Autor Wątek: Author Ronin - kolejny na forum  (Przeczytany 5146 razy)

Offline Mężczyzna globalbus

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 03.05.2011
    • blog podróżniczy
Odp: Author Ronin - kolejny na forum
« 7 Paź 2016, 15:01 »
W teorii tak. W praktyce szosowa przerzutka do korby kompakt dobrze ogarnia dwurzędowe korby mtb. U niektórych producentów są takie fabryczne zestawy.

My home is where my bike is.

Offline Mężczyzna przemo3642

• Miasto: Wrocław
  • Na forum od: 12.12.2012
« 21 Paź 2016, 16:26 »
Znalazłem już takie ustawienie baranka, które w miarę daje radę. Niestety w dolnym chwycie mam nieco utrudniony dostęp do klamek. Gdybym miał z 1 cm dłuższe palce to byłoby OK.

Dlatego zastanawiam, czy nie rozchylić nieco zacisków tarcz, a następnie podkleić gumowe łatki (albo takie stopery, jakich używa się w meblach, żeby drzwiczki nie trzaskały) przy klamkach, w miejscu styku klamek z powierzchnią, na której się opierają, gdy są w spoczynku. Czyli wtedy klamkomanetki byłaby jakby odrobinę wciśnięte przez cały czas, co ułatwiłoby mi ich chwycenie.

Chyba nie ma jakiś szczególnych przeciwwskazań jeśli chodzi o ten patent?

@Alex, mostek już obróciłem i jest lepiej, dzięki.

Offline Mężczyzna 4gotten

• Miasto: Stargard
  • Na forum od: 26.08.2012
« 21 Paź 2016, 16:48 »
W "klamkach" Shimano 5800 jest regulacja odległości. Być może w Tiagrze zastosowano podobne rozwiązanie. Trzeba ściągnąć gumę z górnej części klamek i zobaczyć czy na szczycie, w zagłębieniu, nie ma śruby regulacyjnej na imbus.
dalej przed siebie... najlepiej po asfalcie ;-)

« 22 Paź 2016, 12:43 »
W "klamkach" Shimano 5800 jest regulacja odległości. Być może w Tiagrze zastosowano podobne rozwiązanie. Trzeba ściągnąć gumę z górnej części klamek i zobaczyć czy na szczycie, w zagłębieniu, nie ma śruby regulacyjnej na imbus.

Dzięki! W Tiagrze 4700 również są takie śrubki! Jakoś nie pomyślałem, żeby ich szukać (nawet nie wiedziałem, że z górnej części klamek można zdjąć gumę), bo w instrukcji do klamkomnetek, którą otrzymałem wraz z rowerem, nie było o tym słowa! Był w niej opis tego, jak hamować i przerzucać przerzutki (co średnio rozgarnięty 10-latek ogarnia w 5 minut bez instrukcji), a o rzeczach chyba jednak mniej oczywistych już w niej nie wspomnieli.

« 25 Paź 2016, 19:03 »
Hej. Podczas niedzielnej przejażdżki z Brzegu do Wrocławia "odkryłem" wieżę widokową w Kotowicach. Gdy tylko ją zobaczyłem, od razy przypomniał mi się filmik promujący Ronina - https://youtu.be/oh3_rW1vvYg, zwłaszcza końcówka 2 min. No i skończyło się tak:

Offline Mężczyzna A|ex

• #GravelFun
  • Miasto: Bydgoszcz
  • Na forum od: 23.09.2013
    • Dziennik Rowerowy
« 25 Paź 2016, 20:42 »
U mnie po obejrzeniu tego filmu ponad rok temu nastąpiła infekcja wirusem Ronin :-), która zmaterializowała się jak tylko Ronin pojawił się w magazynach dystrybutora w PL.
Nie wiem jak ty, się ja uwielbiam ten rower.

W jakim rozmiarze te detonatory?
Ja po paru przebiciach SpeedRide-ów, wrzuciłem Conti SportContactII 35c. Lata mi się na nich wyśmienicie i po asfalcie i po 'gravel'u ;-).

Edit:
Powiększyłem foto i jak widzę 32c ;-).
« Ostatnia zmiana: 25 Paź 2016, 20:54 A|ex »
#Steel is Real

Offline Mężczyzna A|ex

• #GravelFun
  • Miasto: Bydgoszcz
  • Na forum od: 23.09.2013
    • Dziennik Rowerowy
« 25 Paź 2016, 21:00 »

Tutaj wersja anorektyczna na kapciach szosowych 25c :-).
#Steel is Real

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum