Witam,
Od jakiegoś czasu używam przednią lampę: Magic Shine MJ-872 w zestawie jak na poniższym zdjęciu (bateria w aluminiowej obudowie ze wskaźnikiem poziomu naładowania). Lampka nie jest używana dość często.
Ostatnio zauważyłem dziwne zachowania mojego zestawu. Po podłączeniu lampki do baterii następuje standardowy błysk a potem całość się "zawiesza", nie świeci się dioda z tyłu lampki wskazująca na poziom naładowania i nie można sprawdzić poziomu naładowania baterii bezpośrednio w baterii. "Odwieszenie" następuje po chwilowym podłączeniu baterii do zasilania. Myslałem, że jest to związane z długim czasem od naładowania do użycia, dlatego 2-krotnie naładowałem i rozładowałem zestaw. Przy pierwszej próbie było ok, ale potem problem wracał. Jeżeli przed podłączeniem lampki sprawdzę poziom baterii i wtedy podłączę lampkę, to czasami jest ok, czasami nie.
Czy ktoś z Was miał podobne przypadki z tym zestawem i znalazł rozwiązanie (oprócz ciągłego wożenia zasilacza lub podłączania zestawu przed wyjściem z domu)?
Pozdrawiam,
Adam
PS. Wysłałem maila do MagicShine, ale mi tylko odpowiedzieli, że pierwszy raz się z czymś takim spotkali.
PS