Autor Wątek: BBTour 2018  (Przeczytany 99295 razy)

Offline Mężczyzna Alois Lerche

• Miasto: Orzesze
  • Na forum od: 25.11.2015
Odp: BBTour 2018
« 31 Sie 2018, 23:15 »
`Chciałem powrócić do podjętej już kwestii że można by nazbierać kasę na adwokata dla gościa z Elbląga w związku z tym bezprzykładnym incydentem... Uważam że to bardzo fajna koncepcja, dlatego może byśmy spróbowali ją jakoś uskutecznić. Proszę osoby które go znają o zapytanie czy jest zainteresowany taką zbiórką i poinformowanie tutaj, by wskazać mu, że to nie jest pozbawione celu deklaruje gotowość wpłaty 100 złotych na ten cel.

Offline Mężczyzna emes

• i tak nie dojedzie
  • Miasto:
  • Na forum od: 09.06.2010
    • http://north-south.info
« 1 Wrz 2018, 01:46 »
Trackcourse, a ten rzeczywiście nie miał żadnych problemów z zasilaniem, jedna wymiana w Głodówce na cały wyścig.

Tak różowo też nie było. Zniknąłem z monitoringu pod Gubinem, dopiero jak podłączyłem własny power bank, to pojawiłem się ponownie.

Chciałem powrócić do podjętej już kwestii że można by nazbierać kasę na adwokata dla gościa z Elbląga w związku z tym bezprzykładnym incydentem... Uważam że to bardzo fajna koncepcja, dlatego może byśmy spróbowali ją jakoś uskutecznić.

Ja też coś dołożę, jeśli będzie potrzeba.

Offline Mężczyzna transatlantyk

• Moderator Globalny
  • GM 2420
  • Miasto: Annopol
  • Na forum od: 21.11.2007
    • Rowerem przed siebie.
« 1 Wrz 2018, 09:32 »
Dobra inicjatywa. Chyba Mariobiker ma z nim i jednocześnie z nami najlepszy kontakt.

Offline Wilk

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 09.07.2006
    • Wyprawy Rowerowe
« 1 Wrz 2018, 09:51 »
Oczywiście rozumiem, że można być nieostrożnym kierowcą i może dojść do potrącenia, ale żeby ofiara miała po tym uciekać i zostać skopana ? Bez powodu i nie w celach rabunkowych ? Taki scenariusz jest nielogiczny, ale jeśli miał miejsce, będzie ewenementem na dużą skalę. Kwalifikowałoby się to nawet na list do naszego kochanego ministra sprawiedliwości - on lubi osobiście dopieszczać takie sprawy.

Nie masz pojęcia o sprawie i piszesz. Atak był w pełni logiczny. Najpierw się zabawili waląc w niego drzwiami, potem rowerzysta który wpadł do rowu próbował wezwać policję, atakujący pobili go by to uniemożliwić, odbierając telefon. Ale nadjechali następni i wezwali policję, więc chcieli upozorować wypadek, że niby nieoświetlonego rowerzystę potrącili, choć ten był doskonale oświetlony.

I określenie "hołota" jest 100% na miejscu - bo tak się zachowuje tylko hołota, a ci z tego co mi mówili świadkowie byli pijani (nie wiem czy kierowca, ale to przecież nie kierowca uderzał drzwiami). Próba bronienia i usprawiedliwiania tego bydła i jeszcze sugestie że rowerzysta jest współwinny - jest po prostu nie do przyjęcia

Absolutnie żadne zachowanie na drodze - nie usprawiedliwia ataku fizycznego na kogokolwiek. Tak się zachować może tylko bydło, które nie panuje nad sobą, bo najczęściej pijane.

Offline Mężczyzna Borafu

• Moderator Globalny
  • Miasto: Łódź
  • Na forum od: 02.04.2010
« 1 Wrz 2018, 10:02 »
Nie tworzyłem żadnych sugestii, bo nie znam sprawy.

Nie wiem nic o zdarzeniu, ale jego wersje będą zapewne co najmniej dwie.
W scenariusze czarno-białe wierzyłem jednak wyłącznie w okresie, gdy czytałem bajki.

Niczego nie sugerujesz, ale coś musiało być i to absolutnie nie jest sugestia, tak?  ;)

No więc zapewniam Cię że absolutnie nie masz racji twierdząc że napady bez żadnego powodu, prowokacji i w celach nierabunkowych się nie zdarzają.

Sam zostałem napadnięty przez dwóch kretynów, którzy szli po flaszkę. Ot szedłem sobie z psem na wieczornym spacerze, a dwóch gości przecięło moją trasę, rozmawiając o tym gdzie najbliższy sklep.
Tuż po tym kiedy mnie minęli bliższy mnie odwrócił się i poczęstował mnie pięścią w twarz. Potem dostałem kopniaka, a następnie panowie stracili zainteresowanie sprawą. Nawet na nich nie patrzyłem, ot po prostu coś się w popieprzonym, pijanym łbie uroiło i tyle.

Offline Wilk

• Wyprawy Rowerowe
« 1 Wrz 2018, 10:25 »
Ale nie pisałem o sprawie, tylko ogólnie - o tego typu sytuacjach.
Może przetransponowałem niepotrzebnie pewne hipotezy dotyczące tej sprawy - ale wmawianie mi, że bronię bandytów kosztem rowerzysty - to już niepojęta nadinterpretacja. Szczególnie, że zarzut kierujesz Ty - permanentne zarzucający modom nierozumienie tego o czym piszesz i z jakimi intencjami.

Jasno nawiązywałeś do tej sprawy i jasno sugerowałeś - i wszyscy to tak odebrali. Tak jak napisał Borafu - jest mnóstwo całkowicie nielogicznych wypadków. Po prostu hołota uważa to za doskonałą zabawę. Opisywała tu kiedyś emonika jak to jechała normalnie rowerem - i nagle dostała z samochodu mocny cios pięścią w plecy, w wyniku którego spadła z roweru. Sam też miałem sytuację, gdy ktoś mnie opluł z samochodu, albo rzucił we mnie puszką, bez cienia prowokacji, zwyczajnie mnie mijali. Dla wielu debili jakich w Polsce nie brakuje - to po prostu forma świetnej zabawy. I dokładnie na taki typ bydła miał pecha wpakować się ten pobity rowerzysta.

I dlatego warto, żeby zostali za to surowo ukarani, bo to jest zachowanie kwalifikujące się na więzienie. Jak atakujesz drzwiami jadącego rowerzystę to musisz się liczyć z tym, że można go nawet zabić.

Offline Mężczyzna R_och

• Talizman słońca 🌞
  • Miasto: Rzeszów
  • Na forum od: 16.03.2015
« 1 Wrz 2018, 10:41 »
Ślimac przestań już proszę. To nie ma sensu. Napisałeś co napisałeś. Nawet jeśli co innego miałeś na myśli to inaczej zostało to zrozumiane. Ja też wcześniej napisałem o "krzywym patrzeniu". Chodziło mi o to, że nie ważne jak niewinnie Ty spojrzysz, ale jak ktoś to zinterpretuje. Ty zrozumiałeś, że to ja mam zamiar prowokować nawet tak.
Także przestań brnąć dalej. Wytłumaczyłeś swój punkt widzenia. Myślę, że wystarczy.
Miłego dnia.
W życiu nie chodzi o to, by przeczekać burzę a o to, by nauczyć się tańczyć w deszczu.
- Gandhi

Offline Mężczyzna Borafu

• Moderator Globalny
  • Miasto: Łódź
  • Na forum od: 02.04.2010
« 1 Wrz 2018, 10:42 »
Pewne to jest tylko to że znowu głupoty wypisujesz.
Pies, na szczęście był dość daleko, za kępą krzaków I nie widział zajścia, które trwało bardzo krótko.
To był owczarek niemiecki, który dawał się wszystkim dzieciom na osiedlu ciągnąć za uszy, ale na atak na mnie reagował z furią (sprawdzone doświadczalnie).
Gdyby tylko wiedział mielibyśmy dwie prawdy - pobitego I pogryzionych.

Offline Mężczyzna docent161

• Miasto: KWA ....
  • Na forum od: 06.05.2018
« 1 Wrz 2018, 10:44 »
Również brzydzę się takim  nagannym zachowaniem !!!  A może jest na forum jakiś adwokat a zarazem sympatyk rowerowy który pomógłby w tej sprawie ???

Mariobiker

• Gość
« 1 Wrz 2018, 10:46 »
Chyba Mariobiker ma z nim i jednocześnie z nami najlepszy kontakt.

Czekam na wieści z Elbląga

Offline Kobieta hindiana

• Miasto: Irlandzka wieś, królewskie hrabstwo
  • Na forum od: 04.09.2010
    • 87th Dublin Polish Scout Group, Scouting Ireland
« 1 Wrz 2018, 10:58 »
Wilku, nie tylko w Polscw zdarzają się takie akcje. W czerwcu zostałam obrzucona kamieniami 5 km od swojego domu przez grupę gówniarzy. Bardzo nieprzyjemne i bolesne doświadczenie, w dodatku stali pod własnymi domami a ja ciągnęłam się pod górkę.
Rowerzysta jest łatwym łupem. Jedzie stosunkowo powoli (z samochodem nie ma szans), ubrany w te swoje lycry, bez żadnej broni, wkurza bo zabiera kawałek pobocza, trzeba go ominąć, zwolnić, kombinować. W dodatku to takie zajebiscie śmieszne kiedy podskakuje na siodełku na dźwięk klaksonu albo sfruwa do rowu jak się go poczęstuje np. puszką.

Chamstwo powinno być przykładnie ukarane.
Borafu - bardzo mi przykro. Mój brat miał kiedyś podobną sytuację tylko był wtedy 13-letnim chłopakiem. Szedł do sklepu i dostał dwa razy z pięści w twarz od podpitych gnojków. Udało się ich ukarać choć początki czyli zgłoszenie sprawy na policję, opieszałość i wręcz podśmiewanie się z nas w wykonaniu policjantów to była droga przez mękę. Na pierwsze przesłucgania winny w ogóle się nie stawił bo chlał w parku. Sporo determinacji kosztowało moich rodziców żeby w końcu postawić go przed sądem i żeby dostał to na co zasługiwał. Podobnej determinacji życzę Leszkowi. Oby to wydarzenie nie zostawiło w nim żadnych fizycznych i pshychicznych śladów.
Mądrzy ludzie czasem się wygłupiają, głupi zawsze wymądrzają.
www.plscout.com

Offline Mężczyzna Elizium

• Użytkownik forum
  • Miasto: Bnin
  • Na forum od: 17.03.2013
    • Klasyka w niedzielny poranek
« 1 Wrz 2018, 10:59 »
`Chciałem powrócić do podjętej już kwestii że można by nazbierać kasę na adwokata dla gościa z Elbląga w związku z tym bezprzykładnym incydentem...

Dobrze byłoby wiedzieć, gdzie ta sprawa będzie procedowana. I poszukać adwokata możliwie blisko.
Absurdalny Eli

Hipek: "Starość to wg mie coś takiego że marudzisz jak to jesteś słaby i w ogóle, a potem wciągasz na lajcie podjazdy 25% i elo"

Offline Wilk

• Wyprawy Rowerowe
« 1 Wrz 2018, 11:45 »
Zatem notuję sobie - w Polsce, po uderzeniu bandytów przy użyciu samochodu - leżę w rowie, aż do nadjechania innego rowerzysty lub kierowcy, który nie jest bandytą ( pod warunkiem, że ów rów nie jest wypełniony wodą ). Połączenie z Policją muszę wykonać dyskretnie ( o ile oczywiście ufam jeszcze Policji ) ...

Żarty z takiej sytuacji są maksymalnie słabe.
Odpuść sobie już pisanie w tym wątku, bo widzisz, że nikt Twoich przemyśleń nie kupuje i do nikogo nie przemawiają, tylko drażnisz ludzi.

W każdym razie gdy napisałem tu kiedyś, że Polska to wschodni, niebezpieczny kraj - to również zostałem potężnie zrugany ...

To nie od kraju tylko zależy, chamstwo jest ponadnarodowe, tak jak opisała Hindiana trafia się w wielu krajach, Rysiek w Ameryce też miał gości dla ktorych puszczenie z rury wydechowej silnika o wielkiej pojemności chmury czarnego dymu na rowerzystę to była "zajebiście śmieszna" zabawa. A w tym konkretnym przypadku na BBT - znaczenie miała przede wszystkim pora, to była noc z soboty na niedzielę, powrót pijanych ludzi z imprezy, a przy takiej sytuacji szansa na zajście tego typu bez żadnej prowokacji mocno rośnie

Offline Kobieta Magia

• Użytkownik forum
  • Miasto: Strzelce Opolskie
  • Na forum od: 17.03.2014
    • Magia
« 1 Wrz 2018, 11:49 »
(...)
5. Miło było spotkać Forumowiczów. Magia i Yoshko dzięki za „family photo” na plaży. Jesteście – cudowni. Dzięki tym , z którymi mogłem zamienić więcej niż dwa słowa: agnieszka, martink, Johny_n, vuki, sierra. Wilku – dzięki za spotkanie w Łowiczu.
Pozdrawiam serdecznie!

Ps: Księgowy, Stasza Pani się nie cofnęła. Ona się rozwija (w tym też mierzy siły na zamiary).
Edit:  transatlantyk sasugerował bardziej stosowny zapis: mierzy zamiary na siły.
Dziękuję.
« Ostatnia zmiana: 1 Wrz 2018, 15:58 Magia »

Offline Mężczyzna emes

• i tak nie dojedzie
  • Miasto:
  • Na forum od: 09.06.2010
    • http://north-south.info
« 1 Wrz 2018, 23:53 »
Jest i relacja. Sam tekst, zdjęcia mogę najwyżej od kogoś wyżebrać, bo sam nie zrobiłem ani pół. Przynajmniej krótkie.

http://emes.bikestats.pl/1702297,BaltykBieszczady-Tour-2018.html

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum