Autor Wątek: Przeróbka koła pod kasetę 11s  (Przeczytany 624 razy)

Offline Mężczyzna AdrianU

• Miasto: Śląsk
  • Na forum od: 12.05.2016
Przeróbka koła pod kasetę 11s
« 12 Paź 2016, 19:03 »
W temacie budowy kół jestem zupełnie zielony. Planuję zmienić napę na 105 5800 i mam problem z tylnym kołem. Bębenek przystosowany do napędu 10 rzędowego, według info z netu nie polubi się z kasetą 11s. Tutaj moje pytanie: czy da rade zmienić sam bębenek, ewentualnie piastę? Czy konieczne jest nowe koło ze względu na inną długość szprych itd. ?

Offline Mężczyzna 4gotten

• Miasto: Stargard
  • Na forum od: 26.08.2012
Odp: Przeróbka koła pod kasetę 11s
« 12 Paź 2016, 20:32 »
Przy podobnej historii zmieniłem bębenek. Mam piastę Novateca i musiałem trochę poczekać na bębenek pod 11s, bo wtedy ten system był nowością. Niektórzy frezowali nadmiar wypustów na bębenku, ale obawiałem się, że kaseta może wtedy zbliżyć się za mocno do szprych. Kiedy już dostałem bębenek okazało się, że producent poszedł chyba tą samą drogą, hmm. Na szczęście na plus w moim przypadku był ulepszony system zapadek dlatego wydatek na nowy bębenek mniej zabolał.
dalej przed siebie... najlepiej po asfalcie ;-)

Offline Mężczyzna AdrianU

• Miasto: Śląsk
  • Na forum od: 12.05.2016
Odp: Przeróbka koła pod kasetę 11s
« 13 Paź 2016, 09:59 »
Dzięki za odpowiedź. W takim razie postaram się zidentyfikować moją piastę i spróbować znaleźć odpowiedni bębenek. Mam obawy czy to będzie wykonalne bo koła to jakiś najtańszy badziew no name (choć w sumie mi wystarczający :) ). W najgorszym wypadku czeka mnie wymiana całej piasty.

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum