: BBTour 2018
« 31 Sie 2018, 15:56 »
Nie wiem nic o zdarzeniu, ale jego wersje będą zapewne co najmniej dwie.
W scenariusze czarno-białe wierzyłem jednak wyłącznie w okresie, gdy czytałem bajki.
Teraz to się Ciebie boję. Mam jednak nadziej, że nigdy nie przekonasz się na własnej skórze jakie piramidalne bzdury wypisujesz. I mam nadzieję, że nie jesteś prawnikiem/ urzędnikiem/ policjantem.

"Za dobrych czasów liczyłem wakacje według ilości ognisk, liczyłem wakacje według ilości nocy przespanych pod namiotem."
https://www.strava.com/athletes/27761512

Offline Kobieta hindiana

• Miasto: Irlandzka wieś, królewskie hrabstwo
  • Na forum od: 04.09.2010
    • 87th Dublin Polish Scout Group, Scouting Ireland
« 31 Sie 2018, 15:57 »
Po co takie gadanie? Sugerujesz

Niczego nie sugeruję.
Nie wiem nic o zdarzeniu, ale jego wersje będą zapewne co najmniej dwie.
W scenariusze czarno-białe wierzyłem jednak wyłącznie w okresie, gdy czytałem bajki.

Gdyby nawet (w co nie wierzę i dołączam do głosów Martwej i Podjazdów w argumentowaniu swojego stanowiska) coś im pokazał czy krzyknął to jak to się ma do uderzenia drzwiami i skopania?! Człowieku, co ty wygadujesz... Siedz cicho, skup oczy na krzaku bo a nuż sprowokujesz jakiegoś typa, który nie ma co robic i w ten sposób wyładowuje życiową frustracje? Dwudziestoletnia dziewczyna za kierownicą, dwóch młodych facetów versus prawie 60-letni rowerzysta na trasie maratonu. Naprawde, trzeba słabo patrzeć żeby pewnych rzeczy nie widzieć.

Podjazdy - ja miałam dokładnie takie samo skojarzenie. Obwiniajmy zgwałcone czy molestowane dziewczyny bo są ładne i mają krótkie spódnice. Ich wina.
Mariobiker - przekaż Leszkowi życzenia szybkiego powrotu na rower.

Mądrzy ludzie czasem się wygłupiają, głupi zawsze wymądrzają.
www.plscout.com

Mariobiker

• Gość
« 31 Sie 2018, 16:05 »
Mariobiker - przekaż Leszkowi życzenia szybkiego powrotu na rower.

Dziękuję, oczywiście przekażę :)
Jak będę wiedział coś więcej od chłopaków z Elbląga to dam znać.

Offline Giovanni

• Miasto: Gdynia
  • Na forum od: 06.06.2008
    • bikestats
« 31 Sie 2018, 16:24 »
Na rozluźnienie - ja na tym forum znam przynajmniej 2 około 60 letnich ultramaratończyków co mają tyle mocy że pobiliby i dziewczynę i 20 i 34 latka i samochód - koniec żartu.
A Ty ślimak wstydź się swych słów.

"Za dobrych czasów liczyłem wakacje według ilości ognisk, liczyłem wakacje według ilości nocy przespanych pod namiotem."
https://www.strava.com/athletes/27761512

Offline PiKa

• Miasto:
  • Na forum od: 18.10.2017
« 31 Sie 2018, 16:42 »
Ślimac niefortunnie napisał, ale przesada działa też w drugą stronę. Jestem zdania, że należy powstrzymać się od mocnych sformułowań do czasu wyjaśnienia sprawy przez sąd, lub przynajmniej w tym przypadku usłyszenia bezpośrednio od kogoś kto był przy tym co zaszło. Jak rozumiem nie ma tu takiej osoby.

Osobiście nie sądzę, że pobicie było usprawiedliwione...

Offline Mężczyzna ślimac

• kiedyś młodzi gniewni -- dziś starzy wkurwieni
  • Miasto: ***** ***
  • Na forum od: 25.09.2014
« 31 Sie 2018, 17:33 »
Ale czego mam się wstydzić - bo nie rozumiem zupełnie ?!

Wyraziłem jedynie postulat, by nie prowokować kierowców i za wszelką cenę unikać problemów na szosie. Resztę dośpiewujecie już sobie sami i toczycie pianę z pysków, dyskutując z tymi nadinterpretacjami.

Być może było tak, że samotny kolarz został bez powodu zepchnięty z drogi, dopadnięty w polu i skopany - ale przecież Polska to taki cudowny kraj pełen uśmiechniętych ludzi ...

Offline Mężczyzna jubudubul

• Kołodziej
  • Miasto: Pyrlandia
  • Na forum od: 14.11.2011
    • Tandemowe podróżowanie
« 31 Sie 2018, 17:54 »
Jak było - nie wiemy. Nie ma co gdybać. Smutne i przykre że taki incydent miał miejsce.
Ciech i koniec kropka.
------------
Teraz o ogólnym jeżdżeniu na drogach.(nie wiązać z incydentem!)
Jeśli chodzi o zasady zachowania przytoczone przez ślimac to czasami myślę że warto się zastanowić co będzie dla nas korzystniejsze.
To że mamy prawo, że nam się należy... - wcale nie oznacza że opłaca nam się egzekwowanie tych praw.
Trzeba poprostu przeżyć - jak mawiała czasami babcia z uśmiechem: "ustąp głupiemu będziesz miał 300 dni odpustu"
Myślę że ślimac zawarł wskazówki jak tego dokonać: (... i cieszyć się zdrowiem i życiem :)

Nawet jeśli nic nie ma w kieszeni - nie patrz krzywo.
Kontempluj przyrodę, ogarniaj wzrokiem kierownicę, dlaczego masz patrzeć krzywo ?
Po co ripostować, odzywać się, sprzeczać, tracić nerwy i czas - zakręć pedałami, odjedź z Bogiem ...

Offline Wilk

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 09.07.2006
    • Wyprawy Rowerowe
« 31 Sie 2018, 18:11 »
Być może było tak, że samotny kolarz został bez powodu zepchnięty z drogi, dopadnięty w polu i skopany - ale przecież Polska to taki cudowny kraj pełen uśmiechniętych ludzi ...

Dokładnie tak było, a Ty tworzysz jasne sugestie, że pewnie sam sobie był winien. To była klasyczna hołota i do tego pijani. I nie ma dla nich żadnego wytłumaczenia. Nawet jakby pyskował - to jest absolutnie żadne usprawiedliwienie na uderzenie drzwiami, które przy niefartownym upadku może się zakończyć śmiercią pod kołami. Takie samo idiotyczne gadanie jak to, że dziewczyna która ubrała się w krótką spódniczkę sama się prosiła o gwałt. Nie ma absolutnie żadnego wytłumaczenia dla tych bandytów i takie sugestie że może współwinnym jest rowerzysta są całkowicie nie od przyjęcia, o czym dobrze świadczą ich próby zatarcia sprawy i sugestie że go przypadkiem potrącili.

Offline Wilk

• Wyprawy Rowerowe
« 31 Sie 2018, 18:13 »
Dziwi mnie natomiast ciągłe przywiązanie do pieczątek i podpisów. Przecież monitoring sprawę rozwiązuje, a żeby zabezpieczyć się przed oszustwami można wymagać podpisu tylko na DPK i ew. w Brzozowie. W tej edycji na pieczątkę i zlożenie podpisu traciłem więcej czasu niż na otrzymanie gorącego posiłku.

Monitoring niczego nie rozwiązuje - bo jest bardzo zawodny. Wielu osobom nie działały urządzenia, a trzeciego dnia w chyba wszystkich padły baterie i monitoring zupełnie stanął.

Offline Mężczyzna emes

• i tak nie dojedzie
  • Miasto:
  • Na forum od: 09.06.2010
    • http://north-south.info
« 31 Sie 2018, 18:32 »
No, to już org powinien zadbać, by nie padał. Łatanie braków sprzętowych obowiązkiem, który wszystkim zawodnikom zabiera sporo czasu, jest dość słabym rozwiązaniem.

Pośrednim rozwiązaniem mogłoby być odbijanie karty z chipem na czytniku.

Offline Wilk

• Wyprawy Rowerowe
« 31 Sie 2018, 18:36 »
No, to już org powinien zadbać, by nie padał. Łatanie braków sprzętowych obowiązkiem, który wszystkim zawodnikom zabiera sporo czasu, jest dość słabym rozwiązaniem.

Pośrednim rozwiązaniem mogłoby być odbijanie karty z chipem na czytniku.

Czip na pewno byłby dużo lepszy i przede wszystkim pewny. Bo z monitoringiem widać jak jest, co roku wpadek jest wiele. Na MPP wszystko padło 3 dnia, tutaj to samo, choć inne były urządzenia, podobno unowocześnione - ale efekt ten sam. Dziwi mnie że to zasilanie nie wyrabia - przecież jak mamy imprezę 3 dniową to dokładnie wiadomo ile czasu musi to pracować i da się to dobrze sprawdzić. A tu wysypały się wszystkie urządzenia, jak patrzyłem to każde niedziałające miało stan baterii koło 0.

Offline Mężczyzna olo

• Moderator Globalny
  • Miasto: Bydgoszcz
  • Na forum od: 12.02.2011
« 31 Sie 2018, 19:40 »
Trackcourse wytrzymywał na Wiśle i MRDP grubo ponad 100 godzin. Oczywiście coś za coś, był mniej dokładny, rzadziej przesyłał dane o położeniu i z opóźnieniem 10 minut, w niektórych miejscach potrafił pokazać, że ktoś zamiast na drodze jest obok w jeziorze. Gdyby chodzilo o szukanie zwłok zawodnika poza trasą, to nie byłby idealny, ale do lokalizowania położenia zawodnika względem śladu i mierzenia przez kibiców postępów sportowych - ujdzie. Jestem w stanie przymknąć oko na te niedokładności, bo jednak częstotliwość awarii jest mniejsza (a i samo pudełko mniejsze i lżejsze, łatwiej je gdzieś zamontować na rowerze).

Z drobnostek: w monitoringu BBTourowym na mapie wyświetla się numer zawodnika. W Trackcourse nazwisko. Łatwiej mi się szybko zorientować w tym drugim systemie.
Cytat: Hipek
To, co napisał Olo, brzmi rozsądnie.

Offline Wilk

• Wyprawy Rowerowe
« 31 Sie 2018, 20:25 »
Może na rynku nie ma dobrych urządzeń działających np. 4 dni, tylko są takie co prawie 3 dni i na przykład 10? I wtedy te drugie są duże i ciężkie ... Albo cena za wypożyczenie takich na 4-5 dni jest tak wysoka, że się nie opłaca. Tak tylko gdybam. Będzie limit 48 godzin problem zniknie.
To nie są urządzenia kupowane na rynku, Robert je sam robi na własny użytek. I dlatego dziwne, że nie wytrzymują 3 dni, bo przecież na coś takiego były robione, a BBT to najważniejszy wyścig Roberta.

jark

• Gość
« 31 Sie 2018, 20:46 »
To nie są urządzenia kupowane na rynku, Robert je sam robi na własny użytek. I dlatego dziwne, że nie wytrzymują 3 dni, bo przecież na coś takiego były robione, a BBT to najważniejszy wyścig Roberta.
... dziwne
na MRDP wytrzymywały 5 dni
;)

Offline Wilk

• Wyprawy Rowerowe
« 31 Sie 2018, 22:28 »
... dziwne
na MRDP wytrzymywały 5 dni
;)

Coś Ci się pokręciło.
Na MRDP nie było monitoringu od Roberta (który ma problemy z zasilaniem), tylko był monitoring od Trackcourse, a ten rzeczywiście nie miał żadnych problemów z zasilaniem, jedna wymiana w Głodówce na cały wyścig.

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum