Autor Wątek: BBTour 2018  (Przeczytany 99298 razy)

Offline Wilk

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 09.07.2006
    • Wyprawy Rowerowe
Odp: BBTour 2018
« 12 Wrz 2018, 11:24 »
Ja spałem na kamieniu przy -19, ale w namiocie i na karimacie i w śpiworze puchowym. Śniegu jednak wtedy nie dali, a pod spodem były kamienie niestety, ale jak się człowiek po ciemku rozbija... Średnio się wyspałem, bo jeszcze wiatr włączyli, co przez zamarzniętą Zatokę Pucką wiał. Tak to się kiedyś jeździło.

Ale Mors to spał z pełną premedytacją na wielkim kamieniu i to jak pamiętam bez żadnej izolacji  ;)

Offline Mężczyzna skaut

• Miasto: Józefów - Emilianów
  • Na forum od: 30.11.2014
« 12 Wrz 2018, 21:41 »
Moja relacja jest na tyle krótka że wkleję ją w całości:

I dopadł mnie. Mój demon. Obudził się gdy minęło 500 km i 22 godziny jazdy... Bezsenność przed. I senność z każdą ciemną chwilą w trakcie... Kilka godzin bez świadomości samotnie w obcym pokoju. Gdzieś między jawą a snem. Jakże trudno potem przekonać umysł że nie wszystko jest stracone i warto dokończyć zaczęte. I wyjść w deszcz. I zabijać każdą ze stu myśli podsyłanych przez demona. I odrodzić się. I być dumny mimo wszystko. Kiedyś nauczę się spać na kamieniu. I będę szybszy. Ale pewnie będę musiał zabić kawałek siebie. Więc może warto zostawić to tak jak jest? Dziękuję mojej U.
1030 km w 64 godziny.
...
@Raphael, toż to poezja! Gratuluję i jestem pod wrażeniem. Wyniku też. Nie żartuję. Ja w tej edycji potrzebowałem 3 godzin więcej, aby odebrać miód na mecie.
Ale przez ten deszcz to stylówa Ci się posypała ... .
I w ogóle, co to za SOLO, gdy jest Was dwóch na zdjęciu?  :P
Pozdrawiam

Offline Mężczyzna emes

• i tak nie dojedzie
  • Miasto:
  • Na forum od: 09.06.2010
    • http://north-south.info
« 12 Wrz 2018, 22:54 »
W wolnej chwili zapraszam do przeczytania relacji z BBT 2018:
http://www.benas.vot.pl/relacje/bbt-2018

Przejechać swój pierwszy BBT z czasem 39:35... Faktycznie, wstydzić się nie ma czego ;D

Offline Mężczyzna Raphael

• lubię płynąć pod prąd i jechać pod wiatr...
  • Miasto: Garbatka-Letnisko
  • Na forum od: 07.10.2014
« 13 Wrz 2018, 09:53 »
@Raphael, toż to poezja! Gratuluję i jestem pod wrażeniem. Wyniku też. Nie żartuję. Ja w tej edycji potrzebowałem 3 godzin więcej, aby odebrać miód na mecie.
Ale przez ten deszcz to stylówa Ci się posypała ... .
I w ogóle, co to za SOLO, gdy jest Was dwóch na zdjęciu?  :P
Pozdrawiam
@skaut, przeczytałem dokładnie regulamin i nie stwierdziłem w nim paragrafu zabraniającego fotografowania się z innym zawodnikiem solo na postoju ;D Stylówa faktycznie prowincjonalna, cierpienie na myśl o tym łagodził fakt że buty i skarpetki miałem suche od początku do końca. Co do wyniku to miał być o niebo lepszy, niestety mój demon miał inne plany... Ale przyjąłem to z pokorą. Tak jak mówiłeś w pociągu krok po kroku, łatwiej będzie poprawić wynik za dwa lata... Pozdrowienia i gratulacje dla Ciebie, poprawiłeś Swój wynik choć odrobinę?

Offline Mężczyzna skaut

• Miasto: Józefów - Emilianów
  • Na forum od: 30.11.2014
« 13 Wrz 2018, 11:08 »
@Raphael, niestety nie poprawiłem  :( . Przeszkodził mi głownie ból (sztywność) karku, który mi się włączył w Opatowie, i który czuję niestety do dziś. No ale wiadomo, złej baletnicy ... . ;)
Kolega powyżej, który w debiucie przejechał 39:35 to dla mnie Liga Mistrzów. Moje gratulacje i podziw. Ja tam zostanę już w kartofliska.pl  ;). W Sędziszowie mówiłem sobie nigdy więcej, ale teraz po 3 tygodniach już cieplej myślę o BBT. Bardzo pozytywnie oceniam ominięcie Rzeszowa, gdyby jeszcze Robert wymyślił coś zamiast DK10 do Nakła, byłoby super.

Offline Mężczyzna sierra

• Miasto: Elbląg
  • Na forum od: 06.09.2017
« 28 Lis 2018, 09:21 »
Może ktoś opisać tą napaść na rowerzystę, bo tyle jest szczątkowych informacji w wątku. Jeżeli dobrze rozumiem to młoda kobieta prowadziła, dwóch mężczyzn było pasażerami, otworzyli drzwi i uderzyli rowerzystę, jak on próbował zadzwonić na policję to go pobili. Potem przyjechali następni rowerzyści i (co się stało?).

No właśnie - co dalej z tą sprawą ?
Jest w ogóle jakaś sprawa, jakieś zarzuty, jakieś dochodzenie ... ?

Chyba Mariobiker ma z nim i jednocześnie z nami najlepszy kontakt.

Czekam na wieści z Elbląga

Rozmawiałem z Lesiutkiem.
Czuje się dobrze.
Przed Nim etap "wycieczek" do właściwego dla sprawy sądu.
Sprawa karna i być może cywilna.
Chyba, że zostanie zawarta ugoda.
Trauma po "przygodzie" pewnie pozostanie na dłużej i nie łatwo się będzie z nią mierzyć w dalszym rowerowaniu.
Dzięki za okazaną pomoc.
Robert też do sprawy się włączył.
Decyzje podejmie Lesiutek. My co najwyżej możemy Go wesprzeć, by nie czuł się osamotniony i pozostawiony bez wsparcia.
Pewnie na przyszłość trzeba będzie trzeba pomyśleć jakie środki przedsięwziąć, by chronić swe mienie i życie biorąc udział w kolejnej "bbt-owej wycieczce".

Zarzuty to: rozbój i uszkodzenie mienia.
Znajomy prawnik sugeruje by jeszcze je rozszerzyć...
Lesiutek ogólnie czuje się dobrze, trauma powoli odchodzi.
Jeszcze nie ma wyznaczonej daty rozprawy.

Offline Wilk

• Wyprawy Rowerowe
« 16 Gru 2018, 15:20 »
Dla tych co jeszcze nie widzieli - bardzo fajny filmik z BBT 2018. Profesjonalnie zrobiony, jest co poglądać i powspominać, wiele znajomych twarzy się pojawia  ;)

Offline Mężczyzna łatośłętka

• Skup i ubój. Rozbiór.
  • Miasto: nie, wioska
  • Na forum od: 21.03.2013
« 16 Gru 2018, 19:04 »

Merci.
tutaj jestem łatoś, odtąd łętka ... łatośłętka!

RDK

• Gość
« 16 Gru 2018, 20:02 »
W 8:18 oprócz twarzy również stopy ;)

Offline Wilk

• Wyprawy Rowerowe
« 16 Gru 2018, 20:27 »
W 8:18 oprócz twarzy również stopy ;)

To razem się w dokładnie tym samym kawałku na ten sam kadr załapaliśmy  ;)

Mariobiker

• Gość
« 17 Gru 2018, 11:29 »
Mimo że nie mogłem uczestniczyć w tegorocznej edycji BBT to i tak się załapałem  ;D
Obsługa KP w Sędziszowie (12:00)  :D

Offline Wilk

• Wyprawy Rowerowe
« 17 Gru 2018, 11:33 »
Mimo że nie mogłem uczestniczyć w tegorocznej edycji BBT to i tak się załapałem  ;D
Obsługa KP w Sędziszowie (12:00)  :D

No my z Radkiem też nie startowaliśmy, w przeciwieństwie do wielu zawodników z forum się również załapaliśmy ;)

Offline Mężczyzna Johnny_n

• Miasto: Bestwina
  • Na forum od: 09.05.2018
« 18 Gru 2018, 09:06 »
Też się załapałem...  :) 0:32, 0:48, mój rower 0:51 i jeszcze raz ja 7:03  :D
"Gdy wszyscy wiedzą, że coś jest niemożliwe, przychodzi ktoś, kto o tym nie wie i to robi" - A.Einstein

Offline Mężczyzna sierra

• Miasto: Elbląg
  • Na forum od: 06.09.2017
« 20 Gru 2018, 10:01 »
Wprawdzie na filmik się nie załapałem (a szkoda, bo chyba byłem jednym "prawdziwym" góralem w całej stawce, widziałem też Kolegę na 29"), ale może w 2020 kiedy wraz z Moją Muzą http://ka2.bikestats.pl/ i Robertem na (http://robert1973.bikestats.pl/1724857,WIGRY-3.html) się załapiemy...
Oczywiście kiedy Kasia wyleczy "uszkodzone skrzydełko" i zrobi eliminację (np. P1000J).
Mnie raz wystarczy "Przekątnej przez Polskę"  ;)   

Offline Mężczyzna gkjanek

• Lepiej zabrać głowę zamiast kasku z domu na rower.
  • Miasto:
  • Na forum od: 12.06.2017
« 25 Gru 2018, 19:51 »
Wie ktoś gdzie sa oficjalne wyniki.
Lepiej zabrać głowę zamiast kasku z domu na rower.

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum